Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak už sám název napovídá, komedie se bude točit kolem zápletky jedné z nejvděčnějších – dvojnické. Dva mladíci, k nerozeznání si podobní, se rozhodnou, že se vymění. Když je ale jeden populární zpěvák a druhý automechanik, není pro ně začlenění se do nových „životních rolí“ vůbec jednoduché. Prožijí nejednu humornou situaci a způsobí zmatky… A jak to všechno začalo? Populární zpěvák Václav (V. Neckář) jede se svým přítelem na setkání s fanynkami, když v jednom vesnickém hostinci, kde se zastavil na oběd, potká svého dokonalého dvojníka – automechanika Josku (V. Neckář). A kdo by této podobnosti nechtěl využít? Zvláště pro unaveného a znuděného Vaška je to příležitost, jak si alespoň chvíli užívat anonymity. A tak se mladíci rozhodnou, že se vymění… (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Slaboučká komedie o záměně osob s Neckářem v hlavní dvojroli. To už samo o sobě dává tušit, že tam bude Neckář zpívat. Já poslouchám úplně jinou muziku, takže Neckářovy hudební vsuvky mě fakt nebraly. A jako herec je Neckář sotva průměrnej. Naštěstí film netrvá moc dlouho. Za zmínku stojí akorát Václav Lohninský jako ředitel hotelu a za pohled stojí mladá Stanislava Bartošová. Kdo má rád písničky od Neckáře, ať si k mýmu hodnocení připočítá hvězdu navíc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná komedie s klasickou výměnnou zápletkou, která má švih i spád a nenudila mě. Je dobře, že tvůrci znali míru a film není delší, protože více minut by mu asi nesvědčilo. Kromě krásné Stanislavy Bartošové bych ještě vyzdvihl skvělou hudbu Oty Petřiny ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Snaha o kopii francouzských komedií té doby plnou záměn a dvojníků? Humor tam opravdu nečekejte. Kdo má ale rád Vaška Neckáře a mezi ně se řadím i já, pro ně film přeci jen bude nějakou hodnotu mít. Dokonce tam zaní i pár songů. Jinak Vašek tu má obzvláště v některých sedmdesátkových kostýmech fakt řachu a dost se divím, že po něm tehdy slečny šílely... Samozřejmě nehodnotím pohybový aparát a zpěv, tam bych to i chápal :-). Bartošová, to byl panečku jiný level... Dávám za dvě hvězdy. * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V zásadě pro tenhle film platí, že dva Vaškové Neckářové jsou lepší než jeden. A rovněž v zásadě platí, že si každý režisér během svojí kariéry musí natočit nějakou ptákovinku, jinak by to režírování snad ani nemělo smysl. Své o tom ví i renomovaný režisér Antonín Moskalyk, který si střihl tuctovku s tehdejším populárním idolem Václavem Neckářem, kterému byla svěřena stěžejní dvojrole. Film je založený na tom, kterak je populární zpěvák Václav Dubský k nerozeznání podobný obyčejnému automechanikovi Josefu Kotrbovi přebývajícím v jakémsi zapadákově. A náhoda tomu chtěla, aby ti dva na sebe narazili, role si náhodně vyměnili a? Dál se dala čekat komedie plná omylů, záměn a nedorozumění z toho vyplývajících a něco v tom smyslu opravdu je k vidění, ale to by nesměl být autorem scénáře Pavel Hajný, s nímž mám tu zkušenost, že jeho scénáře jsou jalové, a i když se jich většinou ujal dobrý režisér, obdobně jako v tomto případě, tak nelze čekat něco mimořádně vtipného. Problém také tkví v tom, že dvojrole byla napsána tak, že bylo zhola nemožné odlišit ty dva nějak výrazně od sebe. Neckář hrál zkrátka oba stejně a nejednou jsem měl potíže opravdu rozeznat kdo je kdo. Nezapracovalo se na žádném výrazném charakterovém rysu u některého z dvojníků. Tím jediným bylo u jednoho virtuózní hra na kytaru, zatímco druhý to nedovedl, ale nic zvláštního to do příběhu nevneslo. Situace kolem záměn postrádaly vtipnost a nebyly nijak přehnané ani "crejzy". Jako celek to celé působilo matným dojmem. Herecky to vytáhl tradičně skvělý Václav Lohniský jako vedoucí hotelu, Neckář s plastickým účesem a v kalhotách do zvonu, byl celkem bizár. Ve filmu se nesoudruhovalo, nebyl zatížen dobou vzniku, až na výskyt nepopulárních "esenbáků". Moskalykova režie byla více než dobrá. Kdyby pracoval s plnokrevnějším scénářem, co má v zásobě i nějaké gagy, asi by se to z hlavy tak rychle bezprostředně po skončení titulek nevyčoudilo. Závěrečná úvaha o skutečných hodnotách života a práce působila asi nejvíc jako poplatná době. 60% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale vtipný příběh podle scénáře Pavla Hajného sice po půlhodince upadá, ale nabere dech ve chvíli, kdy se řeší přemísťování mercedesem. Úplně nejsilnější jsou pěvecké scény. Hudba: Ota Petřina. Kdo je kdo? Václav Dubský? Josef Kotrba? Václav Neckář! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale já vopravdu nejsem Dubský !!" - "Já vím !! Jsi Enrico Caruso a já veverka Zrzečka !!" ;) Typická crazy komedie operující se záměnou osob stojí a padá s hlavním hrdinou, jehož však Antonín Moskalyk jako jediný světlý bod téhle duchaplnosti obsadil Vaškem Neckářem, který však při nejlepší vůli není schopen Hajného jalový příběh nablblý jak dlabaný necky utáhnout ani omylem.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi přišlo směšné dělat z Václava Neckáře sexuální idol. Ale zábava je to překvapivě přijatelná, i když hodně sezónní, stejně jako jsou sezónní i písničky, které tu zazní (mohlo jich bejt víc!). Jako rozkoukávačka k prvnímu rannímu kafi dobrý. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

