Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tomáš Řehořek by byl jistě skvělý režisér reklam a videoklipů, protože (pře)stylizované vizuály a efektní kamerové frajeřinky mu jdou lépe, než většině zavedených českých filmařů. Jenomže neumí styl ukočírovat tak, aby byl koherentní, měl svou jasně rozeznatelnou tvář a hlavně sloužil vypravění (začátek snímku je se všemi zoomy a oblety onanistickou exhibicí k vyliskání, později se vše naštěstí uklidní). I kydž v Czech Made Manovi vlastně ani není čemu sloužit, neboť jeho narativní složka je mírně řečeno zoufalá. Celý nevyvíjející se epizodkovým dějem nám dostatečně představí "vtipný" komenář nepříliš rafinovaně nespolehlivého vypravěče Budaře a obraz slouží pouze k ilustraci jeho slov. A je to ilustrace dosti neinvenční, pokud tedy mluvíme o vzájemných vztazích mezi tím, co slyšíme, a tím, co vidíme, a nikoli pouze o tom, jak hezky ty obrázky vypadají. Czech Made Man je zkrátka esencí povrchnosti a dokonce i takové Tři sezóny v pekle by se od něj mohly učit, jak se dá naleštit takové hezké české prděníčko. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2018: Řehořek to fakt nedal :-) Ale CMM je díky 80min stopáži a Budařově psycho stylu nařachaná pecka i po letech. ------- upgrade po shlédnutí jeho nového filmu Signál: on to nedá, sám totiž nemá tvář. ------- On to Tomáš Řehořek dá - ve 23 letech má na kontě už tři celovečeráky a je čím dál lepší a vypravěčsky zajímavější. Těším se, až mu bude 30 a bude točit svůj sedmý film ... P.S. Jan Budař má nakročeno na Českého lva 2011! ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Na české pomery si myslím, že je to zaujímavý film.Jan Budar zahral hlavnú postavu dobre a naozaj som sa nenudil.Je podľa skutočných udalosti možno trochu v zmenenej podobe.Zobrazuje kariéru Zdeněka Kubíka, ktorý sa stal kráľom českých domén. Czech Made Man.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Bylo to všelijaké, zpočátku mě vadila ta roztržitost (skáčeme z jednoho období do druhého) ale na konci jsem pochopil pár věcí - takovýhle film tu hodně, hodně dlouho nebyl, Jan Budař je opravdu velký frajer, jehož nenominování na Českého lva je opravdu hodně velká křivda a Tomáš Řehořek je naděje, která doufám nezklame a časem natočí opravdovou pecku. Czech Made Man má své chybky, to ano. Ale většina filmu mě bavila, nehorázně mě bavilo sledovat nevšední osud člověka, kterému štěstí hodně, fakt hodně pomohlo k bohatství, které teď má. A proč ne, já mu to přeju. Za Budaře, za jeho parádní hlasové provádění filmem, za cameo Václava Havla a za ten milionový nápad dávám 80 %. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film v němž se každá druhá věta ukončuje nikoli pomyslnou tečkou, nýbrž nepomyslným, hlasitým "ty vole" z úst Honzy Budaře, který tu mluví jak poloviční dement. Možná to byl úmysl, ale jak chcete udělat zábavný film, když do hlavní role vyberete postavu nezábavnou a těžce nesympatickou. Dokoukáno jen ze zvědavosti, jak to celé dopadne (doufajíce ve špatný konec). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Na střelnici oslovuje Vrána (Jan Budař) Čápa (Milan Šteindler) hodností plukovník. Později je však záběr na noviny  Metro, ve kterých je fotka Čápa, když přebírá vyznamenání na Hradě a tam má hodnost nadpraporčíka. (Horryx)
  • Přípravy snímku probíhaly kvapně během pouhých tří měsíců. (Olík)
  • Pri natáčaní posteľných scén Kataríny Hasprovej musela väčšina štábu opustiť pľac. Herečka si ešte aj tak musela dodávať odvahu popíjaním šampanského. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama