Reklama

Reklama

VOD (1)

V Benátkách mušketýři Athos, Porthos a Aramis s pomocí Milady de Winter kradou plány vzducholodí od Leonarda da Vinciho. Milady je však zradí, omámí a plány prodá vévodovi z Buckinghamu. O rok později d'Artagnan opouští svou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže v naději, že se stane mušketýrem jako jeho otec. Tam se ale dozví, že mušketýři byli z finančních důvodů rozpuštěni. Ve venkovské hospůdce vyzývá kapitána Rocheforta, vůdce stráží kardinála Richelieu', k souboji poté, co ho kapitán urazil. Rochefort nechce bojovat, a tak ho pouze postřelí. Když se chystá d'Artagnana zabít, objeví se Milady a zabrání mu v tom. Jakmile je d'Artagnan v Paříži, potkává se postupně s Athosem, Porthosem a Aramisem a nechtěně všechny tři urazí. S každým si tak naplánuje samostatný souboj. Athos přivádí Porthose a Aramise k souboji jako své sekundanty. D'Artagnanovi dochází, kdo jsou muži vlastně zač. Richelieuovy stráže souboj překazí a chtějí je všechny zatknout, ale mušketýři proti nim bojují a vítězí. Všichni čtyři jsou předvoláni před mladého krále Ludvíka XIII. Richelieu na něj naléhá, aby je potrestal, ale i na královnu Annu zapůsobila jejich statečnost a společně s králem je místo toho odmění. Richelieu instruuje Milady, nyní svého komplice, aby umístila falešné milostné dopisy do komnat královny Anny, ukradla její diamantový náhrdelník a odnesla ho do Tower of London. To by usvědčilo královnu, že má poměr s Buckinghamem. Král Ludvík by ji nechal popravit a vyhlásil by válku Anglii. V tu chvíli by lidé požadovali silného a zkušenějšího vůdce, samotného Richelieu. Aby se pojistila, Milady požaduje, aby Richelieu písemně prohlásil, že pracuje jménem Francie, což on udělá a potvrzení jí předá. Falešné dopisy jsou nalezeny a předány králi Ludvíkovi, kterému Richelieu doporučí uspořádat ples, na který si královna Anna bude muset vzít náhrdelník – dar od svého muže. Pokud to neudělá, pak je její poměr skutečností a musí dojít k válce. Služebná královny Anny, Constance Bonacieuxová, odhalí Richelieuův plán a prosí d'Artagnana, aby ho zastavil. Mušketýři se rozhodnou mu pomoci... (TV Nova)

(více)

Recenze (988)

bartias 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejšílenější adaptace velkolepého literárního dobrodružství od Alexandra Dumase je úletem na pomezí Pirátů z Karibiku a Sherlocka Holmese. Orlando Bloom si sice svého zloducha krásně užívá a Mila Jovovich je nádherná mrcha, ale takový Logan Lerman je vyloženě zoufalý. Režisér Paul W.S. Anderson dokonce akční scény líně nedotahuje a kamera často uhne než skončí, takže výsledek působí jako jedno velké ošizení. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dneska napsal Dumas, autor "brakové literatury" považované některými za "klasiku". A pak by výdělek prochlastal a propařil ... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Seriously Anderson, seriously? Z historické klasiky udělat akční sci-fi podívanou jakoby z produkce Disney si mohl teda odpustit. Na druhou stranu, když pominu ty vzducholodě, úvodní scénu, Millu Jovovich, která si neuvědomila, že už nehraje Alice (R.E.) a absenci krve (mušketýr pobije desítky a kord čistý) tak dobrá oddychovka. Na spravení chutě doporučuju verzi s Yorkem. Bod za dobře zvolenou Constance. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Alexandre Dumas se musí v hrobě obracet a já mermomocí potlačuji dávicí reflex. Filmaři se sice seč mohou drží základních bodů klasické předlohy (seznámení s "třemi mušketýry", zápletka s diamanty), ale likvidují je neorganickým zapojením novot, které jako by vypadly z úplně jiných fikčních světů - vzducho-lodě silně připomínaly spíše něco pre-verneovského, než dumasovského. Ta jedna hvězdička je za očividnou radost, s níž své postavy ztvárnili Waltz, Bloom a Mikkelsen. Všichni si svoje záporné figury vyloženě užívají - se vším všudy, i s tím přiznaným přehráváním - a naprosto s přehledem zastiňují "dobrou stranu Síly", která je v tomhle "filmu" vyloženě otravná. ()

dr.fish odpad!

všechny recenze uživatele

Film je dobrý prvních pět minut, než se z vody vynoří želví ninja Athos a začne komiksová nakládačka. Pak se přeneseme do Gaskoňska, kde tatínek školí jakousi načesanou slečinku jménem D´Artagnan šermovat. Pak setkání s Rochefortem, souboj s jednotlivými mušketýry, který vyústí v likvidaci asi dvou divizí kardinálovy stráže. Vítězí mušketýři. Jakmile se ve filmu objeví Constanze Bonacieux jako vystřižená z Mamma Mia!, okamžitě vypínám. Jestli budou moje děti Tři mušketýry vidět takhle, tak se asi zastřelím. A nejhorší jsou nesmyslný kecy, co postavám padají z huby. No režisér Resident Evil natočil klasiku, tak co taky chtít, že? 0% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson je stále tím malým klukem, kterému se podařilo pár dobrých kousků, ale poslední dobu mi přijde a možná ne jen mě, že neudělal žádný krok dopředu. Tři mušketýři jsou pěkně vizuálně zpracované, pointa filmu je průměrná a herecké výkony naprosto bez nějakých citů. Ode mě to není více než na 45%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Prej na motivy románu Alexandra Dumase. Ten motiv tam byl, ale to je asi tak všechno. Několikrát jsem v tom fakt viděl prvky z Resident Evil. Výbuchy, skoky a bitky ve zpomalenejch záběrech, to se sem prostě nehodí, cha, a co vzducholodě, že! Ale řekněme, že když na to člověk přistoupí, jako že to tak je schválně, tak se to dá i docela strávit. Dobře na mě např. působil Christoph Waltz jako kardinál nebo Orlando Bloom, kterej si jednou odskočil zahrát si taky padoucha. Lepší je ale zapomenout, že to má něco společnýho se Třema mušketýrama a brát to jako uplně jinej film. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Najviac ma prekvapilo, že mi to vôbec nevadilo! Práve naopak. Predloha síce patrila ku klasikám mojej čitateľskej mladosti, ale nechovám k nej nijakú posvätnú úctu. Predsa len je to predovšetkým zábava - a aj vždy bola, žiadny historický dokument. Najšokujúcejšie na Andersonovej verzií pritom je, do akej miery v prvej polovici tvorcovia zachovávajú ducha predlohy - samozrejme s nevyhnutnou hyperbolizáciou namachrovanej súčasnosti, kde v prvom spoločnom súboji mušketierov proti kardinálovým vojakom nestačí 13 súperov, ako v predlohe, ale musí ich byť rovno 40 (podľa ich slov, ja som napočítal ešte o čosi viac). Ale tá vernosť zachovaná duchu, aby som pokračoval v načatom, nielen vo vzťahoch medzi mušketiermi, ale dokonca aj kráľom a kardinálom, kde ten dokonca nie je ani tak zdémonizovaný, ako by som očakával od prestrelenej hollywoodskej zábavy, je prekvapujúca. Síce si Richelieu trochu zašermuje, aby sa nepovedalo - no na rozdiel od kráľa, ktorý je skutočne úžasne detinský a okrem toho nepredvedie nič. že som si ho úplne zamiloval, ako aj jeho naťahovačky s nafúkaným hejskom Buckinghamom (a že mi málokedy Orlando v nejakej úlohe tak veľmi sedel). Ústredné trio je lahodné, aj ten arogantný krpec ma rýchlo presvedčil a prihrávajúce hviezdy sú vyslovene luxusné. Nepotrvrdila sa ani moja tradičná a oprávnená obava, že akčnými figúrkami budú všetci, vrátane kráľovnej, ako majú Amíci vo zvyku urobiť... akurát pravda škoda, že Mikkelsena nevyužili viac.  Inak dialógy paráda, prvá šermiarska scéna luxus, výprava, kostýmy, make-up, všetko topka. Nakoniec teda jediná naozajstná výhrada ide na účet úplne neadekvátnej a smiešnej adorácií Milady, Paulovej ženy, jej superschopnostiam a reminiscenciám na RESIDENT EVIL s tými skokmi cez oceľové lanká ultratrápne. Že som nezmienil vzducholode ? Pre mňa no problemo.. vrátane vzducholode napichnutej na Notre-Dame a rotačných kanónov. Okej! - miera zábavnosti ako vždy u Andersona poriadne vysoká, pozrel som si to znovu hneď na druhý deň! Niečo mu vyčítať po stránke príbehu je trápne, keď nepísal scenár. Keď už to teda nechce nikto sfilmovať poriadne, ako sa patrí, tak aspoň takáto, veľmi osviežujúca verzia, ktorej by som naparil srdcovú kompletku, keby to od toho Anglicka predsa len nestrácalo šťavu... ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

No. Celkem značně přitažené za vlasy, že. Kostýmy krásné, co se týče půvabů, bylo se na co dívat - mylady Milla je nádherná, Constance patřičně nevinná, a pánové taktéž - (dámy jistě ocení) je libo roztomilého, drsňáka, démonického, okouzlujícího nebo šarmatního slizouna (třináctky a čtrnáctky v řadě za mnou áchaly a vzdychaly jak posedlé, a používaly velice podivná slova k označení těch pánů - "ťuťín, sexič, kundínek, vymazlenec, apod", z nichž ani jeden neznám)? Nicméně, vzhledem k téměř bondovskému vybavení, (spoiler!) vzducholodím, přeživším pádům (zejména poslední scéna byla naprosto zbytečná, ale tady se zase projevuje hollywoodská záliba v "máme zaděláno na další díl") a totálně přehnané závěrečné bitce, přestože nelituju, že jsem na to šla do kina, moje nejoblíbenější adaptace Dumasova románu to tedy nebude. Možná že kdyby se to nejmenovalo Tři mušketýři a nevydávalo se to za zpracování knihy mistra Dumase, tak bych i jednu hvězdičku přidala. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Naprostá lobotomie mozku, kterou nezachrání ani výtečná dvojka Bloom-Jovovich a skvělý výkon Waltze. Samotný závěr spíše evokuje jinou Andersonovo sérii, než pokračování ztřeštěné parodie na "historické" filmy. Znovu prosím ne! ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem ako dokazal na takuto koninu Anderson nahovorit vcelku zaujimave herecke osobnosti ! Strasna Divocina a Haluz no napriek tomu dam 49 % ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jeho nový i když velmi atraktivní kabát nesluší. Dávám přednost starým časům, kam příběh patří, před moderním ztvárněním i když mu originalitu nelze upřít. Tento román byl zfilmován už mnohokrát a v titulních rolích se vystřídala řada hvězd. Základní příběh je daný a jakákoliv inovace není žádoucí. Kromě MacFadyena jsem do dvou dnů zapomněla tváře všech účinkujících a při vzpomínce na tento film se mi vybavují místo čtyř kamarádů a rytířských soubojů jen vzducholodě a nákladná výprava. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři po sedmnácté! Z nějakého důvodu existují filmy, jichž se producenti prostě nedokáží nabažit a co dva roky přijdou s nějakou novou cover version, jež má diváky nahnat do kina a jim namastit kapsy. Proto do roka a do dne očekávám nového Hraběte, jež strávil nějaký ten rok na ostrově If či nezpívající Bídníky ve 3D! Šulíni říkají "nesuď knihu podle obalu", podívejte se prosím na ten výše vyvěšený poster - mušketýři v samurajské póze, hnusná ženská a Waltz. Když k tomu přidáte plně automatizované kuše a souboje v rovném poměru 4:100, tak po čtyřiceti minutách ten zázrak boží přesunete do svého koše a půjdete raději přihnojit rosa glauca! odpad! Celosvětový výdělek k 24. 5. 2014: $132,274,484, což je 1,76 násobek budgetu ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem se dívala na mušketýry a tři chvíle jsem se dívala na pavouka v rohu pokoje. Co se mi líbilo víc, netřeba říkat. Jako chápu, že pro děti je to moc dlouhá kniha a pro hollywoodské tupany představuje problém kniha jako taková. Takže s vyplazeným jazykem opsali název, vrazili tam spousty digitální vaty, jednu Blumu, armádu hastrošů, jednoho odpudivého hošu udělali králem, jednoho skautíka Dartaňánkem, z Juno Temple strašidelnou porcelánovou figurku, a Mads Mikkelsen, co na natáčení omylem zabloudil při sbírání hub, se stal mezi tupými jednookým králem. Jo a paní režisérová zatoužila převléct se jednou za princeznu, jenže rezidentní Alice zůstane stejná, ať se vohadří jakkoli. Jestli přece jen někdy půjde Dumas za tohle někoho nakopat, měl by s sebou přibrat Ludvíky od třináctého dál, ať alespoň to je veselá kopa. ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný / Romantický / Akční - ani jedno, ani druhé. Zato to třetí a hlavně dobrá komedie a taky trochu parodie na původní předlohu (nevím, jestli úmyslně, ale vyšlo to) ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Kde je velitel královských mušketýrů? Co se to stalo s proradnou mrchou Milady, která má tahat v zákulisí za nitky a místo toho si hraje na kaskadérku? Kde se v Londýně vzal kostel, který tam v životě nikdy nestál? Co tady dělají vzducholodě, které byly vynalezeny až mnohem později? Co je to za odfláklý scénář (vůbec by se nemusely vymýšlet mnohdy trapné repliky, když těch zajímavých je v knize habaděj) odfláklé 3D (po posledním Harrym Potterovi opět zklamání! Když už se točí ve 3D, tak aspoň pořádně) a odfláklé vedení herců (filmu jasně kraluje Orlando Bloom, který většinu přehrává o třídu, za zmínku dále stojí, ale pouze občas, Chris Waltz a Milla Jovovich, když neskáče svlečená z věže. Ostatní prostě nedostávají prostor). Průměr za velmi kvalitní hudbu (už sháním soundtrack) pár trefných replik a konstatování: Jestli tohle myslíte vážně, tak už prosímvás, pane Andersone, žádnou klasickou knihu neadaptujte. Pan Dumas se buď obrací v hrobě vzteky nebo, v tom lepším případě, ukrutným sarkastickým smíchem. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Je to tak 50 na 50... Tři Mušketýři podle W.S. Andersona (Do teď tomu nemůžu uvěřit). Pokud bych měl hodnotit jako popcornový divák, který si film v kině užil, bylo by to i za pět. Ale tohle Paulovi jen tak neprojde... Nelogičnosti, přemrštěné akční scény, přehrávající herci, vykrádání jiných tvůrců (Ten motiv až nápadně připomínající Sherlocka Holmese přímo bil do uší a zpomalené scény jak vystřižené z filmů Zacka Snydera zase do očí). Na druhou stranu musím pochválit výpravu, CGI není tak okaté jako v jiných Andersenových filmech a akční scény mě fakt bavily (Bitva vzducholodí je lepší než všechny bitvy v Pirátech z Karibiku dohromady). Je to vtipná akční podívaná, která je spíš nechtěnou (asi) parodií... 50 % ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, lepší průměr, velmi dobré šermířské souboje, standartní hudba, božský Orlando, Milla neurazí, ale podstata filmu je nulová, romantická klasika na bodu mrazu a čachry alá resident evil neefektivní. ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Kapitán Anderson a jeho tým se dopustili brutálního faulu na literární předloze (obvykle mě to netrápí, ale tady to dost bolelo) a zároveň i na filmovém zpracování z roku 1973, což ovšem není hlavní důvod, proč jsem udělil červenou kartu!! Tím největším průserem, kterej poslal mušketýry předčasně do sprch, je stroprocentně čtyřprocentní pubescentní D'Artagnan a neherectví Vévody z Buckinghamu. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Reklama

Reklama