Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová verze úspěšného broadwayského muzikálu s hudbou Kurta Weila a v režii Elii Kazana z roku 1943. Mladý umývač oken Eddie (Robert Walker) v obchodním domě obdivuje krásnou antickou sochu Venuše, která má být vystavena v oddělení umění. Jednoho dne ji políbí, ona ožije (Ava Gardner) a zamiluje se do něho. Situaci komplikuje skutečnost, že se do ní zamiluje i ředitel obchodního domu (Tom Conway) a když není úspěšný, obviní společně s místním detektivem myče oken, že sochu ukradl. Venuše se vrátí na svůj sokl, ředitel ke své milující sekretářce a Eddie je osvobozen, ale tím ještě vše nekončí ... (Peabody)

(více)

Recenze (4)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Klasická, přímočará a předvídatelná komedie, které ovšem nelze v podstatě nic vytknout. Roztomilý moula v podání Roberta Walkera je místy i vtipný a Ava, no co říci více než: nádherná, nádherná, NÁDHERNÁ. Zapomenout ale nesmím ani na úžasnou Eve Arden, jejíž komediální talent byl značný - na tuto sympatickou dámu se vždy ráda podívám. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Filmová verze úspěšného broadwayského muzikálu s hudbou Kurta Weila a překrásnou Avou Gardner, zejména některé scény jen v antické říze jsou skutečně nádherné až dechberoucí a bohyni krásy hraje Ava plným právem. . Film nechal jen málo z původní hudby, ale i zde Ava Gardner zpívá skvěle. Souhlasím i s tím, že Eva Arden v roli milující sekretářky šéfa obchodního domu je roztomilá. Konec nebudu prozrazovat, ale myč oken nakonec nezůstane tak opuštěn, jak to po návratu Venuše na Olymp vypadá. Mohu jen doporučit každému milovníku romancí z této doby, kdy nemusel každý film končit trojím zvratem (stačí jeden). ()

Reklama

Reklama