Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Španělsky umím pasivně i aktivně, neboť jsem se narodil pod srpkem zářící luny v plážových docích pitoreskního městečka St. Susanna, neasi. Takže jsem s filmem neměl sebemenší problémy a jsem rád, že mi nic neuniklo, protože bez porozumění dialogům typu "Ticho!" - "Cože?" - "Ticho buď!" - "Aha, dobře." - "Pšššt!" - "Nepšti mě sakra!" - "Ticho!" - "Cože?"… bych byl asi úplně v prdeli. Nesnáším svoji nespavost, pak čumím na sračky a ani nevím proč. Z této série jsem kromě tohoto viděl pouze díl první a to jenom proto, že mě k tomu tenkráte v dávných mýtických časech donutila jedna z bejvalek, neboť si z nějakého nepochopitelného důvodu patologicky libovala v nudných, nezáživných kokotinách. Což byl nejspíš i důvod, když to tak zpětně zhodnotím, proč chodila zrovna se mnou. Z činžáku jsme se dekadentně přesunuli na loď, ukázková regrese nastala snad ve všech ohledech a atmosféra je hutná a napínavá stejně jak ta v pětihodinovém dokumentu o perspektivách hřebíku. Ač si to objektivně odpad! nezaslouží, již nehodlám být nadále pošetile smířlivý a tlačit ze sebe zchátralé hvězdy jen za to, že nějaká sotva vyučená kosmetička naplácala někomu na ksicht ideální vrstvu paštiky. Namrdat, přátelé! Abych si vynahradil všechny ty dlouhé roky nudných, užvaněných, směšných pseudohororů, z nichž mě ani jeden nedokázal dokonale vyděsit k onomu pověstnému posrání, rozhodl jsem si pravidelnou dávku zděšení vykompenzovat formou několika nejhorších možných situací, ve kterých se běžně ocitáme, a to hezky současně. Jen tak namátkou, lidé mívají strach z toho, že budou příliš brzy gravidní, že nestihnout koupit květinu drahé polovičce na narozeniny, že se v tom novém oblečení nebudou nikomu líbit a nebo že je někdo načapá při masturbaci nad něčím prapodivným. Když jsem si v Tescu v květinářství nacpán do růžových legín honil péro nad IKEA katalogem se zaraženým těhotenským testem v prdeli, tak to byla ta nejhorší noční můra, jakou jsem kdy zažil! Edit: Kokot RedAK zdraví Boha, pana Všehomíra, stvořitele Youtube, mistra vlogera, rodilého Španěla, Francouze i cigoše, nejvíc sexy chlapa databáze, Mastera of Koksšňup 2014 a vládce moří Flipnice, tvůj smysl pro sarkasmus je zkrátka brilantní. Eres un genio, amigo! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl zapojuje do děje i dosud mimo stojící třetí díl. Setkáme se tu jak s přeživšími z předchozích dílů, tak i se spoustou nových postav. Bohužel se z toho stal takový průměrný vyvražďovací horor, kde šlo napětí do pozadí a spíš přišla krvavá akční řež (oproti prvním dvěma filmům). Filmek se pomalu rozjíždí, efekty jsou naopak hodně povedené. I když je to asi nejslabší díl série, není to špatný na jedno podívání. 60% :) ()

petero 

všechny recenze uživatele

No tak aj štvorka len potvrdila, že rozdelenie tvorcov nebolo dobrým riešením a séria končí ešte zbytočnejším pokračovaním ako bola trojka. Kvalitne natočené to je o tom žiadna pochybnosť, masky sú masakrálne len taká radosť ich študovať v detaile a Manuela Velasco nič nestratila zo svojho sexepílu, ale že s POV kamerou sa vyparilo aj akékoľvek napätie to už je zarážajúce. Paza zrejme dodával dobré nápady a Balagueró to vedel pôsobivo podať. Takto vznikli dve priemerné pokračovania, jedno divné a jedno bez nápadu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Je až neskutečný jaký pokles kvality dokázala tahle série udělat od třetího dílu dál, přitom jí mají pod patronátem stejní tvůrci jako dokonalou jedničku, která se právoplatně a zcela překvapivě zařadila mezi špičku zombie žánru za posledních dvacet let. Čtyřka po absolutně zkurveném výstřelku Génesis, který zřejmě udělal Pako na fetu bez dozoru nadanějšího Balaguera, měla původně popisovat apokalypsu, únik viru do města a s tím spojené trable z rozkladu společnosti, jenže natáčení se protahovalo, premiéry oddalovaly a informace o čem má film vlastně být permanentně měnily. Po několikaletém čekání se fanoušci dočkali Génesis 2: Výlet na lodi. Chápu, že chlapáci chtějí především vydělat děsný prachy a investovat minimum, ale s tímhle ať jdou do prdele. Nejenom, že děj tohoto filmu je úplně o hovně a místo aby příběh posunul dál, pouze vyvařuje již třikrát viděné, a ještě k tomu v méně zajímavé podobě, ale nefunguje zde absolutně hororová stránka filmu a místo kousavé vybíjené se zde divák dočká zcela vážně podaného nakažení poloviny postav z jehněčí pečeně. Dříve dravé a nebezpečné zombies se mění na tupé karikatury sebe sama a jim sekundující hlavní postavy podávají místy až ochotnické výkony. Ke konci filmu tvůrci dávají jasně najevo, že původně vážnou hororovou pecku transformovali do tuctové a trapné hororové komedie, a jsou s tím děsně spokojení. Já s tím spokojený nejsem, takže vám na pátý díl zvysoka seru, vy diletanti! 20% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)

Reklama

Reklama