Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Recenze (200)

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Tento díl REC se má jako Vetřelci 2 oproti Vetřelec - místo tajemna a hrůzy čistá akce, honičky a masakrování nakažených čímkoliv, co se připlete pod ruku. Film nepokrytě cituje kultovní Braindead (opice, místo sekačky lodní motor) a místy se z akce posouvá až do parodie. Dějově film bez problému navazuje, kde REC2 skončil. Po pomalejším rozjezdu se tempo stupňuje a podmínky přituhují spolu s odpočtem autodestrukce a losováním "černého petra" kdo má ... (nebudu spoilerovat). Závěr už je vyloženě frenetická honička, kde monstra a nepřátelé vyskakují z každého temného koutu. Milovníci hororu hodnotí negativně žánrový posun, ale mně se tento díl líbil. Hororové téma v potemnělém činžáku bylo vyčerpané, prequel máme za sebou ve třetím díle a pokud tvůrci chtěli udržet kvalitu, tak nic jiného než posun nezbývalo. Manuela Velasco jako Angela předvedla dobrý herecký výkon od šoku a posttraumatické reakce, přes akční řádění až po hysterii v závěrečném časovém stresu. Pochopitelně se v logice najdou chyby, ale to akční béčko a tam se to dá odpustit. Kdo si chce trochu vyčistit hlavu a pobavit se nad nekonečnou honičkou se "zombíky" v úzkých klaustrofobických chodbách velké lodi, tak mohu jen doporučit. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Po te trapnosti - tretim dilu - bych rekl, ze vydareny pokracovani. Jednicka je ale suverene nejlepsi. 1/3/2021 70% ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Skaredsia verzia Marisy Tomei v odvaznom suboji so zradnym scenarom, beckovou reziou, lepsie namaskovanymi zombies ako vo Walking Dead a hladnymi opickami. Tie si to uplne kradnu pre seba. Je to ale lahko zabudnutelna jednohubka a povzdych kam az tak skvelo rozbehnuta seria spadla. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Také slušné 3/5 by sa tomu pacnúť dalo. Masky, a scéna s nakazenou opicou boli za mňa dobré. Čo mi žralo nervy bola roztrasená kamera, jak keby kameraman prežíval strach s nimi, alebo mal parkinsona. Čo sa týka babky, ťa mi prišla čudná už na začiatku filmu, čakal som že bude šibnutá ale tiež som tušil, že to bude zaujímavá postava a dozvieme sa viac, žiaľ.. zombici oper rýchli, čo sa týka akcie, spokojnosť. Aj keď mi dali pavúka do hlavy, bol som v tom že nakazená je stále Angela. Žiaľ, ja sa tiež mýlim. Ináč taký priemer. ()

occultus 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo lepšie, ale dostal som najslabší diel celej série. Čo sa týka deja, mal som párkrát dejavu, dokonca scény s motorom od záchranného člnu mi pripomenul, scéu z BRIANDEAD a to je už celkom starý kúsok. Na mojej strane sklamanie, ale mohlo to byť aj horšie. Takže za mňa slabé 3*. ()

MirINDay 

všechny recenze uživatele

Promiňte mi ten výraz - co jsem to zrovna viděl za sra*ku? Chtěl jsem se podívat na REC. Chci scény kamery, first person view, chci cítit strach kameramana a nechci žádný béčkový film se zombíkama, kde všichni dokola opakují slovo "vamos!". Kdybych měl hodnotit díl ze série Rec, okamžitě a bez váhání dávám odpad!. Jestliže přimhouřím oči a začnu hodnotit film jako takový, dám mu 2 hvězdy. Uděláme teda kompromis.. 1* ()

Lucky Eda 

všechny recenze uživatele

jde to dře to.. takové menší klišé ..strach nulový , přiběh fajn celkově mam rad filmy z prostředi laboratoře a poté nekontrolovatelnemu rozsireni viru ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

FIlm v zásadě vůbec není špatný - děj má docela zvraty a až do konce jsem nečekala, co se vlastně stane, respektive kdo přežije. Oproti prvních dvěma dílům to je ale horší, a popravdě nevím, jestli by moje hodnocení nebylo lepší, kdyby šlo o samostatný film. Proti prvním dílům je zkrátka všechno o třídu níž - postavy jsou pořád sympatické, ale méně, a zároveň se chvilkami chovají dost nelogicky. Zároveň já osobně nejsem úplně fanoušek stylu 'nesmrtelný vševědoucí nejlepší hlavní záporák, co všechno zvládne.' Asi bych dala přednost tomu, kdyby prvotní sérii konečně dali konec a začli s trochu jiným dějem. Ale pořád jsem se dobře bavila. ()

danodo 

všechny recenze uživatele

6/10 Kým prvá a druhá časť série REC boli pre mňa skvelé horory s množstvom desivých a zapamätania hodných scén, REC 4 je iba pekne nakrútený (s občasným zbesilým strihom, pri ktorom takmer nič nevidieť), ničím výnimočný horror/thriller s minimom strachu alebo nejakých ľakačiek a nesympatickými hercami. Jediným spojením so spomínanými prvými dvoma filmami je okrem témy šíriaceho sa vírusu, stále krásna reportérka Ángela, ktorá mi už pripomína Ripleyovú z Alien série, keď sa už v treťom filme nedobrovoľne stretáva s infikovanými. Tentokrát však na mori, v tankeri s posádkou vojakov a vedcov, ktorí sa opäť snažia prísť na to ako vírus zastaviť, čo sa im opäť nedarí a tak je o krvavú akciu postarané. Bohužiaľ sa tu ale nenachádza nič, čo by stálo za zmienku, pokiaľ ste videli aspoň nejaký zombie film a tak jediné na čo si spomínam, sú otrasné digitálne opice a ich porcovanie závesným lodným motorom. ()

fasser 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s komentáři, že REC4 je nejslabším s dílů. Dle mého názoru je minimálně o schůdek výš než trojka. Na úroveň pekelné jedničky a o chlup horší dvojky, se již další pokračování nedostane. Ale tento film něco do sebe přece jen má. Atmosféra plná napětí ujde..., trochu mě mrzela nepřehlednost v chodbách lodi, ale to se dalo sfouknout. No, jsem zvědavý, kdo si na rybičce pochutná....3* zaslouženě! ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Dost slabota. Z démonů je najednou něco jiného a děj je naprosto hloupý a předvídatelný. Mizerné zakončení celé velice dobré série. První dva díly měly super atmosféru a ruční kamera dodala tu divokost a vcítění se do role. Trojka dodala kopu humoru. Čtverka to celé spláchla do záchodu. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

34% / Jednička byla více než úžasná, dvojka byla okopčená jednička s mírně odlišným dějem, ohledně trojky jsem na stejné lodi jako můj kolega J*A*S*M, páč i mě připadá jako "solidní film, který se nebál být jiný", sice je o něco hůře zpracovaná jak díl druhý ale svým dějem se jí snadno vyrovná a čtyřka? Čtvrtý díl je i pro mne více méně zklamáním, prakticky bez výjimek navazuje na druhý díl (pokud nepočítáme starou babičku, která očividně odkazuje na trojku), a na rovinu já si pokračování toho ani nepřál, i když já tomuto odmítám říkat REC, páč zde naprosto chybí záběry z kamer, které nemají v rukou kameramané, zde je vše profesionálně natočeno a na původní koncept si tu nikdo ani nevzpomene, jinak je REC 4: Apokalypsa prakticky běžný podprůměrný béčkový horror, který nemá čím překvapit pokud jste viděli již předešlé díly a je tedy naprosto zbytečný. ()

Harrman odpad!

všechny recenze uživatele

3 a 4 srovnatelné. Podle mě je 4 o 1% lepší než 3, protože tam nechodí žena ve napůl roztrhaných svatebních šatech s motorovkou. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu se vlastně nic zásadního neděje a je celkem nuda. Když už to konečně vypadá na nějakou hororovou akci, je taková nezáživná (nemluvě o kameře). To že se zde objeví postava z Rec 1 a 2 je super ale polovinu filmu je stejně nevyužitá (nehledě na to že film jakoby ignoroval pár věcí z Rec 2), navíc jde poznat že je o něco starší než by měla být (přeci jen mezi rec 1 a 4 je 7 let). Scénáristicky dost zkratkovité. Ovšem i tak se jedná o celkem dobrou podívanou. ()

Mindf_ck 

všechny recenze uživatele

Poslední díl ve své době jedny z nejoriginálnější zombie série. A končí se vlhkým prdem. Není to tak špatné jako trojka, ale z intenzivní found footage je rázem genetická zombie vyvražďovačka na lodi. A apokalypsa nikde, na druhou stranu marketing fungoval... viděl jsem to. Návrat postavy potěšil a samotné útoky zombíků jsou docela intenzivní, ale jinak šeď a bída. ()

Reklama

Reklama