Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Recenze (200)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Ach kam sa len podel ten skvelý, napínavý a originálny REC z barcelonského paneláku. Po nezvládnutej trojke som od Balaguera čakal oveľa viac. Vo finále však Apocalipsis nepresiahol tieň veľkého množstva iných prevažne amerických snímkov tohoto typu. Rovnica: vírus + hlúpy ľudia + uzavretý priestor tá tu už bola veľakrát a veľakrát z toho bola sračka. REC 4 sračka nie je ale ďaleko to od nej nemá. A aj to bude možno len tou španielčinou a krásnou Manuelou. 3 hviezdy len tak, tak. Nebyť to pokračovanie jedného z top hororov moderného milénia, pre ktorý mám slabosť, bol by som ešte kritickejší. Slabých 50 %! ()

toffy 

všechny recenze uživatele

Španielsky masaker vrtuľou z motora. Po slovensky - nuda, kde nefunguje vôbec nič! Čo je sranda, že pri tej vrtuli som sa bavil najviac... ()

PfefferSalz 

všechny recenze uživatele

K poslednímu [REC]u můžu říct maximálně to, že kdyby mě (spolu s Génesis) minul, vůbec nic by se nestalo a já (vlastně nikdo) bych o nic nepřišel. Jinak CGI opice byla prostě nejvíc ever. Připadal jsem si jako ve stroji času, který uletěl do konce devadesátých let a drze si zalaškoval s Mumií na úrovni podrážející nohy sobě samé. Tak aspoň, že Anděla je v pohodě. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Nechci říct, že film celkem zesral celou předchozí napínavou jízdu a jakožto poslední díl, jenž by měl být onou pomyslnou třešničkou se vším co předchozí díly trumfne na plné čáře, ale tady se to bohužel nekoná. Už změna stylu natáčení se prostě nehodí.. Ano pan režisér říkal.......... Ale proč děláme věc takhle a finále rozjedeme jinak? Trochu mi to smysl nedává, ale tvůrci nejspíš věděli co dělat a já jim do to kecat nejspíš nemůžu... A nebo víte co??? Zesralo to starší díly. Nadupanou.jedničku určitě.... Tohle je hodně slabý čajíček... ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Už len to zasadenie príbehu na loď ohlasuje béčkovú zápletku ako hrom. Napätie sa po srandovnej trojke síce vrátilo, ale všetko ostatné je tu proste dementnejšie než predtým. Ani jedna postava nie je sympatická a keď sa hľadá vinník po vzore Carpenterovej Veci, je vám proste jedno, koho predtým odkrágľuje. Najslabšia časť, ale stále spracovanie na dosť dobrej úrovni, aby som to úplne nezatracoval, aj keď pôvodnému filmu to robí dosť zlé meno. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho najslabšia čast, podľa mňa lepšia ako bola trojka. Minimálne prostredie bolo vybrané fajn a návrat hlavnej postavy tiež potešil. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

jednička a dvojka parádní, trojka o ničem a 4 evropský paskvil s tragikomickým scenařem, postavami i herectvím.. Manuela Velasco je ovšem kočka :) ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Celá stopáž se nese v duchu "JEBAT LOGIKU". A proč taky ne? Nevím proč se vždycky přesvědčím k tomu, abych koukal na něco, o čem vím, že je "purge", alias hovno. Absolutní tečka celého filmu je už samotné iracionální chování postav. Nevím, který mentál vymýšlí postavy a dialogy ale tady při jeho kreativní části musel hulit skank ve velkém. Tak si říkám, že kdyby z toho udělali pornofilm, díval bych se na to o to radši. Angela mohla ukázat aspon prsa, nebo aspon jedno prso, když už v tom sexy tričku s výstřihem tam lítala, všechny kousala a vraždila. ASPON TO PRSO bych si zasloužil za sledování této sračky! Sečteno podtrženo, byl jsem zvědavý na další díl REC a ukázalo se to, že to byla chyba. Do potencionálního pokračování už naděje nevkládám, tedy dokud a nebo spíš pokud tam neukážou nějaké krásné obnažené prsíčka nějaké sexy latiny. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Z Barcelony sa tentokrát odpútame do lodných kajút, kde má po svadobnej pauze pátranie po séru pokračovať. No všetko je to iba na oko a aj keď máme v podpalubí vybavenie i laboratória výraznejšie novinky zo sveta nemŕtvych neprichádzajú. Maximálne sa tak dozvedáme o akejsi mutácii čo vírus ešte viac povzbudí a časom dôjde na malý dejový zvrat s parazitom. Napätie, funkčné ľakačky, či originalita sú už nadbytočný luxus aký si priestor nenájdu ani tam, kde sa to priam očakáva ako napríklad pri posedení s nakazeným jedlom. Všetko je totiž podriadené vyššiemu rýchlostnému stupňu, kedy nezostáva čas na nič iné. Režisér už viacmenej počíta s tým, že sériu poznáme, tak od každého starého dielu vracia menšiu či väčšiu postavičku a aby trochu zamiešal kartami pohrá sa s ich motiváciami. I tak tou najzákladnejšou zostáva nutkanie prežiť, a preto všetci hlavne utekajú a búchajú všetkým čo je zrovna po ruke. Lenže to bez sebamenšieho impulzu dačoho nového neprekvapí ani nenadchne, maximálne tak dá za pravdu prvému z dvojice režisérov, ktorý pobral o čosi viac súdnosti a štvrtému dielu vrátil vážnejší tón. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Strašně moc jsem se těšil, opravdu moc. Nakonec jsem jen viděl pomateně běhající nakažené něco jako vojáky po ropném tankeru. Herečka původních dvou dílů mi nikdo moc nepadla do oka, takže u tohoto pokračování se u mě nic nezměnilo. Jedničkou je pro mě jednoznačně REC 3, které paradoxně vybočuje z této série. REC 4 mi připomíná podobné filmy jako Karanténa 2 apod. Takže slabý podprůměr - 35% ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Jednička byla v rámci žánru povedená. Dvojka to příliš nezkazila. Trojka byla strašná. Ve čtyřce se to zase zlepšilo, ale nepochybně už je čas přestat (resp. on byl asi už po jedničce). Výhoda je, že se nám vrátila vyděšená Manuela ve zpoceném tričku, nevýhoda je všechno ostatní. Mlátička zombíku, tentokrát na lodi, bez nápadu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Osvěžení v případě prostředí jsem vítal, ale jináč jsem byl víceméně zmatený z čeho se vlastně vzal vraždící virus a jakou měl roli s nemrtvými a chápu, že Balagueró si přál opět spoustu krve a křiku, ale posledních 20minut mi už hystericky ukvíčená Manuela trhala ušní boltce. Vyčerpaná série. 50% ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

ja som bol spokojny.lepsie ako trojka.kde sa hrabe trapna prea(e)fektovana skakajuca Jojo-vic s nepozeratelnou seriou resident evil ... ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Prečo 5 ? Možná preto, že titulky udělala jako prvá slovenka, možná preto, že je to konečná 4dílná série, která dojela svou jízdu. Joo uznávám komentáře některých podemnou, když jsou tihle 2 borcí pohromadě má to přeci jen o něco vyšší grády a šťávu, zápletky. Každopádně každý se pokusil být originální, každý z nich vymyslel své a tak tu máme vrcholové drama se zombie na lodi, jedna menší zápletka s kterou si lámu hlavu od začátku filmu a spletl jsem se bohužel hned po 30minutách.. počkal jsem si tedy na závěr, který opět překvapil. Jak se říká zvonec a všech dílů je konec snad už žádné další nebude ! Jen by to asi kazilo pověst těmto 2 tvůrcům, vše bylo využito a neustále to omílat dokola, když pokaždé virus přežije kdepak. + Hey Sexy - song je také povedený ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne lepšie ako 3 ale vôbec nie na takej úrovni ako 2.Tentokrát sme na lodi a v podstate je to zase to isté , nič nové sa nedozvieme len sa zase nakazí a zabije pár zombie.Asi najviac ma teda mrzelo že sme sa nejak nedozvedeli presne čo to je za vírus, iba tak na okraj o tom bolo niečo povedané.Manuela tu je strašne sexi.Oproti 3 to tu je ale vážnejšie a uzavretejšie čo je len lepšie.Ak bol toto posledný diel tak som nespokojný pretože po parádnej 2 je toto len slabý odvar.Ale oproti hororom o zombie čo sa teraz točia to je nadpriemer.U mňa teda 4*. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Další díl série REC a další poměrně zdařilej zásah. Jednička a dvojka jsou jasný, zombie kousky, jak maj bejt. Trojka byla jiná, ale určitě povedená. 4 je zase jiná, ale bavila víc než trojka. Prostředí lodi, ač nevyužitý úplně, je zajímavý oživení, protože městskejch kousků je nespočet. Není teda pořádně kam utéct, nechybí naše reportérka ani nasranej španělskej JCVD, pár vojáků po lobotomii ani další klasickej inventář. Já se bavil. 70% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zo vsetkych REC-ov asi najslabsi diel. Co je skoda, pretoze atraktivna spanielska kocka Manuela sa opat ide pretrhnut, aby to malo aky-taky nadych autenticity a vtiahlo do deja. Zial, v mojom pripade som uz vnimal niekolkokrat ohranu pesnicku, tie iste dejove zvraty a miestami prepaleny dej so zombikmi z podobnych zanroviek. Z prostredia lode plnej trubiek a tmavych zakuti sa isto dalo, hlavne co sa tyka budovania atmosfery, vytazit ovela, ovela viac. Niektore akoby zvraty, sa udeju az prilis nasilu a nie vzdy davaju logicky zmysel. Mierny podpriemer. A cuduj sa svete akosi mi chybala "rucna kamera", co nezvykne byvat moja salka kavy. Uplny zaver mi prisiel hlupy, zvlast ked si clovek uvedomi, ze plamen je zarucena "dezinfek- dezinsek-, ci deratizacia. :) Videne vo full-HD a ako inak, v noci a s kvalitnymi sluchadlami. ()

Tomihiro 

všechny recenze uživatele

[REC] je dobrá série a od čtvrtého dílu s podtitulem Apocalypse jsem čekal pořádný nářez, ale bohužel je z toho nejslabší díl. Škoda! ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání. Když už ne převratnej děj, tak alespoň pořádná řezničina, ale ani to se nekonalo, třetí hvězdičke je spíše už jen z úcty k sérii. 40% ()

Reklama

Reklama