Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Recenze (200)

@nthr4X 

všechny recenze uživatele

A v pátém díle se lidstvo střetne se zmutovanými posedlými žraloky... né teď vážně, tato série o ''záhadném'' virusu mě vůbec nebavila, hrůzostrašnou trojku jsem nějaký čas rozdýchával a dávám ji jako tip pro přátele pokud se chtějí pobavit. Tenhle poslední díl nepřinesl vesměs nic nového. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem a musím říct,že jsem trochu zklamán.Očekával jsem trochu jiné pojetí celého příběhu a věřím,že tohle byl předposlední nebo nejlépe poslední díl.Už to má sklony aby to spadalo a napodobovalo sérii RE ,což se od prvních dvou dílů takhle vůbec nejevilo.K filmu samotnému musím zase uznat,že jsem byl potěšen z přítomnosti hlavni herečky,která udržuje tuhle zombie naháňečku.Celkově jde o atmosférickou a krvavou podívanou. NADPRŮMĚR!!! ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z celé trilogie (REC 3 do série nepočítám), spíše akční záležitost bez typického pocitu mysteriózní stísněnosti prvních dvou dílů. Trochu mi to těmi honičkami mezi trubkami připomínalo Vetřelce. Méně toho tak obecně oblíbeného "gore" a více atmosféry by mi sedělo více. ()

filzip 

všechny recenze uživatele

Prý máme očekávat klaustrofobické scény.Ani náodou !! Byl to pouze na diváky ubohý tah a reklama, aby diváci a fanoušci po zkaženém třetím dílu - Genesis dali ještě Apocalypse šanci.Absolutně je film o ničem.Dokonce i ta Anchela ve filmu neměla pořadnou roli ani scénu, kterou bych dokázal ocenit na tom filmu.Kamera uplně laciná jak u klasického béčkového filmu.Jako další věc, co nechapu, proč se film jmenuje Apocalypse, když se tam nic jako ve smyslu Apocalypse neděje.Závěr filmu skončil tak hloupě a bez nápadu, že nevím ani co k tomu už dodat.V jednu chvili jsem popravdě zapomněl, že to co jsem sledoval byl vlastně Rec.Absolutně film o ničem.Ale za úvod a agresivní zombie postavičky dávám 2** , tedy hodnotim 45%. Hruza a děs.Víc zklamanej být už nemohu. TEDY MÉ HODNOCENÍ VŠECH ŘAD : Rec - 72% Rec 2 - 75% na horror super ! Rec 3 - 40 - 45% ani nevím ... Rec 4 - 45% ()

xwerm 

všechny recenze uživatele

nakoniec za všetko môže len jeden košťák, ktorý akosi viac narástol. Kedze som vydrzal sa dívat az do konca sú to 4 hviezdy aj ked len slabsie. 7/10 ()

Richie4422 odpad!

všechny recenze uživatele

Pri trojke som sa neskutočne rozpísal a hlavne som veľmi kritizoval. Teraz to neurobím a nejdem plytvať slovami na takýto odpad. Balagueró ukázal, že aj jemu práši v hlavičke a natočil hnusnú a horúcu žbrndu ľudských štiav. Trápne, nevtipné, nestrašidelné, nenapínavé, predvídateľné bez využitého potenciálu z dvojky. Mali tak neskutočne bohaté možnosti REC ukončiť, tak originálne a nevídane na "zombie/vírus" hororový žáner. Balagueró to nevyužil, išiel to najjednoduchšou cestou, "humorom" sa inšpiroval u kolegu z trojky a dostal sa nám film, ktorý pôsobí dojmom "len aby bol". Neskutočný des. Budem sa tváriť, že sú REC len dva. Lebo posledné dva filmy REC nie sú a verím, že tvorcovia na to prídu tiež. Pri trojke som napísal, že 30+ minútový úsek filmu sa dá užiť, keď sa človek dostane do polohy, že pozerá iný film a nie REC. Tu to neplatí a aj keď som si myslel, že to nie je možné, podarilo sa natočiť ešte väčšiu nudnú, slaboduchú, nezaujímavú hovadinu bez využitého potenciálu. Odpad, ani výstrih hrdinky ma nedonúti dať jednu hviezdičku. Keby to bol iný projekt od iných tvorcov, dal by som jednu hviezdičku za snahu. Za meno REC nikdy. Urážka prvých dvoch filmov a fanúšikov. Hanba. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

asi jediné veľké negatívum toho filmu bola, s prepáčením, tá stará baba, tá stará pizda. Sry sry, ale bola neskutočne otravná. Normálne starým ľuďom nenadávam :)). WTF tam hľadala?! xD ()

Big Daddy 

všechny recenze uživatele

Na první dva díly toto pokračování kvalitou rozhodně nemá, ale zvědavost, jak příběh rozvine dál, je velká. Způsob jakým je tento díl napojen a pokračuje v zápletce dál, jsem neshledal vyloženě stupidním a spolu se solidní atmosférou a některými zajímavými hereckými výkony, je asi nejzajímavější stránkou snímku. Mnohem horší je to s napětím, které značně ubralo z plynu a momenty kdy téměř nedýcháte abyste hrdinku nevyzradili, se vytratili. Klasická metoda přednesu je sice oproti found footage přehlednější a stravitelnější pro řadu diváků, ale tím přišla série o stěžejní rozlišovací prvek od podobných infekčních horor filmů, kterých je v hladinách průměru celá řada.RIP REC ()

