Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá životopisná akčná dráma. Má pomerne dobrý príbeh o drsnom kriminálnikovi, ktorý sa ani po príchode z väzenia zločinom nevyhýba, ale keď raz takmer usmrtí človeka, uvedomí si, že to už takto ďalej nejde a potrebuje zmenu a tak sa s pomocou rodiny stane členom cirkvi. Keď dostane možnosť ísť pomôcť do Afriky, nájde v tom zmysel života a urobí všetko preto, aby deťom v Sudáne zmietanom občianskou vojnou pomohol a to aj pomocou násilia, ale každodenné tragédie videné na vlastné oči si na ňom postupne vyberajú svoju daň. Spracovanie je celkom slušné, síce ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, hlavný hrdina si teda rozhodne sympatie získať nevie, ale od prvej zásadnej udalosti, ktorá ho ovplyvní sa už kvalita filmu výrazne navýši a je sa stále na čo pozerať, dej je svižný, bez nejakých výraznejšie slabých miest, aj keď bez tých niekoľkých návštev kostola by som sa kľudne obišiel, ale ich prítomnosť samozrejme nie je žiadnym prekvapením. Zaujala ma aj postupná zmena hrdinu, ale v druhej polovici, kedy sa už prejavuje bezmocnosť, ktorá môže ohroziť aj vlastnú rodinu, aj v tejto polovici sa nájde asi štvrťhodina, kedy film upadne do priemeru, ale výraznú väčšinu filmu sa na to pozerá dosť dobre. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná, aj keď ničím výnimočná. Tvoria ju iba také menšie akcie, v ktorých proti sebe stojí len pár protivníkov, ale je dobre natočená, s pár výbornými momentmi a až na pár detailov aj uveriteľná. Herecké obsadenie je na tom dobre, Gerard Butler do podobných úloh sedí, ide mu to v akcii, ale aj v herectve, nesklamala ma ani jeho rodina, ale okrem hlavnej postavy ma zaujal hlavne jeho nový priateľ a spolubojovník. Réžia a technická stránka sú vydarené, tento film nemal žiadne ambície stať sa kultovým dielom na tému genocídy, takže tomu je prispôsobená aj réžia, je to dobre natočené, zahrané a funguje aj pár emocionálnych momentov. Som spokojný, nie je to žiadny klenot, či už v akčnom, životopisnom alebo aj dramatickom žánri, ale dobre odvedená práca, ku ktorej nemám väčších výhrad a zaujalo ma to viac, ako podobné filmy Krvavý diamant alebo Slzy slnka. 76% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sam je násilník, feťák a alkoholik, co si ihned po propuštění z léčebny šlehne a vynadá manželce, že už se neživí jako striptérka. Zkrátka magor. Teda alespoň do chvíle, než ho v kostelíku vyráchaj v bazénku a oznámí mu, že ho Pán přijal. Ne že by Sam už nebyl magor, ale svou vyšinutou psychiku zaměří jinam a stane se z něj jakýsi Mesiáš afrických sirotků. Nemám rád tyhle zázračné přerody. Nevěřím jim. A proto jsem po celou dobu sledování jen kroutil hlavou. Ani Butler mě příliš nepřesvědčil, ačkoliv těch pár minut před jeho obrácením stálo za to. To a těch pár přestřelek bylo jediné, co dokázalo upoutat. Zklamání. 30% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $538,690Tržby Celosvetovo $3,104,000Tržby za predaj DVD v USA $2,146,655 //počet predaných kusov 115,912║ určite téma, ktorá má čo povedať aj keď tu už zopár tématických filmov bolo... a v danom podaní od Forstera aj zapôsobila, to pravé príbehové sústo pre Butlera /80%/ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako statečné srdce v Ugandě a Súdánu. Osvícený bohem zachraňujíc zmrzačené, zneužívané, týrané a nemocné děti vrhá se do východní Afriky na svou životní pouť. Opět si lze tyto hořké události jen stěží živě představit, ale atmosféra, kterou zachytil Marc Foster, dává hodně tušit. 67% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Letošní Blind Side, jehož hodnocení se samozřejmě odvíjí jen a pouze podle toho, jak moc jste odolní proti křesťanským citově vyděračským a lehce manipulativním pohádkám. Já dávám 60%, protože Gerard Butler je mnohem víc cool misionář než Sandra Bullock (v tašce nemá jen bibli, ale i samopal) a tahne film hodně nahoru. Jen ty výkřiky typu "I will build a church!" prosím přístě vypustit. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama