Reklama

Reklama

The Last Exorcism Part II

  • USA The Last Exorcism 2 (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film je The Last Exorcism 2 je pokračovaním hrozivého príbehu mladého dievčaťa. Nell Sweetzerovú (Ashley Bell) našli samú a vydesenú v lese. Hoci sa po čase vracia späť do civilizácie, nemôže si spomenúť, čo sa s ňou vlastne stalo. Uvedomí si však, že je poslednou žijúcou členkou svojej rodiny. Začína nový život, avšak s jej návratom sa prebudí aj silné zlo, ktoré má s Nell nepredstaviteľne desivé plány. Tie ju môžu opäť doviesť až na pokraj pekla, kde jedinou šancou na záchranu môže byť už iba rituál vyháňania diabla. (DJ Rocco iNc)

(více)

Recenze (59)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Extrémně natahované, nudné nic a po velmi slušném prvním díle vyloženě pád na hubu. Část II nemá absolutně čím zaujmout. Nic zajímavého nepřináší, ke strašení používá zásadně samých klišovitých motivů, které známe z nepřeberného množství duchařin / vymítačských snímků. Hlavní hrdinka je navíc úplně mimo veškerá kritéria, díky kterým bych k ní mohl pociťovat nějaké sympatie. Nuda, nuda, nic. 3/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $15,179,302Tržby Celosvetovo $24,475,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $498,127 //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,284,550 //počet predaných kusov ║ dokola to isté, fakt neviem čo na tomto američanov tak môže stále baviť, celá amerika neustále vyháňa diabla /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kým v jednotke sa ešte hlavná dievčenská postava dala vnímať ako obeť, v dvojke ide už o vyložene zápornú postavu a takej sa palce držať nedajú. A film žiadnu poriadnu kladnú postavu neobsahuje, takže bieda. Okrem toho je film hrozne nudný a pomaly sa ťahá - pôsobí skôr ako trojhodinový. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Typickej "direct to dvd" sequel. V podstatě je to takovej balíček šílených představ a audio-lekaček, který po každých třech minutách diváka obdaruje první nebo druhou variantou, často i mixem obojího. Občas úspěšné strašení se však utápí v absenci atmosféry. Většina scén se totiž odehrává za dne, a když už přijde na nějakou noční sekvenci nebo samotný závěr, všechno skončí dřív, než byste řekli Abalam. Ashley Bell nehraje vůbec špatně, film ale utáhnout ještě nedokáže. To přijde třeba časem. Jinak upuštění od formy FF, kterou se chlubila jednička, byla pro mě změna vítaná. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Last Exorcism Part II mě v ničem nezklamal a dostala jsem zhruba to, co jsem od něj tak nějak očekávala. Když si vezmu, že mě i u nízko hodnocených filmů dokáží vylekat tak "primitivní" a jednoduché lekačky, jako scény typu "otočila se a najednou za ní někdo stál", nebo pouhé zaštěkání psa, jedná se v rámci možností o docela vydařené pokračování. Závěr filmu mi připomínal Carrie s Angelou Bettis a její "řádění" po maturitním plese. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nell sa po udalostiach v Ivanwoodu rozhodne začať nový život. Usadí sa v špeciálnom dome Dr. Franka, ktorý slúži mladým dievčatám s ťažkými životnými skúsenosťami. Zo začiatku sa zdá, že sa začleňuje späť do bežného života. Opak je však pravdou. Diabol Abalam sa nikdy jej tela nevzdal a ani sa vzdať nemieni - chce si totiž za každú cenu VRZNÚŤ!!! Tak toto bola riadna sračka. Diabol Abalam, ale má za svoj štýl u mňa palec hore. Takýto neodbytný je len políciou doposiaľ stále ne-lapený exhibicionista v Bojniciach. Každý rok, v lete, za svetla, asi 100 krát s cikulou v ruke prebehne okolo zaplnených kaviarní a bez stopy zmizne, ako DPH z nákupu pohonných hmôt. Abalam nato ide síce originálnejšie, akurát, že neponúka takú "akciu", ako GOLDPORNTUBE, YOUPORN či BEEG. Ešte k tomu úplnému záveru. Týmto si to úplne zabil Eddy Donnelly. Kamarát môj jediný, dám ti jednu radu.Chod si ty len pekne, konečne po dlhej, dlhočiznej dobe, niekde za pár koruniek, zatrt...ť, lebo ti to viditeľne jebe na mozog - 20%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla dost slabá, takže jsem nečekal, že dvojka může být ještě slabší, když navíc autoři upustili od mnou neoblíbené ruční kamery. Nicméně je tomu tak, dvojka je neskutečně nudná, utahaná, nic nového nepřinášející, nezajímavá slátanina. Jediný, co aspoň trochu stojí za to, je atmosféra a herecký výkon Ashley Bell, ale k čemu je to dobrý, když to všechno ostatní je víceméně hrozný. 30% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejspíš půjdu proti většině, ale po nicotní jedničce a velkém přemlouvání jestli vůbec zkusit dvojku, se jedná o milé překvapení. Dvojka se vydala svou vlastní cestou a to je v tomto případě dobře. První minuty zaujmou hlavně hudbou a scénou na začátku, dále tempo mírně klesne, ale pořád se svým způsobem něco děje. I když Last Exorcism Part II mohl nabídnout daleko víc a vykradl pár klasik, tak je rozhodně snesitelný. Závěr ani tak nepřekvapí, při nejhorším se dá zvládnout a i divák může pocítit mírné napětí. Když vstoupil démon do dívky, některé scény šly vytvořit daleko lépe, což docela zamrzelo, poněvadž to bilo ošklivě do očí. Přesto natvrdo říkám, že se jedná o mírný nadprůměr, což je potěšující, protože jednička se blížila spíše k odpadu .. 5/10 = 54% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za spatření závěrečných titulků. Zbytečnost, navíc dost průser. Jedničku jsem na rozdíl od většiny nezfákl, ale toto teda musím. 29% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ashley Bell se vrací po třech letech v nastavovaném pokračování hororu, který se děsí ponejvíce vlastního líného a ospalého Satana. A zapomněl si ruční kameru z prvního dílu. Letmé připomenutí událostí z prvního dílu a Nell je umístněna do dívčího spolku, který ji pomáhá zapojit se zpět do života. Minulost ji však znenadání zastihne i zde. Nadržený Satan se nám zamiloval. Z produkce Eli Rotha jsem čekal větší peklíčko. Nedoporučuji si film pustit večer, protože je na usnutí. Odvíjí se v pomalém až líném tempu. Hororových scén sice postupně přibývá, ale než jsem si je stačil vychutnat, tak hned jsem byl v ději zase jinde. Tyhle často až neorganizované skoky ubíraly značně na plynulosti děje, který byl poměrně slabý. Ve finále jsem čekal, že už se to konečně rozjede naplno. To sestávalo z poměrně originálního vymítacího rituálu, kdy bylo použito větší množství soli a slepice a také to byla díky hereckým výkonům (nejlépe to prožíval David Jensen jako hlavní exorcista) nejpůsobivější část, ale opět, jako většina scén, ani tahle nebyla tak úplně ideálně dotažena do konce. Režijně to bylo po technické stránce odvedeno poměrně bez připomínek, Ashley Bell se umí od prvního dílu prohnout ve vzduchu jako nikdo, nějaká originalita se také našla, ale jako celek bych si představoval porci hutnějších hororových scén a ne návod, jak u hororu krapet usnout a taky už chyběl nadhled jedničky. A to, prosím, scénář psal scenárista se jménem Damien. Mé hodnocení: 60% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

První díl měl aspoň netradiční pojetí, tady sklouzáváme ke klasičtějšímu (co se poslední doby týká) hororovému zpracování, kterému vévodí hlavně nuda. Škoda, na nový kvalitní horor si zkrátka budu muset dál počkat.. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Má to pár celkem děsivých a napínavých scén, slušnou nápaditou kameru se smyslem pro detail, hlavní herečka je opravdu ta prostá, nesmělá venkovanka, která se na tuto roli dokonale hodí a dosti stylový závěr. Fakt nechápu, proč to jako cele působí tak suše. 60 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První díl se sice moc vřelých diváckých ohlasů nedočkal, ale kupodivu si na sebe dokázal velmi pěkně vydělat (rozpočet 1.8 milionu dolarů – výdělek 67.7 milionů). Takže bylo jen otázkou času, kdy někdo přijde s dalším pokračováním. Eli Roth se opět chopil produkce a do režisérského křesla tentokrát usedl kanaďan Ed Gass-Donnelly, který až doteď neměl s hororovým žánrem žádné zkušenosti a to se bohužel projevilo i na kvalitě celého filmu. Už jednička nebyla žádná sláva (v mých očích nebyla ani průměrná) a přestože dvojka disponovala větším rozpočtem (5 milionů dolarů – výdělek 15.1 milionů dolarů), tak ani ona za moc nestála. K dobru musím tvůrcům přičíst to, že se tentokrát nejednalo o žádný found footage. Ovšem stejně jako předešlý díl i tento měl obrovský problém s uceleným dějem a především jsem opět postrádal potřebnou atmosféru, kterou by podobně laděné filmy měli mít jako svou prioritu. Po úvodní scénce z ložnice jistého páru se totiž dočkáme opravdu zdlouhavé pasáže, která byla nejen nezajímavá, ale i neskutečně nudná. Kromě několika vzpomínkových pasáží jsme totiž nuceni sledovat kupu nezáživných dialogů a začleňování se hlavní hrdinky do nového života. Chybělo mi napětí, pořádné lekačky a když už jsme u toho i dobré herecké výkony. 30% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkně pokračujeme a já tohle hrozně rád chválím, příběh je opět super strach nemá chybu a samotná atmosféra je výborná ale k dokonalosti jsem postrádal trochu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Šmarjá já na začátku myslel, že je to nějaký vtip, že jim do postele vběhl třeba sousedovic čokl :) ) Hodně podařené pokračování podařeného předchozího dílu. Ovšem ve zcela jiné formě i duchu, jedná se o standardně vyprávěný filmový příběh o satanismu, vúdú, posedlosti a podobných legráckách, tentokrát se standardním scénářem a s výbornou nerozklepanou(!) kamerou. A dozvěděl jsem se konečně, v čem vlastně spočívá ona posedlost démony: Když vás posedne démon, znamená to, že vás miluje! Stejně jako třeba Džýzys. Takže se démonovi nebraňte a přijměte ho do svého srdce, protože Ďábel je láska! Ashley Bell dostala mnohem víc prostoru než minule a je to dobře, má nesporný horrorový i komediální talent a nejradši bych jí za její výkon věnoval Oscara (kdyby ovšem měl Oscar nějakou váhu a nebyl to jen komerční produkt hollywoodské mašinérie udělovaný senilními nebo zlobbovanými členy oscarové komise). A závěrečná ohnivá jízda městem je třešnička na dortu. Užil jsem si to a skvěle jsem se poklesle pobavil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně lepší než první díl, který mi na určitou dobu exorcistické téma úplně znechutil. Sice poslepováno vykradenými motivy z kdejakého vymítačského hororu, ale Ashley Bell je celkem solidní vazivo a drží celý film pohromadě. Pořád si sice myslím, že tahle holka tolik toho talentu nepobrala, ale má takový obličej, ze kterého je člověk nervózní, takže jí stačí minimální mimika. A to se v podobných béčkách vyplatí. 50% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jediná výhoda tohoto sequelu je v tom, že si už nehraje na nějaký rádoby autentický dokument. Jinak je to ale ještě větší nuda, než jednička. Když jsem myslel že filmu uběhla aspoň hodina, tak uteklo teprve 20min. Hrozně táhlé, snažící se diváka postrašit různými bubu obrazy, které stejně nefungují a divák je maximálně naštván, že do toho ticha mu do sluchátek řve nějaká kráva. O hlavní "hrdince" raději nemluvit. Těšil jsem se z každého záběru, kdy v něm nebyla. ()

Petrson17 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem byl v napětí a byl docela překvapen v zajímavý rozjezd, mé očekávání bylo zprvu silné, líbilo se mi prostředí a záhadné pronásledování hlavní hrdinky démonem. Po dvaceti minutách, jsem již věděl jakým směrem se bude děj ubírat. Bohužel to z průměru kleslo na silný podprůměr. Klasický motiv lekavých scén, no a celkově byl film jedna velká nuda. Konec byl jasný už od začátku, nicméně se mi líbila démonova poslední projížďka autem. A konec světa. bu bu bu ! 38% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu mi Ashley Bell, prišla hrozne nesympatická, vobec sa mi do tejto role nehodila. Je tu veľa lakačiek, ktoré boli prvoplánové. Celkovo mi to prišlo slabučké. Film nemá čim zaujať. Sem-tam je tu scéna, ktorá sa snaží upútať diváka aby pri pozeraní nezaspal. Lenže každá z tých scén má v sebe veľa klišéovitosti a nedostatok fantázie. A najhoršie na tom je, že skoro nič neukáže, veľa toho sa odohráva mimo zaber, hlavne ten koniec celkom sklamal. Slabé 2*. ()

Reklama

Reklama