Tomiczekk 

všechny recenze uživatele

Tak je to asi nejslabší díl z řad REC, ale i tak je to pořád dobrý. Akce, krev a posedlí zombíci na tankeru. Rozhodně nepočítali s koncem pod vodou zase :D :) ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Je to samá kontroverze, která nedává beztak odpovědi na předchozí otázky. Je to slušná akce, ale prostě si nemůžu pomoct, první dva díly byly daleko napřed. Napětí, krvelačnost i mrazivost, která z nich šla se zde neopakuje a tak jako u ostatních pokračování jiných filmů spadl i oblíbený REC do naprosté tuctovosti televizního bijáku, který asi ani nemá na to, aby běžel v kinech. Jednička byla vskutku bomba, něco co tu bylo, ale podané tak, že člověk na to co bylo (Paranormal activity a Blair witch) v podstatě zapomněl. Dvojka se nesla ve stejném tempu, zodpověděla pár otázek, ale další nastolila. No a pak přišlo nekonečné čekání. Třetí díl si veskrze odskočil, ale byla to slušná akce, více krve i brutality, přesto nijak nepřekvapila až na možná originálnější pojetí stylem běžný film / kamera. No a toto? Vše výše zmíněné tomu v podstatě chybí, ne úplně, pořád se jedná o celkem zajímavý film, ale už vlastně nic nepřináší a tudíž ani nic nedá. Za shlédnutí to stojí, aby si člověk tu ságu uzavřel, ale tím vlastně uzavře celý REC do šuplíku a konec. A to je škoda, potenciál tam byl.... 60%. ()

Fritaaa 

všechny recenze uživatele

Škoda, velice slabé. Ne tak hrozné jako třetí díl, ale ani zdaleka ne tak brilantní jako díl první a druhý. Je vidět snaha, ale to mi v tomto případě nestačí. Jde o takový snímek bez nápadu, kde se pár lidí nahání po lodi se zombíkama a chybí tomu něco, co by film odlišilo od dalšího tisíce zombie hororů. ()

jan.moravec. 

všechny recenze uživatele

Tohle se nestalo...Odmítám uvěřit tomu že to takhle zničili. Skvělé první dva díly vystřídalo tohle? TOHLE nudné NĚCO...končím... ()

terordemon 

všechny recenze uživatele

Prvý REC bol jedným z prvých hororov ktorý nám priniesol štýl „found footage“. Štvorka neprináša už nové nič. A ani ten „found footage“ už nemá, ale to je dobre lebo tento štýl je už aj tak okukaným štandardom. A tak zostal už len chabý príbeh plný hluchých miest a blbé dialógy. Akcie je dostatok. no niekedy s nej máte prd pretože kamera sa občas strašne trasie. To asi by tak veľmi nebilo do očí ako mizerne sú zombíci zamaskovaný. V niektorých scénach, však atmosféru vyvolať dokáže a zombie opička potešila. Milovníci hororov tak pravdepodobne budú celkom spokojný, ak nebudú očakávať veľa. 61 % ()

Gluminator 

všechny recenze uživatele

Nic novýho, jen další nabalování a snaha vytěžit co nejvíc ze značky. Pár dobrých úseků, ale tady už není čím překvapit. 50% ()

johnny_vasku odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo, stejně jako já, doufal, že třetí díl byl průser jen kvůli tomu, že se pomyslného kormidla ujal pouze jeden z režisérů skvělé jedničky a dvojky, ten se, stejně jako já, šeredně spletl. Ždímání této značky ji dovedlo spolu s hlavním parazitem až na dno žumpy a můžeme jen doufat, že tam do vymření lidstva zůstane. Po celou dobu jsem netrpělivě čekal, kdy se přiřítí nějaký ten Megalodon, sežere loď i s virem, a poté si poplave vyhladit lidstvo třeba do Gibraltaru, kde se bude čvachtat sám Balagueró. To se bohužel nestalo (SPOILER po závěrečné scéně by to byl ale skvělý námět na pátý díl) a mně nezbývalo nic jiného, než si zahrát starou známou hru Najdi stovku klišé. U čísla devětadevadesát však začala hrát jakási hudba vykradená nejspíš z konce motivačního videa a to už bylo i na mě moc, stůl letěl nohami vzhůru, monitor oknem, a já měl chuť letět za ním. 10 %. ()

Smashed 

všechny recenze uživatele

Dobrý dobrý. Na začátku se na skok vracíme do stísněných prostor domu z jedničky a dvojky a pak se ocitáme na ještě stísněnější lodi. Nejdřív mě to zaujalo a bavilo, ale pak mě to tak nějak začalo nudit. Stala se z toho taková nepřehledná honička po lodi. A konec? Nakonec přežila reportérka z jedničky a umaštěnej ajťák z lodi. No, měli štěstí, že se loď nedá obalit igelitem, to by byli nahraný :-D ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Jo je to něco jiného, alě mě se to opět líbilo. Prostě survivor horor na lodi se spoustou zombíku, kterej je dobře natočený, tak proč ne? navíc zombí opičky jsou cool. ()

Reklama

Reklama