Reklama

Reklama

VOD (1)

V Benátkách mušketýři Athos, Porthos a Aramis s pomocí Milady de Winter kradou plány vzducholodí od Leonarda da Vinciho. Milady je však zradí, omámí a plány prodá vévodovi z Buckinghamu. O rok později d'Artagnan opouští svou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže v naději, že se stane mušketýrem jako jeho otec. Tam se ale dozví, že mušketýři byli z finančních důvodů rozpuštěni. Ve venkovské hospůdce vyzývá kapitána Rocheforta, vůdce stráží kardinála Richelieu', k souboji poté, co ho kapitán urazil. Rochefort nechce bojovat, a tak ho pouze postřelí. Když se chystá d'Artagnana zabít, objeví se Milady a zabrání mu v tom. Jakmile je d'Artagnan v Paříži, potkává se postupně s Athosem, Porthosem a Aramisem a nechtěně všechny tři urazí. S každým si tak naplánuje samostatný souboj. Athos přivádí Porthose a Aramise k souboji jako své sekundanty. D'Artagnanovi dochází, kdo jsou muži vlastně zač. Richelieuovy stráže souboj překazí a chtějí je všechny zatknout, ale mušketýři proti nim bojují a vítězí. Všichni čtyři jsou předvoláni před mladého krále Ludvíka XIII. Richelieu na něj naléhá, aby je potrestal, ale i na královnu Annu zapůsobila jejich statečnost a společně s králem je místo toho odmění. Richelieu instruuje Milady, nyní svého komplice, aby umístila falešné milostné dopisy do komnat královny Anny, ukradla její diamantový náhrdelník a odnesla ho do Tower of London. To by usvědčilo královnu, že má poměr s Buckinghamem. Král Ludvík by ji nechal popravit a vyhlásil by válku Anglii. V tu chvíli by lidé požadovali silného a zkušenějšího vůdce, samotného Richelieu. Aby se pojistila, Milady požaduje, aby Richelieu písemně prohlásil, že pracuje jménem Francie, což on udělá a potvrzení jí předá. Falešné dopisy jsou nalezeny a předány králi Ludvíkovi, kterému Richelieu doporučí uspořádat ples, na který si královna Anna bude muset vzít náhrdelník – dar od svého muže. Pokud to neudělá, pak je její poměr skutečností a musí dojít k válce. Služebná královny Anny, Constance Bonacieuxová, odhalí Richelieuův plán a prosí d'Artagnana, aby ho zastavil. Mušketýři se rozhodnou mu pomoci... (TV Nova)

(více)

Recenze (991)

MrOgilwy odpad!

všechny recenze uživatele

Paul W.S. Anderson: "Původně jsem chtěl natočit film, který osloví současnou mládež, která Alexovi (rozuměj Dumase st.) už nerozumí... Kdo by dnes četl? Jak by jinak mohla děcka vědět, jak se dřív žilo? Taky potřebuju prachy a chtěl bych Oskara. Měl jsem hodně cílů, takže jsem si to chtěl hlavně dobře promyslet. Zároveň, vzhledem k mým psychickým problémům a zálibě ve fetiši a exkrementech, mi něco našeptávalo, aby tam byl poměr metrosexuálů na transexuála 3:1, ale pak jsem si dal tři lajny koksu, na vše se vysral a začal hned točit. A výsledek je dobrý, ne? Všichni kluci tam mají vypulírované tvářičky a ženské naleštěné kozičky... a někdy jsme to (se) sjeli na jednu dobrou. Škoda, že tam nezůstala ta scéna s ponorkou s homosexuální posádkou, vše do filmu nedostanete, ale holubí, koňské a pár lidských fekálií jsem tam kvůli kritikům nechal." ()

pohodlyn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu trapné. Vůbec nevím kdo tím co sledoval a to už vůbec nemluvím o té vzducholodi. Byl tam potenciál na něco originálního ale takhle to zpackat... ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Spousta parádních triků a výborný 5.1 zvuk. Anderson to natočil po svém, s důrazem na akci. Chvíli mně trvalo, než jsem si na ty vzducholodě zvykl, ale nakonec musím uznat, že jsem se u toho nenudil. ()

kakttus 

všechny recenze uživatele

Předně - pokud se na ten film nedokážete dívat jako na něco, co nemá s původní literární předlohou vůbec nic společného, neměli byste si to pouštět vůbec. Berte to s humorem, protože jinak to nejde, a užijete si to. To vás vážně nikdy nepřestane bavit nimrat se tady v každý blbosti? Nemůžete si to prostě vychutnat a s těmi dokonalými vtipnými scénkami a pošahanými postavami sem tam skousnout i něco, co se vám nelíbí? Je to prostě podivná recese, vzducholodě a hloupoučký král posedlý londýnskou módou, potápěči a dokonale nechutná Milady, to všechno se smíchalo dohromady tak dokonale, že pitomost povýšilo na neskutečně vtipnou pitomost.¨ MMCH - proč má Buckingham náušnice? ()

panter666 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za efekty. Tenhle film je totální průser ano průser. To že měří D´Artagnan 150 cm. bych ještě překous, ale to že je tam za přidrzlýho fracka co si poradí s deseti na ráz, to už mi trochu vadilo. Vzducholodě (nebo jak to mám nazvat) na konci, to už byl hodně špatný vtip stejně jako šermovačka na kostele. Nedávno dávali tenhle film v televizi, neměl sem co dělat tak sem na něj po druhé koukal a světe div se, nedokoukal sem to. Prostě nuda a je mi dost líto Christpha Waltze, že vzal roli kardinála. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by to dopadnout nemělo. Dosti tragické přepracování Dumasova románu do naprostých akčních a vizuálních scén, které to celkově nemohou zachránit.. ()

kirkous odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, jakou kravinu je možné natočit. Není nutné respektovat předlohu, postavy lze předělat, jinak interpretovat zápletku, ale pokud si to hraje na zpracovani historie, tak by se měla ctít nějaka základní historicka fakticita. Tady ale jde o bezduchou akční blbost v historických kostýmech. Co takhle pokusit se zasadit příběh do současnosti? Na to tvurci zjevne nemají. ()

MsKatherine 

všechny recenze uživatele

Pěkně dlouho jsem přemýšlela, jak film ohodnotit a jak ho okomentovat... Protože až na jména hlavních hrdinů a hlavní děj tento film s původními Třemi mušketýry nemá absolutně nic společného. Ale když se odhlédne od historických blbostí a zjevných situací alá "udělejme z toho neuvěřitelné a nemožné sci-fi", zbyde množství skvělých akčních scén, úsměvných hlášek a děje, který do sebe diváka prostě vtáhne. Prvních deset minut filmu jsem trpěla, ale pak jsem se odpoutala od zjevných "kravin" a rozhodla se celý film si užít tak, jak je. Toť k mému hodnocení - je to velmi neobvyklé zpracování, něco takového tu ještě nebylo. Ale proč to zavrhovat jen proto, že je to nové? Každopádně jsem se bavila, a to mi nikdo nevezme, ať chce nebo ne. ()

RenaM 

všechny recenze uživatele

Treba si teda uvedomiť, že sa jedná o novodobé spracovanie, ako už aj sľubuje trailer, a že sa jedná o niečo čo sme ešte nevideli. No, tak tento film je tak odlišný od knižnej predlohy, až sa nedá brať ako jej sfilmovanie. Ale film je sám o sebe dobrý, a ak sa na to nepozeráte ako na sprznenie knihy so vzducholoďami a kráľom so smiešnym klobúkom, tak sa na tom dá veľmi dobre zabaviť. Musím ale vytknúť holohlavého Porthosa a tak tiež tú prehnanú posadnutosť byť iný, keďže Alexandre Dumas to už sám o sebe urobil dokonale. Ale súboje sa mi páčili, hlášky boli vtipné a d'Artagnan bol pre mňa sympatický, nech už si hovorí kto chce čo chce (mal byť vykreslený mladícko a tak aj vyzeral). Takže preto dávam také hodnotenie, aké dávam. a ešte pol hviezdičky k tomu, keď sa na to pozerám s odstupom. ()

index odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka a odpad! Totální akční mix všeho možnýho, Dumas se musí obracet v hrobě. A ti představitelé..skupinka, která asi právě vyšla z gay klubu. Tohle fakt tak pro tupé pubescenty, kteří jméno A. Dumas v životě neslyšeli natož četli. Chtělo se mi brečet...zoufalstvím ()

nogi 

všechny recenze uživatele

OK, chvíli to člověka baví (minimálně ty scény co vypadají jako z Resident Evil mající flashback do 17.stol) a tak jako proč ne, pro mladšího sourozence na zkrácení dne. Podruhé vidět nemusím. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem většinu verzí na mušketýrskou klasiku pana Dumase a nic nebylo slabší a hloupější než tato. Hlavní hrdina je nesympatický fracek, zbylí mušketýři jsou "cool" ochlastové, král je "divně" zženštilí, královna je přitroublá, kardinál je zoufale nevyužitý a málo charismatický, souboje jsou dost na oko a bez krve, do bitev se zapojují takové nesmysly jako jsou plamenomety či dokonce vzducholoď. Když pak oproti předloze zahynou některé postavy a jiné přežijí, chce se vám zvracet a až do obýváku cítíte ten průvan, jak se chudák Dumas hrůzou otáčí v hrobě. ()

Lasllye 

všechny recenze uživatele

Proč by to někdo Dumasovi dělal. Zprzněný film, naprosto. Že tam hraje Milla - chápu, její herecké výkony mě už nepřekvapí, ale Bloom? proč, proč, proč??? Jediný, kdo tu skutečně hraje, je Waltz. ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Noovodobá modernizace klasiky mne chvílemi spíše připomínala parodii. Triková stránka je na vrcholné úrovni, i když mnohdy na úkor ztvárnění. Herečtí představitelé Tří mušketýrů (i když vlastně byli čtyři) jsou typově přesní, ale nejcharismatičtější postavou je padoušská Milla Jovovich, kvůli které stojí zato tento film vidět. Ale repete si už nechám ujít. ()

Sizzza 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem tenkrát šla na tento film se jmenuje Luke Evans (ano, někdo tu má úchylku :) ) a výsledek? Na jednu stranu je to nehorázná krávovina, historie ani autor asi vůbec nechápou, ale na druhou stranu mě to bavilo celou svojí absurdností. A navíc ono zkuste si vymyslet něco nového v již tolikrát zpracovaném tématu...můžete jít cestou absolutní věrnosti předloze a dobovým reáliím a udělat to epičtější než epické...a nebo zahodit příčetnost a prostě se bavit. Je to tak trochu Sherlock naruby (ten od BBC) nevzali starý příběh do nové doby,ale novou dobu do starého příběhu (Athos téměř coby člen seals, Milady skáče ze střech a pod.)...a ono pokud nespíte s Dumasem pod polštářem a celé to berete s nadhledem....je to vlastně zábavné. Zrovna třeba v porovnání se seriózně míněnými mušketýry z roku 93 (s Chrisem O´Donnellem) ti novodobí vychází vítězně...právě svojí absurdností a vtipností. Zajímavé je i obsazení a vykreslení postav, například mladičký králíček myslím si byl podaný naprosto ukázkově...i přes veškerou výchovu v podstatě naivní rozmazlené děcko. ...jediný kdo mi trochu neseděl byl Orlando, který snad jediný působil poněkud křečovitě...ale to byla jen drobná slabina. Takže ano...je to blbost, ale zábavná, dobře obsazená, svižně odsýpající a fungující. ()

Onanista 

všechny recenze uživatele

Taková tvajlajt verze celosvětově známého příběhu o statečných můžích, z kterých zde dělají tokový jako že bllll. ()

LucyLeveller 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři v podstatě nemušketýrsky a tak trochu i steampunkově? Dumas se obrací v hrobě... ale když se odprostíte od toho, že to jsou Dumasovi mušketýři a vynecháte pojem, že se ty postavy jmenujou stejně tak je to docela super pokoukání na dlouhý zimní večer. Pravda, Francie v té době asi nebyla plná Zepelínů a chudý synek se těžko bez výcviku stane mušketýrem a vezme si dvorní dámu ale... Orlando Bloom předvědl, že umí zahrál i hodně divnýho padoucha, Luke Evans celý film zachraňoval a James Corden velmi pobavil, ta role jakýhosi sluhy mu sedla jak prdel na hrnec... ()

dienow 

všechny recenze uživatele

Inu nečekal jsem od tohoto filmu mnoho, ale tak málo... Mohlo mě napadnout, že jamile film točí Anderson, bude tam hrát Milla, a ano, je to tak. Je smutné, když režisér neustále dokola obsazuje do hlavních ženských rolí svou manželku v domění, že je na ní někdo zvědavý, nebo dokonce snad v mylném přesvědčení, že umí hrát. V půli filmu jsem si musel prostě otevřít lahev vína, abych se vůbec vyrovnal s tím, jak je zde przněna jedna z mých oblíbených knih. Krom toho, že verzí mušketýrů bylo již opravdu dost, tahle postrádá cokoliv z těch předchozích - chemii mezi postavami, pořádnou svini Milady, vztah mezi mušketýry, vtip a šarm jendotlivých protagonistů. Co to nepostrádá, je smyšlená krádež nákresů vzducholodi. Ano přátelé, hlavní postavy ve filmu lítají vzducholoděmi a předvádějí neuvěřitelné letecké kreace. To je prostě taková hovadina, že bych snad byl schopen uvěřit, že tento film je ještě horší, než poslední Resident Evil. Kdokoliv, kdo máte trochu rozumu a máte rádi předlohu, tomuto se, prosím, zdaleka vyhněte. Dvě hvězdy pouze za Christopha Waltze, který je, jako vždy výborný, a za efekty, které tam sice neměly co dělat, ale jinak ušly. Co však nepřekousnu a film to posunuje o to níž, jsou bojové scény, které jsou příšerné a cílí na debilního vidláka, který jednou za rok vytáhne svoji starou do kina na "pořádnej film". Bojová scéna 4 proti 40 je natolik umělá a vytržená z reality, že se vám až chce brečet, jak je stupidní. To nemluvím o velkých bitvách v oblacích a to vše prosím, za Ludvíka XIII. Pokud máte chuť vidět toto "veledílo" poproste radši svého kamaráda, aby vám dal pěstí mezi oči. Podívaná to bude lepší a alespoň si to budete pamatovat a budete z toho mít legraci ještě pár měsíců. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Reklama

Reklama