Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezhlavo zaľúbený mladík Harry požiada krásnu herečku o ruku. Jej rodina nie je touto správou príliš nadšená, a preto biskup Armstrong skúsi toto rozhodnutie Harrymu vyhovoriť. Ako príklad použije vlastnú príhodu, kde sa ako 28-ročný farár zaľúbil do opernej speváčky Rity. Po šiestich týždňoch od zoznámenia na party v Corneliuse padne naivne zmýšľajúci Armstrong k nohám newyorskej devy. Bujará minulosť a "krátkodobé vzťahy" sa však so šťastným manželstvom nemali nikdy v láske, a tak Harryho čaká doposiaľ najťažšie rozhodnutie. (Paldiny)

(více)

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Romance je půvabný příběh lásky italské zpěvačky Rity Cavallini, vyprávěný retrospektivně, takže půvaby Garbo mohou cele oslňovat v módě inspirované 80. roky 19. století. Garbo je půvabná, sladká, křehká, rozhodná a když si to dovolí, tak i vtipná... Publikum tehdy velmi ocenilo kontrast k její zahořklé Anně Christie (a já spolu s ním i dnes), která byla jejím slavným křtem ve zvukovém filmu. Zde pranic nevadí, že akcent Garbo není skutečně italský, v melodramatech o tyto detaily nejde na prvním místě. Zatímco dříve nebylo možné od filmu s Garbo jenom odtrhnout oči, nástupem zvukového filmu už nelze odtrhnout ani uši. Zaposlouchávat se do jejích replik znamená zamilovávat se zas a znovu. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

G.Garbo jako vždy velmi dobrá, ovšem vše ostatní je velmi slabé. Film je vystavěn pouze a jen na ní, protože příběh je velmi prostý a hodně předvídatelný. Tentokrál v roli operní pěvkyně, která se rozhoduje mezi vlastním štěštím a kariérou. Film který zřejmě nejvíce ocení fanoušci G.Garbo. 55%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Jedním ze stěžejních vystoupení Rity je opera Martha, oder Der Markt zu Richmond Friedricha von Flotowa z roku 1847. Mezi další patří oblíbená Skřivánčí píseň ze Smetanovy Hubičky (1876). (NinadeL)
  • Předlohou pro původní divadelní hru byl život sopranistky Liny Cavalieri (1874–1944). (NinadeL)

Reklama

Reklama