já jsem se bavil Neckář byl taky ok ale Bartošová ještě lepší a ostatní taky Moskalyk to taky zvládl vidět 1x je málo je to komedie :-) opravdu slaboučká non koment:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Záměna osob bývá v komediích velmi vděčným tématem a divák se u toho slušně pobaví. Nijak zvlášť jsem se nebavila. Spíše se nudila a sledovala Neckářovo pobíhání někam. Stopáž mi při sledování přišla ještě delší než ve skutečnosti byla. Tenhle počin beru jen jako takovou malou zajímavost nebo odbočku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trocha nostalgie z mládí. 1) 30letý Václav Neckář své roli herecky nic nedal. Navíc mu to ani nějak neslušelo. 26letý Jan Kanyza (Neckářův manager) se tu taky nepředvedl. 18letá Simona Stašová a rovněž 18letá Jana Paulová byly zato fanynky jedna báseň. A kdo chce pana herce, pro toho tu byl nezapomenutelný 53letý Václav Lohnický - fantastický, ať už hrál cokoli. 2) Děj je ovšem fádní, dialogy tuctové, herecké výkony nevýrazné, děsivé dobové oblečení a tak celkový dojem nic moc. Ale bylo to mé mládí... 3) Přesný koment: kingik***. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle byla tedy ultimátní blbost. Nechápu, že jsou pod takovým paskvilem podepsány jména jako Moskalyk, Šajmovič, Blatný nebo Mahler. Jednu hvězdu za sexy Stanislavu Bartošovou. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezký a přímočarý příběh s jednoduchou zápletkou, který jsem poprvé viděl až téměř 40 let od jeho natočení. I proto mě zaujaly mladičké fanynky tehdejší veliké umělecké hvězdy, Václava Neckáře, ve kterých lze dnes stěží poznat současné dámy a hvězdy divadelní scény i filmu - Simonu Stašovou a Janu Paulovou. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jé, už jsem na to skoro zapomněl. Ještě, že mi to včera televize připomněla. Takový odpočinkový příběh, jednoduchý děj i zápletka, ale určitě si tím den nezkazíte. Nenadchne, ale nezklame. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Hlupa a dementna normalizacna komedia, kde sa ho*no dohromady deje, no a Neckar /Ostre Sledovane Vlaky, Skrivanci na Niti/ k tomu : 0 % ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bavil, i když se jedna z hlavních postav chová chvílemi úplně nelogicky...ale chápu, že ta nelogičnost má opodstatnění ve vtipnosti scén následujících. Mám na mysli scénu, kdy Václavovi  ukáže Lohniský otevřený dvůr, kde má auto otevřenou kapotu, že tam má dodělat svoji práci...to úplně odignoruje (ačkoliv mě to napadlo hned) a pak zmateně hledá, co má dělat. A druhá scéna a to taky nechápu...jak nemohl poznat, že vlezl do očividně dívčího pokoje. Ale jinak jsem se celkem bavil. :-) Kanyza je špičkovej a osmnáctiletá Paulová, to bych asi spát nešel. ;-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Od hudební komedie s Václavem Neckářem bych čekal hodně písniček, pár tanečních čísel a dobrou zábavu. Písniček se však dočkáme až na konci, navíc ani nezaujmou. Jsme svědky hlavně zmateného pobíhání a hledání pravého zpěváka Václava Dubského (Neckář) a obyčejného pracanta Jozky Kotrby (Neckář). Celkově sice krátký, ale také výrazně nudný snímek. Hudba: Ota Petřina ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Tady se snad všichni zbláznili. Proč na něj volá Vašku?" Poněkud otřepanou zápletku o dvojnicích zachraňují zejména písně hlavního aktéra této komedie Václava Neckáře. Trošku mě tedy překvapilo, že takovouto "ptákovinu" natočil mistr Moskalyk, ale jinak v rámci nenáročného žánru to zas tak špatné nebylo. PS.: Zhlédnuto u příležitosti blížících se 80. narozenin Václava Neckáře. ()

Reklama

Reklama