Reklama

Reklama

VOD (1)

V Benátkách mušketýři Athos, Porthos a Aramis s pomocí Milady de Winter kradou plány vzducholodí od Leonarda da Vinciho. Milady je však zradí, omámí a plány prodá vévodovi z Buckinghamu. O rok později d'Artagnan opouští svou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže v naději, že se stane mušketýrem jako jeho otec. Tam se ale dozví, že mušketýři byli z finančních důvodů rozpuštěni. Ve venkovské hospůdce vyzývá kapitána Rocheforta, vůdce stráží kardinála Richelieu', k souboji poté, co ho kapitán urazil. Rochefort nechce bojovat, a tak ho pouze postřelí. Když se chystá d'Artagnana zabít, objeví se Milady a zabrání mu v tom. Jakmile je d'Artagnan v Paříži, potkává se postupně s Athosem, Porthosem a Aramisem a nechtěně všechny tři urazí. S každým si tak naplánuje samostatný souboj. Athos přivádí Porthose a Aramise k souboji jako své sekundanty. D'Artagnanovi dochází, kdo jsou muži vlastně zač. Richelieuovy stráže souboj překazí a chtějí je všechny zatknout, ale mušketýři proti nim bojují a vítězí. Všichni čtyři jsou předvoláni před mladého krále Ludvíka XIII. Richelieu na něj naléhá, aby je potrestal, ale i na královnu Annu zapůsobila jejich statečnost a společně s králem je místo toho odmění. Richelieu instruuje Milady, nyní svého komplice, aby umístila falešné milostné dopisy do komnat královny Anny, ukradla její diamantový náhrdelník a odnesla ho do Tower of London. To by usvědčilo královnu, že má poměr s Buckinghamem. Král Ludvík by ji nechal popravit a vyhlásil by válku Anglii. V tu chvíli by lidé požadovali silného a zkušenějšího vůdce, samotného Richelieu. Aby se pojistila, Milady požaduje, aby Richelieu písemně prohlásil, že pracuje jménem Francie, což on udělá a potvrzení jí předá. Falešné dopisy jsou nalezeny a předány králi Ludvíkovi, kterému Richelieu doporučí uspořádat ples, na který si královna Anna bude muset vzít náhrdelník – dar od svého muže. Pokud to neudělá, pak je její poměr skutečností a musí dojít k válce. Služebná královny Anny, Constance Bonacieuxová, odhalí Richelieuův plán a prosí d'Artagnana, aby ho zastavil. Mušketýři se rozhodnou mu pomoci... (TV Nova)

(více)

Recenze (991)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi dlouho než jsem si ujasnila co chci napsat. Začátek filmu byl šok. Jaksi mi v popisu filmu chybělo "komedie". Jenže pak jsem se pohodlně usadila a řekla jsem si, že dramatických zpracování bylo už dost, dokonce i muzikálových, i romantických. A komedie mezi nima chyběla. A myslím, že si to herci řekli také, protože z jejich hraní je patrné, že si to natáčení pořádně užili. Joke střídá joke, 3D je nádherně jemné a přesné a vůbec neobtěžuje, jen hezky podtrhuje celý film. A myslím že nový rozměr tomu dodal i dabing, kde byl film rovnou pojatý jako oddychovka a s tím se taky dabovalo. Kdyby se herci snažili být přehnaně vážní, myslím že by to nefungovalo. Jenže oni se nesnaží a tak ze sebe Orlando dělá dementa a handrkuje se ohledně oblečení. Mimochodem best scene :-) A co dodat k Aramisovi (?) který roznáší pokuty za parkování koní? Dlouho jsem se tak nepobavila a neuvolnila. Jsem strašně ráda že jsem šla a s klidným srdcem odpustím všechny nereálnosti nebo přehnanosti. Vždyt jde hlavně o příběh a ten tam byl. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Že jsem si radši po desáté nepustila Krawczykovo Fanfána, i ten má narozdíl od tohohle skvostu nějaký ten švih. Jedna hvězda za Millku a Juno, jináč by to byl jasný odpad, páč vidět film o skoro dvou hodinách a ani chvíli se nebavit, to se mi dlouho nepoštěstilo. 3D: *** je docela příjemně prostorové, ale žádných výraznějších efektů, z nichž by se vám položila televize, se nedočkáte. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Výsměch těm old school mušketýrům z 73, tomuto filmu chybělo úplně vše, čím oplýval ten starý. Žádný humor, atmosféra, prostě nic mě to neřeklo, opravdu triky a velký rozpočet nejsou vše. Jednu pozitivní věc bych našel, představitel Rocheforta byl nedostižný, ale to nestačí :) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Po 3Desítkách by mi tahle (k?)ýčovina možná přišla aspoň snesitelnější, leč po pouhé jedné plzínce jen Dumáš, proč má někdo potřebu kvůli prachům znásilňovat takovou klasiku... popcornový humor (duševně) dospělého diváka míjí a je nasnadě ušklíbat se pouze nad nechtěně vtipnou tupostí tohoto výsměchu epesnímu románu i jeho původnímu filmovému zpracování... těším se, až se začnou točit 3D filmy, které mají myšlenku a nevsází jen na trojrozměrné (d)efekty... tři sta třicet tři stříbrných vzducholodí, třítisící hodnocení, tři mušketýři, tři rozměry, (slabé) tři hvězdy. 50% ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím kdo, nebo co chtěl tímto výplachem dokázat, ale evidentně to funguje. Dalo by se to prodávat v lékárnách jako projímadlo. S tím rozdílem, že obsah nejde spodem, ale vrchem. Za "TOTO" by se měl soud vážně zabývat odnětím svéprávnosti. Anderson znásilnil mé představy o mušketýrech takovým způsobem, že pojem "filmový zločin roku" nabývá jasných kontur. Toto je hloupý, neskutečně hloupý film. Vlastně přemýšlím, jestli jsem v poslední době viděl hloupější film. S novým Conanem je to další bezkonkurenční shit roku. Tak kde začít s výtkami? Tak třeba herci - všichni mizerní. Třeba Waltz a Mikkelsen ani ne tak svojí vinou. Naopak šíleně přehrávající Bloom vykouzlil výkon hodný doprdelenakopnutí a s ním všichni ostatní - Jovovich WTF?, Lerman WTF? atd. atd. A ta hnusná barbína v roli Constance, no to si tvůrci dělají prdel. Co tu máme dál - výprava (debilní skloubení Verneovek a Dumase a výsledek fantasmagorické hračky ničící Notre Dame). Děj = konglomerát Matrixu, Bondovek, Krále Artuše made in Hollywood a dalšího marastu. Výsledek - WTF?!? Vznikli tak Tři mušketýři pro náctileté, kterým slina v ruku kane při sledování Twilight ságy. Tudíž zakončím varováním: POZOR!!!!!!!!!!!!!!! VĚKOVÝ RATING FILMU JEST NAD 12 LET NEVHODNÉ, NAD 15 LET NEPŘÍSTUPNO! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost s pár opravdu strašnými nápady. Rozhodně se vše překousnout dá, ale víckrát tuhle s prominutím "kravinu" vidět nemusím. Anderson by se měl nad sebou občas zamyslet.. 5/10 = 55% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři pod taktovkou Paula W. S. Andersona - bez chuti a zápachu, absolutně nevýrazní. Herci typu Christopha Waltze či Madse Mikkelsena nemají bohužel co hrát a navíc mají velmi málo prostoru. Vzducholodě totálně wtf a Logan Lerman je nejmenším problémem. A abych nezapomněl - hudba neskutečným způsobem vykrádá Hanse Zimmera._____Dodatek: Napodruhé je to smrtící nuda a 3D je naprosto zbytečné. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Představte si, že dáte dohromady literární předlohu Alexandra Dumase, zkřížíte to s Henrym Plotrem, Štěrkem 3D a Buráky z Kariblitků, čímž vznikne dost hustej film. Netřeba si nic namlouvat. Ani tak se nepřiblížíte genitalitě tohoto Andersonova veledíla. Však hned po prvních 5ti minutách si uvědomíte, že oficiální text distributora si z vás dělá nehorázně prdel. Co vyzdvihnout lze, je herecké obsazení. Děkuji tímto všem těm kvalitním hercům, kteří do toho šli a neváhali se historicky znemožnit. Toto ironické díky samozřejmě neplatí pro roli D`Artagnana (Logen Lerman). Tento nedokrvený, málo kojený uličník se ve své roli vysloveně našel. Jeho smůla, že si občas nerozvážně vzpomněl na Michaela Yorka. Obecně lze říci, že film má své slabé i silné stránky. Tento problém lze částečně odbourat, když omezíte přívod kyslíku a úplně vypnete mozek. Se zadrženým dechem pak můžete sledovat, jak se vám někdo 3D mečem snaží vypíchnout oko nebo jak Milla Jovovich pózuje jako laciná dvorní štětka na střeše Buckinghamského paláce před skokem ala Miss Impossible. Co tam máme dál? Constance – trapná, královna – slabá. Hlavním tahákem překvapivě nejsou mušketýři, kteří jsou vtipní v max půlce případů. (Scénárista holt jedl příliš vtipnou kaši.) Kupodivu je to suchý humor Richelieu (Waltz) a teatrálnost krále, co vás rozesměje (výjimka rozhovory s D`Artagnanem – tam nepomůže nic). No jestli byl tohle pokus zaskočit diváka a vytrhnou ho z letargie současných blockbusterů, tak potěš Pánbůh. Na další díl je zaděláno, ale toho se už účastnit nebudu. Jak dlouho ještě potrvá, než koncept těchto filmů definitivně zkrachuje? 42% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Poctivé popcornové 3 z pěti. Ještě, že P.W:S. Anderson miluje zrovna Millu Jovovich a ne třeba Katie Holmes ... to by byl teprve masakr ... --- už se těším na pokračování s Milady a s víííc panceřových balónků ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Anderson si za tu dobu své pochybné existence z toho všemožného vykrádání vybudoval něco jako styl a konečně se naučil gradovat poctivý, ač stále monstrózně stupidní novodobý blockbuster. Z Tří mušketýrů je proto po RE: Afterlife další formálně zajímavý počin, u kterého potěší především přímé odkazování k (video)hrám jako takovým. 3D užito slušně. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Bože, zač mě trestáš. Normálně bych se takové sračce pochopitelně obloukem vyhnul, leč dostal jsem v práci 2 vstupenky, a tak jsem na to ze studijních důvodů vyrazil, protože jednou za čas neuškodí podívat se, jak vypadá stav nejnovější mainstreamové produkce. Tři mušketýři byli mou první zkušeností s filmem ve 3D a jsem z toho docela zklamaný. Čekal jsem vizuální zážitek svého života, místo toho jsem dostal naprosto otřesný film, který se jen veze na vlně současného 3D trendu a potenciál třetího rozměru je zde v podstatě nevyužit. Navíc to bylo promítáno v českém dabingu, který obecně nesnáším - snad právě kvůli tomu 3D, které se asi s titulky vylučuje (?). Vidět to v originálním znění s titulky a v klasické "2D" verzi, snad by i můj dojem byl lepší. Prostinký příběh znásilnil románovou předlohu do přežvejkané verze plné hlubokých výstřihů, stupidních dialogů a vykrádaček nejrůznějších blockbusterů posledních let (namátkou lovím z paměti Piráty z Karibiku, kde je to zcela zřejmé). Po nějakých vzrušujících intrikách, silných postavách či snad napínavém ději zde není ani stopy. Místo toho se po plátně odnikud nikam prohání parta povrchně nastíněných idiotů, jejichž osudy mi byly zcela lhostejné. Jediná zajímavá postava celého filmu je milady de Winter. Pochopitelně nelze od bijáku tohoto typu čekat nějaké intelektuální poselství nebo nedejbože kladení nějakých nároků na divákovu šedou kůru mozkovou - Tři mušketýři mi ale už přišli "fakt moc". Message tohoto filmu je asi něco mezi tímhle: tady si sedni, na hlavu si dej brýle, vypni na dvě hodiny mozek, cpi se popcornem, směj se všem těm přitroublým fórkům, zaslintej si nad kozama Milly Jovovich a Gabrielly Wilde, užij si všechen ten instantní středověk a pozlátko časů, kdy se muži zvali na souboj a dámy upouštěly na zem své kapesníčky, a hlavně tam nehledej nějakou logiku... Ech, z tohoto filmu fakt nemám dobrý pocit a je to po Westernstory asi největší hovadina, na které jsem byl letos v kině. Dvě hvězdy za hudbu a kostýmy. Dumas se obrací v hrobě. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

No spíš bych to nazval "středověcí Charlieho Andílci".... stupidní zápletka, nudné herecké výkony nesmyslné a neuvěřitelné akce. Prostě americká zábava u které vám mozek opravdu překáží!! 2 Hvezdy dávám jen za kvalitního Christopha Waltze. za mě 45% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film, který mě zaujal, ale nic velkého se rozhodně nekoná. Příběh je prazvláštní, docela složitý. Nějaká akce se tu najde, především na začátku a na konci - má aspon nějaké nápady. Herecké obsazení je na tom průměrně, MIlla Jovovich mě zde vůbec nezaujala - ona a režisér filmu Paul W.S. Anderson by se raději měli věnovat sérii Resident evil. Prostě stručně řečeno, něco ve filmu zaujme, něco ne. Na to, že měl film stopáž 106 minut jsem se místy nudil. Bylo to ale příjemné podívání na film, který se jen tak nevidí. Takže pro mě průměr. 50% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obstarožní mušketýři dávají o sobě vědět i v 21. století v poněkud přemrštěné, ale hravé verzi, kterou moderní divák pařící PS3 a XBox 360 snadno akceptuje, dohraje ji až do konce, ale už si ji opakovaně nikdy nezahraje. V 17. století se pořád strojí intriky, kradou se diamanty, muži padají k nohám krásným Milady a na obloze se nově prohánějí vzducholodě. A jen odvážní mušketýři mohou zachovat čest a dobrou pověst Francie, protože bez nich by Alexandre Dumas nikdy nenapsal svůj pověstný román a Paul W.S. Anderson by neměl kde čerpat svoji inspiraci. Snad nikdo nedoufal, že režisér jeho formátu převede na plátno klasické dílo stránku po stránce, ale že svůj spektákl přizpůsobí modernímu divákovi, který z vysoka kašle na artové filmy a do kina se přišel hlavně odreagovat. A pokud vím, nehodnotíme tady literární předlohy, ale filmy. Nejslabším článkem dobrodružného filmu není výstřední scénář ani efektně přemrštěná režie, ale jeho casting. Obsazení tady nevyšlo ve většině rolí a většina herců se zcela míjí se zamýšleným pojetím jejich postav. Nejhůře dopadli dva pověstní záporáci a sice jednooký Rochefort a kardinál Richelieu. Prvně jmenovaný zahraný Madsem Mikkelsenem dává občas vizuelně vzpomět na Michaela Wincotta z verze roku 1993 a stylem herectví se dokonce o něj nepatrně otře, ale jeho kvalit nikdy nedosáhne a rychle upadne do zapomnění. Tím daleko horším a naprosto nevýrazným z dvojice záporáků je Christoph Waltz jako Richelieu. To mu ještě nikdo z režisérů neřekl, že neumí vůbec hrát a jeho angličtina je úděsná?! A když si vzpomenu co na zhruba stejném prostoru kdysi se stejnou postavou provedl vynikající Tim Curry, je mně z Waltzova ztvárnění až teskno a stydím se za něj. Ve verzi z roku 1993 jsem záporákům fandil, ale tady jsem jim přál hodně brzkou a krutou smrt. Těšil jsem se hodně na Milady Milly Jovovich. Nebyl jsem zklamán a potvrdila moji zkušenost, že ve filmech svého manžela ji to sluší vždy o stupínek více. Dostávám se k D´Artagnanovi, který není stěžejní postavou vyprávění a Logan Lerman ho zahrál jako snaživého rozevlátého mladíka, který teen dívčímu publiku jistě bude sympatický. Athos, Porthos a Aramis byli do jednoho hrozní, neměli charisma a vypadali jako po flámu. A ted to přijde...a to jsem nikdy nemyslel, že to napíšu a raději bych si useknul tu svoji pařátu, ale Orlando Bloom byl jako Buckingham naprosto geniální a jako snad jediný pochopil úmysl režiséra zahrát svoji postavu hravě a stylově. Ano, celý film je moderně stylový a pomrkává na diváka po celou svoji stopáž, ale současně zachovává atributy klasických dobrodružných filmů. Film překvapivě nestaví na akčních scénách a kdo čekal příval akce bude zklamán. Dokonce v první polovině má film rozvláčné tempo, pořádného šermířského souboje na kordy se dočkáme až v závěru, kdy D´Artagnan vyškolí na střeše Richelieua. Také se musím zmínit, že Anderson občas zopakuje záběr evokující nějaký jeho předešlý film a občas i vykrade nějaký úspěšný blockbuster a jako by čekal co na to divák. Já tu jeho hru s divákem sice prokoukl, ale přistoupil jsem na ni. Nejsem z filmu sice přímo nadšený, vím o jeho slabinách, ale cení se snaha jít v dnešní době do projektu o mušketýrech. 70% () (méně) (více)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda, že Andersonova hravost a zejména jeho drzost výrazně převyšují jeho originalitu a režisérský um. Kdyby byl tak dobrej, jak je praštěnej, byla by to absolutní bomba. Tři mušketýři mě ale baví už jen tím, kolik lidí dožrali, a jelikož k Dumasově klasice nemám žádný citovější vztah, vlastně bych se vůbec nezlobila, kdyby ji PWSA zprznil ještě v nějakém podobně vymaštěném, roztomilém sequelu. Já mám ty Paulovy odbržděný bejkárny prostě ráda. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Románová klasika pojatá jako akčně-komediální blockbuster, jemuž vevodí dokonalé obsazení Rocheforta (Mikkelsen) a kardinála Richelieu (Waltz). Je to naprosto ujeté, což se dá paradoxně brát jako největší výhoda téhle opravdu velmi volné adaptace. Alespoň se to totiž liší od ostatních zpracování, a to pořádně. Háček je podle mého v tom, že tam těch totálně over-the-top nápadů a scén není více (a ty, co tam jsou, nejsou příliš dlouhé a vlastně ani důsledně vygradované) - např. první G. I. JOE je podobně šílený, povrchní a hloupý, ale od začátku do konce tlačí na pilu (ať už jde o příběh, postavy, akci, či celkové měřítko) takovým způsobem, že se u něj pokaždé královsky bavím. Tady jsem se u některých neakčních scén trochu nudil... 50 - 60 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nosná hudba, dobrodružství, vše spíš nevážně s nádechem humoru, pár monumentálních scén, lehce připomínající Piráty z Karibiku - tak vidí Amerika Tři mušketýry. Překvapivý, netradiční úvod dává tušit, že tentokrát to bude trochu jinak. Za to palec nahoru, čekal jsem x-tou variaci téhož. Nicméně, celkově vzato vše je cíleno na "nevážno", postavy musí působit vtipně, některé přiblble, není tu záporák, který by působil vyloženě jako hajzl; děj má místy mezery, ale musí být akční a efektní. Takže se nemusí líbit každému. Přes to všechno jsem spokojen, protože jsem se nenudil, dostal jsem něco nového a úroveň určitě neklesla pod mez nevkusu. Navíc lehce zábavná Mylady Mila nebo rozmařilý Buckingham Orlando opravdu válí! # příběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pitomá reimaginace klasiky od člověka, který nejspíše mnohem víc paří videohry místo toho, aby se díval na dobré filmy a třeba se od nich i něco přiučil. Jako čirý popcorn je tenhle film ještě celkem stravitelný, což se však už nedá říci od samozvané akční figurce Mille Jovovich, která mě svou stále opakovanou "residentevilovskou" pózou neskutečně irituje. Po posledním Resident Evilu Tři mušketýři pro Andersona sice představují jistý progres, avšak k dobrému filmu mají stále dost daleko. Madse Mikkelsena a Christopha Waltze je pro tenhle mišmaš škoda. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

VZDUCHOLODĚ! To je asi nejsilnější dojem, který ve vás nejnovější Tři mušketýři zanechají. Zdá se, že Anderson se v nich úplně vyžívá a rochní se v každé vteřině, kdy je má na plátně. Ano, jsou to v podstatě zjednodušení Dumasovi Tři mušketýři včetně zápletky s královniným náhrdelníkem. Ale jsou to Tři mušketýři se VZDUCHOLODĚMI! Ale odkdy byl tenhle příběh dramatem? Vždycky to byla víceméně akční oddechová podívaná plná soubojů, trochy té politiky, podrazů, krásných kostýmů a buddy chemie. Jen byla vždycky uzpůdobená dané době. Pochybuji, že verzi s Michaelem Yorkem ve své době diváci považovali za velkou filmařinu. Ale to jen na okraj. Vypněte mozek a bavte se. Tenhle film má skvělé souboje, sympatické herce a vtipné dialogy (nemůžu si pomoc, ale Orlandu Bloomovi jsem jeho namachrovaného lorda Buckinghama opravdu žrala!). A bože, bože - obří VZDUCHOLODĚ! ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Reklama

Reklama