Reklama

Reklama

Tady to musí být

  • Itálie This Must Be the Place (více)
Trailer 1

Cheyenne je bývalá rocková hvězda. Ve svých padesáti letech se stále obléká ve stylu gothic a žije v Dublinu ze svých autorských honorářů. Smrt jeho otce, se kterým dlouhých 30 let nekomunikoval, ho zavede zpět do New Yorku. Cheyenne zjišťuje, že jeho otec byl celý život posedlý jednou věcí: vyhledat postu za pokoření, které utrpěl v koncentračním táboře v Polsku. Cheyenne se rozhodne pokračovat tam, kde jeho otec skončil a vydává se na cestu napříč Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (382)

kihsleek 

všechny recenze uživatele

On ten film není dějově nic extrémně objevnýho, napsaný je to "tak akorát"... ale to, co předvádí Sean Penn, jsem už dlouho neviděl. Pokud tohohle typa máte rádi, tak tuhle jeho roli musíte vidět :) ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

U tohoto Sorrentina jsem se už chytnul - většinou mi to dávalo smysl a přitom zůstal rozháranej pocit - dobrý. Ale stejně na něj budu chodit jako na bizárek a ne jako fanoušek (nejspíš nejsem schopen najít správnou komunikační frekvenci). ()

Chasida 

všechny recenze uživatele

There were many ways of dying, the worst of them is to continue living... Tak tohle mě dostalo a to rozhodně ne příběhem o pomstě, ten tu zůstává pěkně v pozadí. This Must Be the Place je spíše filmem o dětství, dospělosti a přechodu mezi nimi a také o zátěži, kterou s sebou nosíme (viz kufr nebo taška Cheyenna - jak již bylo řečeno jinde). Skvělý Sean Penn, skvělé zpracování, skvělý soundtrack, opravdu velké potěšení. (95%) ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Prijemne smutne , trochu depresivni , spetku optimisticke a misty i vtipne. K tomu dobra hudba. Film je plny nepodstatnych postav, vubec ne nezajimavych / stopujici indian, majitel pickupu, tatter, muz co vymyslel kolecka na kufry.../ , ktere prijemne doplnuji dej. Esesmanuv monolog ke konci filmu, ma silu, ze v kine uslysite spadnout spendlik. A nakonec Sean Penn... Diky nemu zvedam ze ctyr na pet hvezd. Je kouzelny! Hlavne ten jeho lehky,ironicky tichy smich a sarkazmus :) Kdyz se na konci filmu objevi ostrihany a v "normalnich satech" , prichazejici z dalky ulice, vypada jako Sean Penn. Zdanlive.. nez ho kamera zabere z blizka. Tam je to videt , ze i bez makeupu, rtenky a paruky je to stale Chayenne! Filmu by slusela nominace na Oscara. ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

penn jakožto přestárlej gothic? mix boy george, roberta smitha a v rovině reality show z domova hvězdy ozzy osbourna? umí...křehkej pošuk, co si vyměnil genderový role se ženou hasičkou a místo machistickýho blow jobu praktikuje starej dobrej cunnulingus, aby se pak cejtil smutnej...hmmmm. co na tom, že to natočil bláznivej ital. tohle, po půl hodině road movie si plyne v poklidu, kořeněný buznovskym (pennovskym) smíchem a trochu evokuje romány michaela chabona svym židovskym přídechem a akcentem na detaily. jestli vás nedostane jedna z úvodních scén, kde si penn pouští v prázdnym bytě show jamie olivera (ne nepodobná murraymu v teplákovce na pohovce v broken flowers), tak to radši vypněte. ()

venca206 

všechny recenze uživatele

Tohle se jistě nebude líbit všem, mě si však film naprosto získal. Skvělý Sean Penn, akorát mě mrzí, že zůstává nezodpovězen konec lásky Eve Hewson... Jinak úchvatná hudba (nejlepší filmová), skvělá kamera.. Ikdyž se to zprvu nezdá Cheyenneho začnete milovat! ()

Nightswimmer 

všechny recenze uživatele

bud to bolo cele zle alebo cele genialne - jedinym opornym bodom hodnotenia zostava Sean a skvostny hudobny sprievod, vsetko ostatne je vagne a neuchopitelne. Snad Prvykrat neviem kolko hviezd ma padnut, zatial teda alibisticke tri ()

