Reklama

Reklama

Tady to musí být

  • Itálie This Must Be the Place (více)
Trailer 2

Cheyenne je bývalá rocková hvězda. Ve svých padesáti letech se stále obléká ve stylu gothic a žije v Dublinu ze svých autorských honorářů. Smrt jeho otce, se kterým dlouhých 30 let nekomunikoval, ho zavede zpět do New Yorku. Cheyenne zjišťuje, že jeho otec byl celý život posedlý jednou věcí: vyhledat postu za pokoření, které utrpěl v koncentračním táboře v Polsku. Cheyenne se rozhodne pokračovat tam, kde jeho otec skončil a vydává se na cestu napříč Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (380)

sigfried 

všechny recenze uživatele

pro me je tenhle film (krome mnoha dalsiho) predevsim ukazkou mistrne vykreslene hlavni postavy ve vsi jeji komplexite! i kdyz film vubec nespecha, mel jsem pocit, ze "patrani" jde kupredu milovymi kroky a nebyt nekolika scenaristickych zkratek a nedotazeni, byl bych uvazoval o peti hvezdach. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je prostě exelentní ! Chtělo by to jen zapracovat na scénáři, aby jednotlivé a veskrze dobře natočené scény držely pohromadě. V tomto skupenství to působí jak klipová kalba na MTV. ()

MagrataC 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traieru jsem šla do kina natěšená, začátek filmu OK, Sean Penn a Frances McDormand vynikající, stejně tak muzika. Bohužel jinak to byl podivný nesourodý slepenec, připadalo mi, že film dělalo nezávisle na sobě několik lidí, kteří se předem nedomluvili, o čem to vlastně bude. Ale vůbec nechápu, proč sem zapletli téma holocaustu a navíc tímhle naprosto nešťastným způsobem, který musí být pro lidi, kterých se toto téma osobně dotýká, pociťováno skoro jako urážka (spoiler: Když už někdo náhodou přežil minimálně dva roky v Osvětimi, kde byl okamžitě zbaven jakékoliv důstojnosti a kde se dělo denně tolik zvěrstev a krutostí, moc pochybuji, že by zbytek života zasvětil hledáním nácka, před kterým si "cvrnknul" do gatí . Jediné pro mě přijatelné vysvětlení je, že si to Lange vymyslel, nebo tomu prostě věřil, aby ulevil svému svědomí). Navíc postava Morechaje Midlera, "lovce nacistů" byla vykreslena spíš jako karikatura, která podle mého názoru tohle citlivé a závažné téma spíš zlehčovala. Dále mi asi něco uniklo - kdo WTF byli Tony a Mary a jejich matka? Za celou dobu jsem se nedozvěděla, proč si byli s Cheyennem tak blízcí. Pak si taky neumím představit, že by někdo jako Ernie Ray, který odmítá svěřit svoje drahocenné auto profesionální firmě, ho půjčil zrovna takovému podivnému týpkovi, jako je Cheyenne. Pro mě to bylo zkrátka celé vykonstruované a nekompaktní, ten závěr už byl taky poslední hřebíček, který si mohli odpustit. Dávám 2,5* jen kvůli Pennovi a muzice a některým vtipným momentům. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Kategorie filmu drama/komedie ve mě pokaždé vzbuzuje pocit nějakého filmového hermafrodita a výsledek většinou nestojí za moc. This must be the place je přesně ten případ, na komedii málo vtipné a drama jsem v tom taky nepostřehnul. Z celého filmu mi utkvěl v paměti jenom opravdu výstřední Sean Penn a pilot co vymyslel kufr na kolečkách. ()

meeow-glee 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, herecké výkony, kamera, režie. Scénář (=základ dobrého filmu) se ale z pěkně nejasně víceznačného začátku zvrhne do roadmovie po uspokojení postválečných, postžidovských, post mortem rodinných traumat. Škoda, Pennovo odfukování vlasů z obličeje je neskutečné. ()

Ocelot 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to ale tenhle film měl kouzlo. Stále sem měl úsměv na rtech. Tenhle film fakt hladil po duši ikdyž to tak možná na první pohled nevypadá. Od začátku kdy jsem uviděl Seana Penna mě to nadchlo a etě víc když promluvil. Je to prostě krásnej na srdci hřející snímek. To vše doplňuje krásný soundtrack a kompozičně zvládnuté scény. To vše dává dohromady krásu jenž člověk hledá v takovém druhu filmu. ()

Bejk518 

všechny recenze uživatele

Takové až moc artové, moc filosofické...nic sem si z toho nevzal. Nabízela se nějaká černá, drsná komedie, ale tohle mě zklamalo. Na dementně mluvícím filosofovi v podání Penna mi prostě něco nesedělo. ()

Lenss 

všechny recenze uživatele

Od 5té hězdy mě dělí jen způsob zpracování. Je to geniální, je to skvělý, ale neni to věc, co mě vtáhne do děje a vyflusne na konci jako sežvejkanej kus žvance. neni to jízda na centrifúze. Je to procházka parkem domova důchodců za krásnýho počasí, výlet na lodičce po jezírku s labutěma. Takže 4 jen proto, že já mám radši horskou dráhu. ()

Nakamura san 

všechny recenze uživatele

... dlouho jsem neviděl film,plný tolika symbolů,dávám čtyři,páč se teprve ve všech těch symbolech snažím vyznat,možná jsou na hovno a půjdu níž či víš,nejspíš to budu muset vidět ještě jednou,nicméně roste italská hvěza ... ()

foils 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný Sorrentino než Velká nádhera nebo Božský, přesto i tentokrát dává průchod své potřebě stahovat z piedestalů původní osazenstvo (zde např. poškozené holocaustem nebo stárnoucí rockery) a místo něj instalovat své vymazlené kompozice. Opatrný útok na Oscary už zde ("vděčné" téma holocaustu; Penn, který sice vypadá jako Robert Smith, ve filmu ovšem zní eponymní píseň z dílny Talking Heads; hlášky připomínající US nezávislé filmy). ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je úplně vzorně za Roberta Smithe z Cure, včetně mírně "stoned" gest a zabíjecích hlášek někde na pomezí filozofie, filmů Jima Jarmusche a totálního dada. Co ale dělá ve filmu, kde je jedním z ústředních motivů trauma z nefunkční rodiny poznamenané holocaustem, jsem vůbec nepochopil. Pennův Cheyenne dokáže utáhnout některé epizodky, k mému značnému údivu dokáže uspokojit Frances McDormand(ovou), jenže to je tak všechno. Ale Sorrentino si prostě nemohl pomoct, lákala ho ta představa, jak hollywoodskej macho bude dávat lekce líčení pro bledulky a jiný scénář zrovna nebyl po ruce. Naštěstí byl po ruce aspoň famózní kameraman Luca Bigazzi a David Byrne, který tu naživo vystřihne jednu z nejhezčích písniček svých Talking Heads (neptejte se mě proč). This must be a place se skládá z výjimečných ingrediencí, dodaných lidmi mimořádného talentu, které ale nefungují smíchané dohromady. Takhle mohly dopadnout Zlomené květiny nebo Příběh Alvina Straighta , kdyby do nich jejich tvůrci tahali něco, co tam nepatří. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka s typickým Sorrentinovým rukopisem. Sean Penn si nás pomalu, ale s přehledem omotá kolem prstu. Během putování po USA s ním zažijeme řadu momentů protkaných neotřelým stylem humoru a také pár velmi silných scén. ()

todoyle 

všechny recenze uživatele

Za mě absolutní top ! Neuvěřitelný herecký výkon Seana Penna. Naplno jsem si o vychutnal až na třetí pokus, ale pak mě to naprosto nasálo. Úžasná muzika ! ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. V jiných Sorretinových filmech absurdity tvoří jednu velkou malbu, v This Must Be The Place je to spojení nesourodých témat, přičemž ani jedno z nich (stejně jako postavy) nejsou nijak prozkoumány a divák nemůže najít rozdíl mezi ukrytou ironií a vážným tématem. Ani ten Sean Penn není nijak sympatický. Jeho linie mezi upřímností a debilitou je natolik náhodná, že ve výsledku působí stejně jako zbytek filmu. Z dovolením mistře Sorrentino, jako hovadina. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje to kvalit filmu Velká nádhera, ale opět je to film, který je prostě jiný. A není pro každého. Sean Penn je v tomhle filmu prostě dokonalý. ()

jojo33 

všechny recenze uživatele

"Into the Wild" po sorrentinovsky. Panoptikum bizarnych charakterov (povacsinou dobrackych, ale stratenych dusi) a nikdy poriadne ukoncenych scen. Dychberuca "dlho-zaberova" kamera, kochajuca sa mnohymi skoro-opustenymi zakutiami roznorodej Ameriky. A do toho vsetkeho ikona, ktora si vie vychutnat kazdu rolu - Sean Penn! Jeho takmer az katatonicka rola vyhasnutej rock star je hlavnym motorom aj srdcom snimky (je to dobrak od kosti, ktoreho by ste si vsak do domu nepustili, ako to robia mnohi ludia tu vo filme). K tomu v niektorych scenach az lynchovsky opar (navsteva byvalej ucitelky-dochodkyne) a par peknych "wendersovskych" odkazov pre fajnsmekerov (Indian odchadzajuci smerom do prerie alebo cameo Deana Stantona). Pre mna skvele dusevne pohladenie, aj ked filmy tohto typu nevyhladavam. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama