Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Recenze (200)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmova serie REC mala skoncit slusnym druhym dielom, od tretieho sa Balaguero len trapi. Lakacky nefunguju, nameta pribeh je otrepany a nudny a vela veci spolu vobec nesuvisi. Manuela Velasco krasna, ale hrala hovno a nemala to sancu utiahnut sama : 60 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že ve třetím díle se dozvíme více o nákaze, ale přepočítal jsem se! Bohužel se to nedozvíme ani v tomto pokračování. Je to škoda, protože tenhle potenciál série by byla škoda spláchnout jako nějaký kus hovna do žumpy, když má furt skvěle našlápnuto! 55% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak atmosféra je stejně jako v trojce naprosto pryč,ty tísnivý scény z baráku,ty tajemný věci,který se v tom bytě děly stejně tak.Akční horor šmrncnutej amerikou,postupně se z toho stává honěná po lodi .Na tři hvězdy v poho,ale značku REC bych tomu nedával.50%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Proč se ti dva vůbec rozdělili? Možná kdyby spolupracovali jak na třetím, tak na čtvrtém díle, nemusela bych být z obou těchto snímků tak zklamaná. Vážně hrůza. Na to jak dlouho byl tento snímek očekávaný, z něho vzniklo velký nic. Za prvé to není FF ani zdaleka. Za druhé jsem nepochopila příběh. (Už jen ten popisek na čsfd mě dost rozesmál.) Za třetí to nemá atmosféru a nakažení už nepouští takovou hrůzu. Za čtvrté to spadlo přesně tam, kam to spadnout v žádném případě nemělo. Úplně mě to evokovalo na třetí díl Cabin Fever, který by si mohl s REC 4 podat ruku. Zklamání. A velké. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jednička a dvojka byly totální námrd, trojka sklouzla do těžkého propadáku. Doufal jsem, že to je režisérem. A tak napůl jsem se trefil. To, co Plaza totálně posral, se Balagueróvi jenom nepovedlo. Neznat původní dva filmy, tak by to bylo super, ale takhle je to "jenom" dobrý zombie horor, který se ale na své kořeny dívá zespodu. 70% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

O niečo lepšie ako predchazadujuca časť. Je to priemerná adrenalínová jazda na horskej dráhe, ktorá svoje viaceré klišé kompenzuje surovou, kontrolovanou energiou. 6/10 ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Celé CSFD i IMDB mám vysoce na háku! Spousta kritik přišlo hned po druhém dílu a vše schytal třetí díl. Balagueró, ale jasně řekl, že formou FF pokračovat nebude, tak co jste čekali! Samozřejmě ted' bude dostávat čtvrtý díl podobný kotel, jelikož se všichni musí vyřádit, že to není jako první dva díly. Bohužel mi přijde, že jde těžko navazovat na druhý díl, jelikož tím pojetím a příběhem co autoři vymysleli nevěděli co dál a fanoušci prahli po dalších. Každý z režisérů se s tím potrápil po svém. Plaza nám vytvořil oddychovou verzi REC plnou krve, povedených vražd zombie a slušného příběhu. Balagueró to vzal také po svém a oproti třetímu dílu ještě přitlačil na pilu a je to vidět. Solidní atmosféra doplněna haldou krve a zombiema. Bohužel je pravda na čem jediném ztrácí čtvrtý díl, je příběh, který nic moc. Ale to pal čert a já se bavil. At' už je to jakoliv, mě série REC nejvíc připomíná sérii Vetřelce. První díl Alien super, druhý díl také a pak přišly kritiky, jelikož to nebylo stejné a bylo to jiné. Pokud Vás nesklamal Alien 4, tak REC 4 Vás také nesklame! Mě Balagueró nesklamal a klidně bych si dal další nálož! Z mého pohledu jde o nejlepší sérii se zombiemi. I když jsou mezi díly změny, tak stejně si nevybavuji sérii, která by se takto držela kvality a atmosféry, jako má REC! 80% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa viac než 2 alebo 3. Som rád, že sa upustilo od komiky - režisér za fraškoidnú 3 dostal určite viac "pochvalných" hlasov, než len odo mňa. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

uplne stejne nasracky jako to predtim..tohle proste je fail..prvni dva REC sou pecka jako krava..tady byla nadeje herecky z prvniho rec, ale je to takova picovina, ze na tom vsem je nejlepsi ten cerv ve vode kteryho sezere ryba! uplna kokotina a flusnuti na prvni dil primo do xichtu! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Když už se tvůrci rozhodli neignorovat předešlé díly (množství odkazů, především z dialogů postav), pak se měli alespoň trošku posnažit nad sjednocením původu onoho viru. Trošku mi tu chybí, to nábožensko naznačené v předešlém a pro mě nejlepším Genesis. Vyjma toho se jedná o nejméně kvalitní Rec, avšak očividně nejlevnější - což samozřejmě není kompliment. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Řekl bych spíž dobrodružný film než horor s velkou porcí nudy! Napětí místy nebylo špatné, ale vždy se z toho nic nevyklubalo. No a při scéně s křovinořezem jsem si hned vzpomněl na Braindead od Jacksona (se sekačkou), ale přitom jsem se smál, tady proklínal...45% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Po úžasných prvých dvoch Rec, prišli dva slabšie. Toto štvrté pokračovanie už spadlo do klasického pro amerického poňatia klišé a klasiky zároveň. A i keď miestami sa tam z času na čas objavil záblesk španielskej hororovej školy, veľmi rýchlo sa vytratil. Pre mňa sklamanie (a to najmä s prihliadnutím na to, čo som ako divák dostal v prvých dvoch častiach). **/*** ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl, vracející se k samotným kořenům, už nahodil opět čistě vážný tón, úplně odebral jakékoliv prvky ruční kamery a děj zasazený do podpalubí klaustrofobické lodi ve spojení s „jinou“ hrdinkou připomínal už spíš Resident Evil. Neupřu napětí, nebo ke konci pokus o ne moc fungující zvrat, ale zároveň nemohu říct, že by snímek čpěl originalitou. Vše se většinou odehrává v naprosté tmě, scény jsou kvůli práci s kamerou (o mnoho řádů horší než u trojky) nepřehledné a zakončení... No, dejme tomu. Nudil jsem se méně, než u předchozího dílu, ale co se týče dojmů, si film vedl jako řadový zombie snímek, na který velmi rychle zapomenu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nikdo jsme asi nečekali, že "zombie" série by mohla jít s narůstající číslovkou v názvu kvalitou nahoru. Nestalo se tak a [REC] se odebírá do žánrových vod pekelných. Po nemastné a neslané trojce se druhá polovina star teamu vrací k látce, ale kromě zajímavé konceptu, který si vybrali pro třetí a čtvrtý díl (rozdělili se, jeden dělal prequel, druhý natočil regulérní sequel) nenabízí autoři nic nad čím by se dalo skákat do vzduchu. Jaume Blagueró found-footage rázně opuští a zařadil se mezi průměrné filmy podobného ražení. Manuele Velasco nových deset křížků na krku neprokázalo medvědí službu a zbytek obsazení je spíše k pláči, než k smíchu. Tam kde první dva díly vynikaly (zběsilé tempo, budování atmosféry) je tutam a oba dva přilepené díly jsou už jenom zbytečným nádorem nad procházkou strašidelným domem v Barceloně. Takové pokračování bych očekával spíše od hollywoodských pohlavárů, ale co, eura jsou holt také tvrdá měna. 50 % ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Víc jsem u toho trpěl, než se bavil. Kdyby aspoň všichni nehráli, jak kdyby zrovna vylezli z nějaké venezuelské telenovely. To bych potom překousl loď plnou nudných a plochých postav, s megaohraným příběhem celé série a bez atmosféry o něco snáze. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Moc špatné. Absolutně bez napětí - to sice ani ve trojce nebylo, ale při jejím sledování jsem se alespoň bavil. Postavám se snad ani nedá fandit. A ta animace na konci? Jakože by ještě mohla být pětka? Ne, díky. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Oproti zprzněné trojce návrat k tomu, co fungovalo v předchozích dvou dílech. Lokace lodi je originální a dostatečně stísněná, kamera je opět roztřepaná a snaží se působit amatérsky, což se daří, akorát děsivých momentů ubylo. Tempo si však film drží skvěle a i přes očekávaný twist to rychle uteče. O něco slabší než původní 2 díly, výrazně lepší než díl třetí. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší ze série Rec! Napětí a akce po celý film, tak jak to má být. Žádný trapný nářek jak u předešlých dílů. Samozřejmě konec otevřený, ale to už u hororů bývá pravidlem. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečné pokračování, vyvařování z vody. Nechápu, co si od toho slibovali. Tak prachy určitě, že? ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Naprostý průměr, spíše ještě méně, nemůže vzhledem Balaguerovu jménu a dosavadnímu vývoji série pod jeho taktovkou vydat na víc, než slaboučkých. 20% ()

Reklama

Reklama