Looka 

všechny recenze uživatele

60% Nepřirozené herectví, naroubované na zajímavou zápletku. Bohužel tentokrát S. Penn po dlouhé době zklamal - jeho parafráze R. Smitha z The Cure vyšla dost mimózně. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Sorrentino nemá ve zvyku točit anglicky mluvené filmy s Hollywoodským obsazením a tenhle malý výlet i celkově působí docela odlišně. Hledání nácka je jen scénáristova záminka, Cheyenne ve skutečnosti hledá něco úplně jiného. A najde to, doma. Nikdy bych neřekl, že životní bilancování a metafora k tzv. "chytání druhé mízy" nebude na plátně úplná s**čka. Nechápu, jak to ten Sorrentino dělá, ale je to frajer. ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě film neskutečně oslovil a potěšil. Zdlouhavý děj, suché "nechtěné" hlášky stárnoucí rockstar Seana Penna, jenže film se v půlce zlomil a začal byl hrozně divně moralizující a charakterově nepochopitelný. Podle mě zde došlo k pokusu o snoubení nesnoubitelného a je to škoda. Ty dva filmy, co tam vedle sebe jely, by mě možná zajímaly víc. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia super vec od dvojice Sorrentino/Bigazzi. Keď sa táto dvojka stretne, tak je zaručená dávka filmovej krásy. Konkrétne tento film je taký hodne psychologický, ale zároveň aj slušná komédia. Sean Penn sa parádne hodí do svojej úlohy a vyzerá naozaj dobre. Hudba je tu veľmi dobre vybraná a celkovo teda ide z filmu dobrý pocit. Ale na tú piatu hviezdu mi tu niečo chýba. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Vyhaslá trapná hvězdička alá Kiss nasraná na celej svět se snaží diváka přesvědčit. Ćím? K čemu,.. nevim. Zlatá Palma ? Za todleto ? Zlatý ledatak Hovno ! ()

arkis 

všechny recenze uživatele

Deprimovaná rocková hviezda rozpútala hon na starého nacistu. Prvý anglicky hovorený film talianskeho režiséra Paola Sorrentina je roztomilo excentrickým road-movie. Situácie, do ktorých sa na púti za spravodlivosťou dostane zostarnutý rocker Chayenne, sú rovnako bizarné a dojemné ako jeho výzor a vystupovanie (inšpirácia lídrom kapely Cure Robertom Smithom je neprehliadnuteľná). Sean Penn bravúrne stvárnil subtílnu „rockovú zombiu“ s mozgom vymytým drogami a zaseknutým na naivnom poschodí detstva. K ďalším silným prvkom filmu patria skvelé dialógy a oslnivá kamera, ktorá ponúka majestátne a prekvapivé zábery ako na preplnenú koncertnú halu, tak aj na pustú krajinu či krehkú ľudskú dušu. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Proč má smysl tento film vidět? Protože SEAN PENN! S tou svou vizáží ála Robert Smith, kufrem na kolečkách, láhvemi s brčkem, hlasem nepovedeného transsexuála a s kupou lehce podivných životních mouder si bezpochyby vydláždil cestu k další nominaci na Oscara - minimálně. A vedle něj je na filmu naprosto uchvacující i jeho vizuální stránka - přirovnal bych ji k dokumentům National Geographic, ovšem bez vší kýčovitosti. Také hudební stránka filmu je skvostná - je ale s podivem, že se v tracklistu nenachází žádný song od The Cure :-) ()

JohnnyBoy 

všechny recenze uživatele

Moje první schůzka s Paulem Sorentinem. Tohle....jakože Jarmusch se zpomalenou gramatikou filmů Wese Andersona a celé lomené evropskou citlivostí Wima Wenderse.... mě prostě uchvátilo. Bravo Paolo....PS: Chlápek na in-linech v Central Parku a Ping Pong! To jsou pro mě absolutní vrcholy! ()

Sedliak 

všechny recenze uživatele

This Must Be the Place sa oplatí vidieť hlavne kôli Seanovi Pennovi. Píše sa to tu snáď v každom komentári a je to sakra pravda. To, že je Penn jeden z najlepších hercov v celej Hollywoodskej historií dokázal už v Tajomnej rieke, ale až v tomto filme dokazuje svoju absolútnu umeleckú univerzálnosť. Cheyenne je naozaj bizarná postava, ktorá si moje sympatie získava naozaj pomaly, ale od poloviny stopáže som bol už jeho oddaný fanúšik a prežíval som jeho cestu za ... za čím? To som už zabudol. Viem, že tam bol nejaký starý nácek a nejaká satisfakcia a posmrtné naplnenie otcovského odkazu. Ten príbeh vyšumel. Cheyenne zostal. Sean Penn vládne. Nemám rád Talking Heads. ()

Eilem 

všechny recenze uživatele

Hudba , Sean a druha polovica filmu ano , ostatne nie. Zo zaciatku sice zaujimave ale postupne nudne potom na Ceste uz lepsie. Pre mna priemer, mozno je to tym , ze taketo filmy musite pozerat vtedy ked mate na ne naladu. Jedine vtedy by som mozno dal Nadpriemer. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama