Reklama

Reklama

VOD (1)

V Benátkách mušketýři Athos, Porthos a Aramis s pomocí Milady de Winter kradou plány vzducholodí od Leonarda da Vinciho. Milady je však zradí, omámí a plány prodá vévodovi z Buckinghamu. O rok později d'Artagnan opouští svou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže v naději, že se stane mušketýrem jako jeho otec. Tam se ale dozví, že mušketýři byli z finančních důvodů rozpuštěni. Ve venkovské hospůdce vyzývá kapitána Rocheforta, vůdce stráží kardinála Richelieu', k souboji poté, co ho kapitán urazil. Rochefort nechce bojovat, a tak ho pouze postřelí. Když se chystá d'Artagnana zabít, objeví se Milady a zabrání mu v tom. Jakmile je d'Artagnan v Paříži, potkává se postupně s Athosem, Porthosem a Aramisem a nechtěně všechny tři urazí. S každým si tak naplánuje samostatný souboj. Athos přivádí Porthose a Aramise k souboji jako své sekundanty. D'Artagnanovi dochází, kdo jsou muži vlastně zač. Richelieuovy stráže souboj překazí a chtějí je všechny zatknout, ale mušketýři proti nim bojují a vítězí. Všichni čtyři jsou předvoláni před mladého krále Ludvíka XIII. Richelieu na něj naléhá, aby je potrestal, ale i na královnu Annu zapůsobila jejich statečnost a společně s králem je místo toho odmění. Richelieu instruuje Milady, nyní svého komplice, aby umístila falešné milostné dopisy do komnat královny Anny, ukradla její diamantový náhrdelník a odnesla ho do Tower of London. To by usvědčilo královnu, že má poměr s Buckinghamem. Král Ludvík by ji nechal popravit a vyhlásil by válku Anglii. V tu chvíli by lidé požadovali silného a zkušenějšího vůdce, samotného Richelieu. Aby se pojistila, Milady požaduje, aby Richelieu písemně prohlásil, že pracuje jménem Francie, což on udělá a potvrzení jí předá. Falešné dopisy jsou nalezeny a předány králi Ludvíkovi, kterému Richelieu doporučí uspořádat ples, na který si královna Anna bude muset vzít náhrdelník – dar od svého muže. Pokud to neudělá, pak je její poměr skutečností a musí dojít k válce. Služebná královny Anny, Constance Bonacieuxová, odhalí Richelieuův plán a prosí d'Artagnana, aby ho zastavil. Mušketýři se rozhodnou mu pomoci... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (991)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

těžce šílené GP. Dumas se obrací v hrobě, ale já jsem se překvapivě dobře bavil, akce parádní (i přes to, že neoriginální), děj plný logických lapsů a nesmyslů, ale o ten tu přece nešlo. Tady šlo o ten WTF efekt (pravděpodobně), který se vyvedl na výbornou. Protože skvělí tři mušketýři, celou dobu nechutně hláškující, jako obvykle super Waltz (ale.. kdy dostane konečně zase tak plnohodnotného záporáka jako v IB?), Mikkelsenovo charisma smrdí na sto honů a.. no to je všechno. Lermanův ksicht je těžce přiblblý a ten herec se mi prostě vůbec nezamlouvá, protože narozdíl i od takového Orlanda mu nevěřím vůbec nic (co měl znamenat ten jeho neustálý úsměv?) a ty přihlouplé nevtipné dialogy, které dostal, mu taky moc nepomohli. A holky (a do jistých mír i Milla, i když to kung fu... Resident Evil) sexy i když herecké výkony výsměch. Výprava a kostýmy velmi slušné (růžová francouzská armáda mně nicméně vytáčela), kamera výborná, jak v soubojích tak i při celkovém snímání, střih v pohodě, takže technicky prospěl. Ale v mnoha ohledech prostě Anderson na něco lepšího nemá, originalitu či alespoň cit pro úplné využití tématu vyčerpal už velmi dávno (první polovina Horizontu událostí), a ted už bude setrvávat až do smrti na jednom bodě. Ale pokud to bude takhle, budu vidět jenom jeho každý druhý film a nepřeskočí mu naprosto, vždy vypnu mozek a užiju si to. Aspon se cítím vždycky tak nějak inteligentněji. SUMA: GP ale šlo by z toho vytěžit přece jenom ještě víc. Jako např. víc závěrečných scén :D PS: Soundtrack správně epický, no vykrádání Zimmera je až příliš slyšitelné, takže žel pochvalu za to Haslinger nedostane. Spíš pohlavek. PPS: Případ filmu, který podruhé nechci vidět, musel bych snižovat.. Pokud bych měl něco z filmu vidět a slyšet podruhé, pak jenom parádní první boj s Kardinálovými muži a "When We Were Young" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tihle Tři mušketýři jsou naprosto něco jiného, než byste čekali. A ono je to vlastně docela dobře. Vždyť k čemu by mi bylo koukat na tentýž příběh znovu a zase s jinými herci. Příběh, který je vždycky brán z nejen historického hlediska velice vážně a chvílemi dost romanticky. Anderson původní podstatu příběhu znásilnil, vojel jí ze všech stran, nafackoval jí, zneužil jí a pak z něj vypadlo tohle. Ve výsledku je to naprosto brutální šílenost, která je nesmyslná v každém bodě, ale baví. To je asi to nejdůležitější. Musíte se naladit na vlnu zábavy a ne historického příběhu. Pak to funguje. A i docela dobře. Herci to totiž taky pochopili a musím říct, že i s nimi to bylo nakonec moc fajn. Nasmál jsem se a jako bonus jsem tam měl mušketýry. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chudák Dumas to schytává opakovaně. Tentokrát pořádně. Paul W. S. Anderson chtěl ochutnat ambicióznější látku, vymyslel několik ptákovin (vzducholodě), obsadil manželku (Milla), prosadil si 3D (proč?) a hodně kašlal na příběh (v dialogových scénách se ztrácí). Výsledkem je mišmaš, který má své momenty, ale ve výsledku hlavně zamrzí, že se přehledné šermířské souboje se solidními zpomalovačkami, ocitly zrovna v tomhle kousku!! ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Každá generace by měla mít svou filmovou verzi Tří mušketýrů a současnost si - alespoň tedy dle páně Andersona - žádá hlavně akci, akci, akci. Děj je upozaděný, charaktery víceméně jen zběžně načrtnuté, čímž nejvíc trpí titulní trojlístek (ze zlomeného Athose je jen Athos smutně koukající, z tápajícího Aramise jen Aramis po každém souboji modlící se a Porthosova bodrost se omezuje jen na pár hlášek), i když, pravda, za plamenomety a jinými serepetičkami hodnými Jamese Bonda se povahové rysy moc vybarvovat nedají. Kéž by dostali víc prostoru. To Milady se krade na plátno častěji, želbohu té mrše z knihy nesahá ani po nejspodnější obruč sukně. Ale né, nechci remcat. Díky traileru jsem přesně věděla, do čeho jdu, a očekávané jsem také dostala: pořádnou porci zábavy! Takže úvodním slovům navzdory: Muškteýři roku 2011 se mi velmi líbili. Sedmnáctému století ušitému nitěmi těch nejmodernějších technologií to ohromně sluší: kordy cinkají, kulky sviští, plameny šlehají a díky 3D je v sálech skoro horko. Herci roztomile přehrávají (body pro Blooma a Foxe), některé scény jsou roztomile přešvihnuté (Milady se umí otočit o 360-možná-víc stupňů!;-)), D'Artagnan a Constance jsou roztomile přeslazení, Planchet coby comic relief roztomile mimo... a mé hodnocení tedy - nemůžu si pomoct - roztomile přepálené;-) Doufám v pokračování. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tři steampunkoví mušketýři aneb Anderson zachraňuje sám sebe. Zdálo se, že Paul W.S. bude do konce života střídat předrsnělá béčka s dalšími a dalšími sequely Resident Evil. Jenže přišla dobrodružná podívaná, která je úplně vším, co by si klukovská divácká dušička mohla přát. Oslavou odvahy, přehlídkou vynálezů, akční jízdou i ódou na nohy Milly Jovovich. Zaslouženou. Nejchvályhodnější je ovšem fakt, že Alexander Dumas v hrobě nemusí rotovat. Rozvržení postav, důvěrně známé zvraty i ústřední poselství o přátelství a oddanosti - to všechno tady je. Snad jen ta přestřelená metrosexualita francouzského krále mu zlehka narušila klidný spánek. I to ale rád odpustím. Některým z nás se totiž dnes bude zdát o vzducholodích, kordech a Constance. Ne nutně v tomto pořadí. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (14)

  • Kniha "Tři mušketýři" si koleduje o zápis do Guinessovy knihy rekordů v kolonce největší množství filmových adaptací vůbec (vyrovnají se jí snad jen adaptace Shakespearových dramat). Vůbec první filmové převedení Dumasovy knihy na celuloidový pás pochází již z roku 1903, které se dodnes nedochovalo a mnoho se toho o něm neví. Tři mušketýři byli převedeni do němých filmů, sovětské muzikálové agitky, asijské kung-fu adaptace a mnoha animovaných snímků (od Toma a Jerryho po Barbie verzi), seriálů a pokračování s alternativními konci. Pokud bereme v potaz pouze filmy, které mají tři mušketýry přímo v názvu, pak Tři mušketýři ve 3D jsou v pořadí asi na dvacátém pátém místě v soutěži o největší počet filmových zpracování. (Zdroj: HCE)
  • Christoph Waltz, který ztvárnil postavu Cardinala Richelieu, má narozeniny 4. října, tedy ve stejný den, jako Charlton Heston, jenž si zahrál Cardinala Richelieu ve zpracování z roku 1973. (žvanimírek)
  • Zámek Versailles nebyl ještě za vlády Ludvíka XIII. postaven. Postavil ho až jeho syn Ludvík XIV. (baaja)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Reklama

Reklama