Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Nehodlám tu soupeřit o nejvíc kokotskej komentář. Na to jsou tu jiní kadeti. Stačí když napíšu, že je to ten nejzbytečnější díl z té nejzbytečnější hororové série všech dob ok? Jednička se ještě dala přežít, dvojka, trojka už úplně mimo a kterej vocas může zafinancovat aby se natočila i čtyřka?! Nemám slov.5% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Plaza a Balagueró rozdělili, je po celé sérii REC. První dva díly v režii obou pánů byly super a měly pořádnou šťávu, zatímco trojka v rukou Plazy byla strašná blbovina, poslední Balagueův díl působí ultra laciným céčkovým dojmem, kdy se celý děj odehrává na palubě lodi na mořské hladině. Napětí pryč, atmosféra nikde, pouze suché dialogy a nuda. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

No tak aj štvorka len potvrdila, že rozdelenie tvorcov nebolo dobrým riešením a séria končí ešte zbytočnejším pokračovaním ako bola trojka. Kvalitne natočené to je o tom žiadna pochybnosť, masky sú masakrálne len taká radosť ich študovať v detaile a Manuela Velasco nič nestratila zo svojho sexepílu, ale že s POV kamerou sa vyparilo aj akékoľvek napätie to už je zarážajúce. Paza zrejme dodával dobré nápady a Balagueró to vedel pôsobivo podať. Takto vznikli dve priemerné pokračovania, jedno divné a jedno bez nápadu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No s jedničkou ani dvojkou se to nedá srovnávat, značný propad dolů po dějové i hororové stránce. Nicméně nejsem sám, kdo asi očekával úplně něco jiného, že??? Tahle série začíná mít docela značné vady. Zaprvé se vůbec neměl točit 3. díl, který byl o ničem !!! A zadruhé, pokud tvůrci za každou cenu chtěli využít prostředí staré lodi, tak měl být tenhle díl třetí a nikoli až čtvrtý. Jenže kdy se konečně dočkáme té apokalypsy, která postihne celé lidstvo nebo alespoň město? Balaguero to technicky zvládl, bavil jsem se taky, ale po těch letech jsem čekal opravdu něco jiného a jsem zvědavý, jestli z tématu REC nebude nakonec natahovaná ždímačka peněz ve stylu SAW. 55% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z RECů- Balagueró tentokrát rezignoval na FF a ačkoliv fanouškem tohoto stylu natáčení nejsem, k sérii REC neodmyslitelně patřilo a dokonce bylo jednou z hlavních devíz. Čtyřka je tak obyčejnou zombie naháněčkou po lodi, která je sice dobrá, ale v rámci žánru okoukaná a nevyčnívající a je jedno, že charakteristika původce virusu je poměrně nezvyklá. REC tímto asi na dobro vyčpěl. 55% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama