Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Recenze (200)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem zjistil hlavně to,že Jaume to umí lépe než Plaza,protože třetí část,jsem neváhal ani sekundu a dal odpad.Proto jsem ke čtyřce šel s čistou hlavou.Jedna věc mě zajímalo a to prostředí.Viděl jsem snad jenom jeden horor na lodi a nebyl vůbec špatný a musím říct,že tady sice žádná velká show to taky nebyla,ale na pěkný průměr ano.Začátek je trochu guláš,ikdyž začne tedy hned z plna hrdla.Postavy jsou na místě,zoombíci vyčkávají,pár rad do řady,laboratoř a můžeme začít.No můžu říci,že se na to nekoukalo vůbec špatně,jenom mě chyběla naprosto atmosféra a Španělská lehkost prvních dvou dílů a ani mě nevadilo,že to není z první osoby natočené.Že se vrátí Velasco je sice fajn,ale důsledek na film to má jediný,přijít tomu nakloubeček jak to tedy s tím virem je.Sice je tam zas pár menších hovadinek,ale všechno je to spíše akční až takové americké,kde se to žene rychle ke konci,tak snímek nezačne nudit.Nebýt to REC,tak hodnotím i výše,ale bohužel,čekala se nějaká větší kvalita,ikdyž ruku na srdce,nečekal jsem od toho vůbec nic extra,takže mě to spíše mile překvapilo.50% ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Ja som mal dosť už po prvom REC. Tento už nemá ručnú kameru, takže to je najväčšie plus. Škoda, že Jaume Balaguero mrhá filmárskym talentom na takéto hlúpe filmy. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Myslím,že to bylo celkem dobré zakončení této zpočátku skvělé série!Nejslabší,aspoň pro mě,byla 3,to se fakt nepovedlo!!! ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý diel ktorý mal tú správnu atmosféru a aj zombies vyzerali dobre. Osobne found footage nemusím ale tu mi to chýbalo. Aj trojke som znížil hodnotenie kvoli tomu. Dej bol ale aj tak dobrý, mal strašne vela prevratov a zápletiek. Čakal som niečo lepšie ale aj toto málo stačilo, oproti niektorým dielam ktoré vyšli v roku 2014. Osobne sa mi to páčilo viacej ako Pod zemí. Na jednotku to nemá a dvojku to neprekoná takže to skončilo tam kde trojka. Trojka a štvorka sú si dosť podobné a osobne medzi nimi neviem vybrať ktorá je lepšia tak zostali v remíze. Neviem či sa má tešiť na päťku alebo nie. Nechám to na osude. Ale osobne by som ból rád keby že dopadne tak ako tento diel. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že ne všechno zlato se tady na csfd třpytí. Mě série REC nadchla (když pominu totální selhání Balaguera se svým Sin Nombre), krom snad slabší trojky,ale i tu jsem mohl, doufám, že svým full house hodnocením tu alespoň trochu filmu vylepším fasádu, já byl nadšenej a nevim co tu pořád remcáte :-). To že většina negativně hodnotících je ve fanklubu Twiglight ságy ještě neznamená, že REC 4 je špatný film. ()

Uragan 

všechny recenze uživatele

Mé velkolepé očekávání je tady... a co k tomu říct??? Bííída!! asi jsem se na tu finálku tak moc těšil že stojí naprd... už to nemá takový náboj co první dva díly... ale to se asi dalo tak trochu čekat... už je to nějaký pátek od REC2 takže se hodně změnilo a z filmu se stala zombi párty... 45% ()

Simo16 

všechny recenze uživatele

Už to nie je to, čo bývalo, vytratilo sa to kúzlo kamery, na ktorom ten film fungoval, vytratila sa neistota, strach a otvorené ústa.Aj keď trojka bola o ničom, štvorka sa troška pozbierala a snaží sa divákom objasniť isté veci, ktoré boli zahalené tajomstvom.Napriek tomu všetkému mi to príde ako čistá zombie vyvražďovačka, len tentokrát na lodi, žiadne prekvapenie, žiadne rozuzlenie, len vcelku rýchla ubiehajúca minutáž. ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podceňované. Jednička a dvojka prostě byly svoje, těžko s nimidalší dva dílynějak srovnávat. Čtverka má alespoň klaustrofobickou atmosféru, postupně graduje, slušně řemeslně odvedená. Za rok si už na ni ani nevzpomenu, ale jako napínavá jednohubka funguje moc dobře. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Zoufalá touha vydojit mrtvou značku. Škoda. Nebýt pokračování, tak mohl REC odejít se ctí. Na druhou stranu je to o kousíček lepší, než předchozí díl. Nedoporučoval bych to ani jako nenáročnou zábavu. Jsou venku lepší kousky. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Jak dobré byli první dva díly, tak špatný byl ten zatím poslední. Výborná kombinace duchařské nákazy co mění lidi v zombie, byl prostě super nápad. Konec dvojky byl výborný a její přímé pokračování ve čtvrtém díle, nám ukáže obyčejného parazita a defakto všechno to modlení a to co ve druhém díle potvrzovalo nějaké duchy či démony tento film naprosto vyhodil do hajzlu a skoro to vypadá, že v tom druhém filmu byli všichni zfetovaní pořádným matrošem, protože nevím jak je potom možný že tam modlitba zapalovala krev a kamera s nočním viděním odkrávala něco co na normálním světle nešlo vidět, když šlo o blbýho parazita co očividně s nějakým démonem neměl nic společného. Proč posrat tak slibně vycházející sérii. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Další a doufejme poslední Rec zase radši prozmenu navazuje přímo na konec druhého dílu. Takhle ... První dva byli dokonalé, trojka byla úplně mimo dění ale aspoň se člověk pousmál a nebo koukal na nějakou tu krev. No ale toto ... To už nevím teda moc z čeho ždímat. Z činžáku se přesuneme na loď. Nějaké napětí, lekačky, dramatické scény takového kalibru jako předtím absolutně nehledejte... Scénář už je tak přežvýkaný až to hezký není. To člověk neví zda je to vir nebo démon nebo parazit ... :D .. Co fungovalo je pryč, co nefunguje je v celém filmu. Vlastně jen za opětovnou návaznost, obsazení, zombie žánr a pár přijatelných scén. Dávám 35-40% ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Už když se kouknete na ty postery s postavami z filmu, poznáte z toho rovnou tvář celého filmu. Prostě je to takové jak to vypadá, se zvláštně rychlým finále, fázování je trošku zvláštní, občas je to nepřehledné ale nevím jestli to spíše není mým, postupně větším a větším ztrácením pozornosti, protože REC4 je obzvláště otřesná nuda. Je to defacto naprosto stejnej film jako ty předchozí, nechápu že tohle má větší hodnocení než trojka, která byla prostě značně lepší a zábavnější, i když mají ty dva filmy ode mne stejné hodnocení, tohle je fakt na hranici průměru. Zombies jsou po čtvrté ve stejné sérii fakt nuda, prosím stop. Mé pořadí série co se týče oblíbenosti: 03, 01, 04, 02 ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Jednotka a dvojka mali v sbebe to velke caro tajomstva izolovaneho domu. Tu uz na lodi to nie je take zaujimave. Ale cela seria je vyborna a tesim sa na dalsi diel. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, ale ve finále je to kravina. Škoda, že tohle přišlo až po trojce. "Červíka" měli vysvětlit hnedka po dvojce a možná by to dávalo drobet smysl. Ale spojit poseldost s parazitem a ve trojce nepustit "zombíky" do kostela, páč je to celý antiježíškovský je fakt nesmysl. Tady mi to zavání snahou vysvětlit zlo, jako ve filmu VĚC. A i to prostředí tomu drobet napovídá. Jenže to k tomu nemá ani nakročíno, natož aby se to povedlo. Je to drobátko lepší, než trojka, ale stejně je to už zbytečnost. Za mě 1* a URČITĚ NEDOPORUČUJU ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Je toto mozne? Ked som pri tretom dieli spominal, ze Spanieli si z nas s danym pocinom robili prcu, teraz zasa, pri stvrtom pokracovani, nasadili latku opat o cosi vyssie, hoci z priemeru sa to dostava uz len velmi pracne. Pri serii "[REC]" si pomaly, ale iste zacinam pripadat ako na nepodarenej hupacke, z ktorej sa cloveku akurat tak priebezne dviha zaludok. Najprv sme tu mali prve dva diely, ktore povazujem za vydarene, hoci neskorsie pro-nabozenske kydy mi do celej zombie problematiky fakt nesadli. Potom dorazilo tretie pokracovanie, pri ktorom som sa vskutku viac rehlil, nez cokolvek ine a dodnes ho povazujem za akusi prvu "zombie telenovelu" v historii filmu, bueheh, ehm. Nuz... a nasledne dorazi "Apocalipsis", ktory sa (najma vdaka klaustrofobickym chodbam lode) tak trochu ponasa napr. na prvy "Resident Evil" (t.j. chodby, labaky a zase chodby)... Napatie sa podarilo opat kapanek vygradovat smerom hore, no nech je ako chce, i toto pokracovanie uz straca dych. Tym skor sa zacinam desit faktu, ze pripadne DALSIE pokracovanie (a vzhladom na zaver je to vysoko pravdepodobne) opat spadne na dno... Skratka, tvorcom sa cela seria totalne vymkla spod kontroly a momentalne uz len balancuje "zo strany na stranu", doslova ako ked vietor fuka. Nuz... nic svetoborne sa teda neudialo, na jedno pozretie je to to staby zombie hororik fajn, ale cumiet na to znova... to si radsej pustim osvedcenu zombie klasiku... 50%. ()

)))IMP((( 

všechny recenze uživatele

Poslední díl REC je o něco lepší, než třetí díl, který se rozhodl zbořit všechny původní konvence, a tak nějak se vykašlat na všechno co dělalo sérii, sérií. Ruční kamera a found footage je včudu, což sice dovoluje lépe vytvářet příběh, ale potenciál je vytěžen sotva z poloviny. O původu zombie nákazy se dozvíme stejné nic, jako v předešlém díle. Je vidět, že rozdělení režijního dua bylo pro celou sérii průšvih. Pokud však odhlédnu od původních dvou dílů, které jsou prostě špičkou zombie žánru, stále jde o koukatelný a zábavný počin. ()

alex011 

všechny recenze uživatele

Lepsie nez 3, ale horsie nez 1,2. Tie su TOP. Ale hodnotim to vcelku dobre, vobec som sa nenudil, ani na chvilu, krvave sceny akurat, a napad s motorom na cln je genialny :D ()

Matonny1012 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval som sa medzi 3 a 4 hviezdičkami lebo je to u mňa 70% 4 som dal kvôli tomu že aj ma kus prekvapil tento film aj keď sa absolútne nechytá na 1 a 2 ale je o poriadny kus lepši ako 3. Celej sérii Rec patrí priemerne hodnotenie 75%. ()

Reklama

Reklama