Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Začiatok cesty majstra Wing Chun sa začína práve tu a práve teraz! Herecké obsadenie: Nechcem pôsobiť ako xenofobik ale mne oni pripadajú všetci rovnaký. Hlavne tie ich ženy boli na nerozoznanie. Prevedenie: Páčili sa mi ako exteriéry tak aj interiéry. Akadémia a jej dvor bol vážne premakaný. Hudba sa dokonale hodila do všetkých scén. Pocity: Veľmi dobré súboje a v celku slušne napísaný scenár a odsýpajúci príbeh. Vlastne mi na filme nič vyslovene nevadilo. Pridaná hodnota: Čakal som od filmu podobného razenia trocha emotívnejší koniec. Ale trocha ma to dojalo ale čakal som že to bude väčšia bomba. 78% ()

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol tak nezávisle v tieni svojich epických predchodcov. Ale nič to, film si udržiava svoju úroveň a rozhodne stojí za pozretie. Dostaneme sa na začiatok 20. storočia, dozvieme sa niečo o jeho detstve, štúdium v HK, zdokonalenie sa vo wing chun, konfrontácia dvoch svetov západ/východ. V koniec koncov som spokojný. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Legend is Born je dobrý prequel, to musím uznat. Souboje jsou výborné, opravdu se jim nedá co vytknout. Ale co by se dalo vytknout, že nato, že se to má zabývat hlavně Ip Manem, tak se to jím zas tolik nezabývá. Zdálo se mi, že tu hraje až druhé housle, což se mi až tak úplně nelíbilo. A co se mi ještě tolik nelíbilo, bylo, až přílišné přimíchání hollywoodského stylu akčních filmů. Do do Ip Mana zkrátka nepatří!!! První díl byl nejlepší a ani druhý nebo třetí ho nedokázali dostihnout... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to vyloženě špatné, ale kvalit Donnieho Ip Manů to nedosahuje ani zdaleka. Příběh je jako z béčkového akčního filmu z 90tých let. Netvrdím, že to je špatně, ale ona mýtyčnost je ta tam. Souboje mají pochopitelně svoje kvality, ale Donnie je prostě Donnie. Celkově je to slušná podívaná, ale v kontextu se zbytkem Ipova filmového vesmíru je to prostě průměr. 65 procent. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem byl odhodlán dát 3*, ovšem nakonec přivřu oči a přihodím jednu navíc. Ne, že by se mi třetí pokračování Ip Mana nelíbilo, ale podle mého už je příliš akční a dost by mě zajímalo, jak moc se tvůrci drželi skutečného Ipova života. Postrádal jsem také hudbu Kenji Kawaie, která k předchozím dvěma dílům perfektně pasovala. Donnie Yen mi tu také chyběl, ale náhrada za něj nebyla úplně špatná - vzájemná podoba obou herců je velkým kladem. Z milosti tedy dávám 4*, ale jde opravdu o nejslabší článek trilogie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama