Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Recenze (200)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

U tohohle je nutné zmínit, že se to nedá vůbec porovnávat s prvním a druhým dílem. Třetí díl se vyloženě neměl natáčet, protože to bylo opravdu o ničem a tady i ty vidíme propady po všech stránkách, ale abych to jen Balaguerovi nezazlíval, tak technicky to bylo v pohodě, jenže to, co jsem právě teď viděl, vážně nebyla "apokalypsa". Slabší 3* ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě to je lepší než první díl který mi přišel jako průměrný až těsně nadprůměrný hororový film a samozřejmě že to je lepší než třetí díl počátek který byl vyloženě špatné a podprůměrné pokračování, ale zas tento čtvrtý díl nemá na druhý který mi přijde nejlepší z této série. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, atmosféra tu je docela dost povedená, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je velmi dobrá. No za mě 6/10 a i zároveň velké překvapení. ()

fila.tes 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Apocalypse vrátil do Belaguerovy režie, před jasným poklesem kvality, který přinesl díl předchozí. Ale ani tak se kvalitativně nedá srovnávat s prvním a druhým dílem, které pro mě v žánru "zombie" přinesli veliké sympatie. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

IMHO zbytečný film, kterému jsem tu šoupnul jednu hvězdu za příjemnou vzpomínku na skvělý první díl... ()

Fr3nk 

všechny recenze uživatele

Tady se dá napsat fakt jen jedno, po milion letech a nekonečném protahování, se nám dostalo akorát tak zklamání. Libovka Rec měla skončit po druhém díle. Tohle už byla jen snůžka hoven. ()

Filipus Muff 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se těšil takovou dobu a vona z toho vyleze takováhle votřesnost?!?! Já se těšil že tam bude konečně taková ta hromadná nákaza celýho světa, jak by na první pohled napovídal název "Apocalipsis" a ono se to zas odehrává v rámci max. 20-30 lidí.!Pro mě největší zklamání za poslední rok... // 22% ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Proč ne, přestože se z původně naprosto originálního RECu stává španělský Saw, co se počtu dílů i hektolitrů krve týče, nemám proti téhle zombie sérii speciálních výhrad. Žádná kvalitka to už není, avšak sexy Manuela stále táhne a dosti pochybní záporáci často vykouzlí úsměv na tváři svými stupidními rozhodováními (myslím doopravdické záporáky, nikoli zombie, kteří se ani nijak stupidně rozhodnout nemůžou - aneb ano, tento film má i záporáka, někdy jím bývá určitý člen skupiny přeživších, kterého prostě chcete co nejdřív zabít, tentokrát jde o opravdového, klasa villaina, o kterém nikdo nemá pomalu do konce filmu tucha). Shrnuto, klidně další díly uvítám, a že to na další vypadá... ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró přes jasný vykřičník, který do světa vyslala nesourodá trojka, nepochopil, v čem tkví síla úspěchu prvních dvou dílů [REC]. Roztřesená kamera, hluboké napětí ozvučené vystrašeným dechem hlavních postav a strach z toho, že zpoza každého rohu to může přijít. Forma čtyřky již úplně rezignuje na found footage optiku, a přestože se pyšní parádními maskami, ve všech ostatních aspektech jde o slaboučký průměr a to od herců až po Balagueróvu režii, která atmosféru po celou stopáž jen hledá. Příběh jako takový se sice posune, ale bohužel do míst odkud není cesty zpět, alespoň tedy z mého pohledu. 40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém snímku série [REC] se tvůrci vrátili k reportérce jmenující se Ángela Vidal, známá z prvního a druhého dílu. Že by po kritice diváků dějového odklonu ve trojce? Každopádně dle toho, jak to s ní ve dvojce skončilo tu máme možnost viděl co se dělo dál. A příběh nás zavádí na jakousi loď s vědci hledající na virus lék. A samozřejmě nic nejde podle plánu. Po delším úvodu, aby se divák zorientoval, se pomalinku zvyšuje napětí a vše se roztáčí až do krvavého finále. Děj je více akční než hrůzostrašný, ale takových je snímků vícero. Strach to tedy nebudí a je znát dějová šablonovitost. Zakončení příběhu také nijak nepřekvapí, neboť od dob snímku ´Vetřelec´, se toto použilo opravdu nesčíslněkrát. Pecka to tedy rozhodně není a jako samostatný film by to zřejmě neobstálo, ale jako doplněk série s podtitulem - a jak to bylo dál - bohatě postačí. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Rec 2 považuji za jeden z nejlepších hororů po roce 2000. Trojka mi přišla úplně mimo a čtyřka, která není tak hrozná jako trojka, kvalit prvních dvou dílů ani zdaleka nedosahuje. Těžko říct, jestli je to tím, že se upustilo od found-footage formy, ale tohle se zkrátka nepovedlo a uřvanej závěr mě už vyloženě sral. Malé ohlednutí za celou sérií zde: https://t2knews.webnode.cz/l/tema-hororove-serie-i/ ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne nejslabší ze série REC! Právě naopak, napětí, akce, vytknul bych akorát slabší pointu, rozřešení a konec jak z blbé komedie-myšlena potitulková scéna. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Tak další pokračování je tady a Ángele očividně tou hrůzou ztmavly vlasy.. No jen těžce se po shlédnutí nacházejí slova, která by tak nějak shrnula celé mé zmatení, zhnusení, zklamání a jiné negativní vjemy, co se mi celou dobu honily hlavou.. Jedno je ale jasné, jak Balagueró, tak i Plaza se prostě jako mnoho jiných snaží z jednoho úspěšného konceptu vytřískat tolik, kolik to jen jde.. Což o to, horší ovšem je to, že stejně jako ti mnozí jiní, tak ani oni nechápou (anebo chápou), že už opravdu není z čeho vařit a vlastně se ani nedokáží pořádně rozhodnout, o co tam tedy jde doopravdy - jednou jde o nákazu, poté o posedlé, poté tam prostě jenom lítají nakažení skoro zombie a teď jde opět o nákazu nějakým parazitem.. Takže co se tam sakra děje? Každopádně první díl byl brilantní, pamatuji si na to moc dobře, kdy to člověk viděl poprvé a byla jsem podělaná až za ušima, druhý díl taky nebyl vůbec špatný a ten náhlý zvrat nad vysvětlením "nakažených", byl i docela cool, ovšem od třetího dílu to šlo značně z kopce a těžko říct, jestli za to mohlo rozdělení hlavní filmařské dvojice anebo to, že už prostě opravdu není dost matroše na to, s tím lépe naložit.. Víc už snad není potřeba dodávat, jen to, že snad se vzpamatují a do ničeho dalšího se už nepustí.. ()

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Bohužel kouzlo s předchozích dílů se vytrácí se spolu s dalšími zásadními prvky téhle seria tak jako tak jsem se bavil a pořád to stalo za shlédnutí a pečlive sledování myšlenka byla zprvu dost naivní ale pak se s ní vyvinul kvalitní námět k bezva. Zombie horroru. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak oproti třem předchozím dílům to je slabší, ale zas žádná katastrofa to není. Pravda, že jsem trošku zklamanej z toho odhalení, že za vším je jen jistý parazit, verze o posednutí z dvojky mi vyhovovala mnohem víc, ale co se dá dělat. Další co se moc nepovedlo tak bylo přenesení děje z města na loď což zrovna na moc velkou apokalypsu nevydá a taky, že ne. No, ale abych jenom nenadával tak zombíci i když jich pochopitelně není mnoho tak vypadají opravdu dobře a atmosféru to má slušnou. Nejmenovat se to REC tak by to byla slušná zombiárna, ale takto bohužel jen nepodařenej závěr jinak výborné série. Zklamání v rámci série obrovské, ale i tak se na to dalo Koukat a některé scény stály za to. Za zkouknutí to rozhodně stojí. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět h*vno? Koukněte na tenhle fillm... Chlápek co se vyšvihl Recem 1,2 a Zatím co spíš se pustí do své zdrcující apokalypsy. Béčkovej kousek, kterej si už nikdy nepustíte, debilita kam se podíváš, chybí pohled z kamery, atd atd. Režisér chce asi točit u amíků... Radši se znovu podívám na posledního Residenta(a to jsem myslel že to je sr*čka :D). Prosím další díl už nikdy!!! 4/10 ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Ale jo, originální to není, na to ale sere pes.Recyklace třikrát viděného napočtvrté, nicméně v kvalitě, která předčí velkou část filmů v tomto žánru.Slabší jak první dva díly, výrazně lepší jak třetí. Dobrý nápad se s prostředím na lodi ,funkční zápletka, technicky i trikově na vysoké úrovni. V podstatě tomu není co vytknout, snad jen tu stereotypní recyklaci. Ono ale v tomhle žánru toho moc objevného udělat nejde :) ()

alienemo 

všechny recenze uživatele

Nebolo to vôbec zlé. Len mi je ľúto, že si Balagueró viac neveril a upustil od ručnej kamery. Teda ručnej typu REC 1 a 2. Po dejovej stránke je to na úrovni prvých dvoch dielov aj keď pribudlo predvídateľnosti. Na trojku to nadväzuje v podobe jednej babičky, ktorú ak by škrtli, tak sa vôbec nič nestane. Stiesnené priestory, tma a zombie vytváraju slušnú atmosféru ale nie je to atmosferá hororová. Skôr sa hodí k nejakému thrilleru o nakazených. Zvukové efekty a hudba sú na úrovni, maskéri sa zahanbiť tiež nedali. Je tu dosť odkazov na prvé časti a zopár vysvetliviek. Celkovo ide o pohodové nenudiace pozeranie a to aj vďaka veľmi rozumnej stopáži a minimálnemu naťahanovaniu. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Určite je to lepšie pokračovanie ako Genesis. Vráti sa nám hlavná herečka z prvých dvoch filmov a tentokrát film nadväzuje na koniec Rec 2. Príbeh je zaujímavejší ako v Genesis a má hlavu aj pätu. Máme tu aj zmenu natáčania. Namiesto Found footage tu máme klasickú kameru. Čo ma vcelku mrzí ako found footage by táto časť pôsobila atmosférický omnoho lepšie. Tak to bohužiaľ atmosféra klesla o pár stupňov. Za mňa to má celkom slušne ukončenie a dúfam, že ak bude náhodou Rec 5 tak sa vrátia k found footage. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Reklama

Reklama