Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

POMO 

všechny recenze uživatele

Naturalistická dráma z nápravného ústavu pre mladistvých. Šikana, vrenie emócií a túžby po pomste, pomsta. Drsné, psychologicky presné, s dobre vybranými i zahranými faganmi. Neradostné zrkadlo problémovej mládeže na mieste, kde najviac trpia tí, ktorí ešte prechovávajú kúsky pozitívnych hodnôt. Radím do indie kategórie ku Kids. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ctkj?? (Rozuměj: Co to, kurva, je??) Další sociologická agitka o vině fuj, fuj, zlého systému, který nejprve vyprodukuje a potom nemilosrdně semele ubohé, nevinné děti, které ani nemrknou okem a podřežou vám krk, když se na ně škaredě podíváte? Který systém patologické sociopaty nevytváří? Když některému z takovýchto andílku "schválně" sedmkrát spadne na kudlu někdo z vaší rodiny, budete přemýšlet a) O jeho účinné nápravě a návratu do společnosti b) O trhání nehtů a lámání v kole. ? I takový Ghándí by neuroticky obtahoval b). Filantropové, v tomhle případě jděte do prdele! Takoví zmrdi si peklo na zemi zaslouží! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NÁPRAVNÉ CENTRUM PRO MLADISTVÉ, ENOLA VALE, MONTANA.... ,,Předklonit, zakašlat. Víc!“..... Děti jsou elitou národa. I v Americe. Jen ti, kteří se kapku nevyvedou, tráví své mládí jinde a jinak. Film ze života. Výpovědní hodnota? Nulová! Tady jde jen o předvedení šikany, vyřizování účtů, puberťácký keci o bobrech, a o tom, coby kdyby měli ženskou. Pasťák, vypadající jako vězení se systémem, kterej je tak debilní, že by se líbil snad jen Kocábovi. Nechápu, co je na tomto systému nápravnýho. Takže jde jen o to, co od podobnýho filmu očekáváte. Pokud něco ve stylu Zlo mezi námi, budete zklamáni. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dělám kraviny a brzy mě zavřou do pasťáku. 2.) Chci porovnat úroveň zařízení u nás a v USA. 3.) Jsem Michael Kocáb. 4.) Nevím, proč se má v předklonu zakašlat. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten typ filmů, kdy trochu váhám nad hodnocením, protože tam přece jen bylo pár nelogičností. Napětí tomu ale rozhodně nechybělo a udrželo to mojí pozornost až do úplného konce a toho si cením. Je to hodně působivé a perfektní herecké výkony všech kluků převážily misku vah na tu vyšší příčku a rozhodně to stojí za podívání. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Současná žánrová špička, která se nesoustředí na ohrané klišé a tradiční scény z nápravných zařízení, ale spíše se zaměřuje na samotnou psychiku mladých trestanců. Neuvěřitelně mě tento film bavil, jednak tím, že dokázal zábavně popsat nudu, která celý pobyt ve věznici naplňuje, ale hlavně sympatickými herci. Skvělé výkony podali všichni a tento film je jen krásným důkazem, že zlo dokáže stvořit pouze další zlo. Je v něm ovšem rozdíl, jedno dokáže být uctyhodné a dobromyslné a druhé pouze zlem, oboje je ovšem chápáno stejně a to je krásným vzkazem pro všechny. 90% 07.09. 2010 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Originalita je u tohohle filmu trošku přeceňovaná, jelikož, i když se nejedná přímo o vězení, tak tenhle film ukazuje nápravný zařízení pro mladistvý v úplně stejným světle, zaměřuje se to prakticky na tytéž věci, tytéž problémy a tytéž vyústění, každopádně i tak je to nadprůměrně natočený a hlavní herec Adam Butcher to svoje jméno nemá rozhodně jen tak ze srandy, jeho návaly agresivity a vzteku jsou úžasný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí predovšetkým na hereckých výkonoch, hlavne A. Butchera. A ako to už v takých väzniciach pre mladistvých chodí, je plný násilia, brutality a silných dramatických scén. Musím pochváliť aj casting vedľajších postáv, väčšina z tých výrastkov bola nesympatická už na pohľad, čo bolo v zaujímavom kontraste s hlavnou trojicou, ktorých si divák, aj napriek tomu čo sú zač, po čase aspoň trocha obľúbi a vo vzájomných súbojoch im potom drží palce. Škoda toho záveru, niečo podobné sa dalo čakať, no vadilo mi to nejednoznačné jednanie dozorcov s hlavnou postavou, chcelo to explicitu a žiadne ďalšie pochyby čo s ním bude ďalej. Uspokojivý koniec skrátka chýbal. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nápravné zařízení, které se snaží mladistvé delikventy napravit tím, že se v nich pokouší potlačit agresi, bez které se v nápravném zařízení neobejdou. Mohu se stát lovcem nebo kořistí. Zajímavé na tom celém je, že se tam chlapci nedostali jen tak náhodou, tudíž jim člověk trošku té šikany přeje a pro mě osobně to byl dosti uspokojivý pohled, vidět chlapce trpět. Samozřejmě se dostalo i na znásilnění, protože v podobných zařízeních se to teplouši jen hemží. Atmosféra byla po celou dobu vynikající. Dost se mi líbila kamera. Snímek tak dostal i lehce artový nádech. Pozastavit jsem se musel nad podivnými způsoby ostrahy, kdy dostávali chlapci opravdu hodně volnosti. Zahrané to bylo všemi obstojně, přičemž je třeba vyzdvihnout výkon Adama Butchera, který čněl vysoko nad ostatními. Vytkl bych snad jen to, že většina chlapců ani vzdáleně nevypadala na svůj údajný věk. Během sledování jsem se nenudil snad ani na vteřinu. Lepší 4 kusy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Pajkenzi. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V tom samém roce vznikl Dánský R, který je dodnes nepřekonaný, co se týče vězení či nápravních zařízení. Tohle bylo za mě hodně slabé a ničím mě to nezaujalo, tedy až na Adama Butchera, ten zahrál dobře. Nebýt toho trochu dramatického závěru ... Slaboučké. A to ten film začínal pěknou lízačkou :o) ()

oje 

všechny recenze uživatele

Perfektní vězenské drama z prostředí nápravného zařízení pro mladistvé. Za mřížemi jsou ti nejhorší adolescentní grázlové, a tak není nouze o hodně (ale hodně) tvrdou šikanu a ponižování. Nechybí brutalita a krev, hlavně je to ale pořádná porce napětí, která mi dělá radost. Další superlativ bych použil pro zpracování a celkový pocit z filmu, který nese silný nádech tradiční evropské syrovosti. Pozadu není ani atmosféra sterilního a bezůtěšného prostředí, ze kterého navíc není úniku. Ve vývoji jejich vplouvání mezi kasty káznice se možná dalo něco čekat, jinak si ale příběh hledal ke konci nečekané cestičky, takže obrovská spokojenost. Podobným filmem o politice nápravného zařízení je Zlo. Alternativa: Ondskan, Klass, Lockdown, R. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Agresivita a vztek - stop násilí"... aj napriek reklamnému letáku a pozitívnemu celkovému dojmu to nebolo ono. Nenudil som sa to určite nie, no prišlo mi to miestami "nevýrazné". 6-7/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pravda příliš originální není, trochu mi svou existenciální bezvýchodností Alberta Camuse připomíná českou verzi Pasťáku (1968), ale i přesto jsem se neuměl ubránit zpětným vzpomínkám na pointy života těch delikventů, obzvlášť Davis mi utkvěl v hlavě, a tak to má být ne? Film přece chtěl, aby utkvěl v hlavě. 80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Chlapci, ktorých by ste v skutočnom svete nechceli stretnúť. Ale v tom nápravnovýchovnom ich hádam aj začnete ľutovať. Každý sa tam dostal za niečo, a nie každému ten pobyt v zariadení pomôže. Film vlastne iba ukázal, že prežije len ten najsilnejší, že zlo plodí zlo a pomsta tam má vždy svoje miesto. No a tí "lepší" si to vždy odnesú. Adam Butcher skvelý výkon, veľmi uveriteľný. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že jsem si hodně oblíbil filmy s touhle tématikou. Tohle je sice takovej ten "klasický" film s prostředí nápravného zařízení pro náctileté (Holes), s přidaným velkým prahem agrese. 85% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tři mladiství delikventi Angel, Davis a Butch nastupují do nápravného zařízení, kde jsou svěřeni do péče přísného (místy trošičku starostlivého) dozorce. Malérům se snaží vyhýbat dokud jeden z nich není bezohledně napaden jinými delikventy. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet své duše nedotčené. Násilí ale každou chvílí stoupá a není úniku. Jedná se o snad první snímek z nápravného zařízení, kde dozorci sice nejsou vyzobrazeni jako krvelačná sadistická hovada, ale i přesto stále můžeme vidět, že honění si ega autoritou nad mladistvými, je občas daleko větší problém než samotné činy těchto chlapců. Snímek je ztvárněn realisticky, je násilný a místy docela až krutý (právě díky té autentičnosti). A ono to sakra funguje, nudit se prostě nebudete. - "We're not gonna have any of this bullshit on my court this morning. You ain't no wiggers, no niggers, no fucking crackers. I don't give a shit what you think you is. You a bunch of stray dogs that we got locked up in this dog pound. And you all stink the same." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojná, i když nijak převratná žánrovka z klučičího pasťáku. Pozitivum je, že se vyhýbá melodramatičnosti, patosu, moralizování, "silnému" příběhu a podobným ohavnostem, nesnaží se o nějaké hlubší poselství, ani o kdovíjak intenzívní katarzi. Prostě pesimistický a klaustrofobický film o zabásnutých grázlících, zpruzených bachařích, vzteku a bezvýchodnosti. Ale diváka myslím nemá čím vážněji oslovit. Za zmínku stojí asi jen představitel Butche s očima i ciferníkem trochu připomínajícími mladého Alaina Delona, výrazný týpek se slušným hereckým potenciálem. Jinak ale člověk většinou žasne, jaké mají ti Kanaďani hnusné zdegenerované držky (viz třeba trojlístek mazáků). ()

Reklama

Reklama