Reklama

Reklama

Analytický pořad redakce zpravodajství, který každý všední den mapuje dění u nás i za hranicemi Česka. Politika, business, kultura, trendy, někdy i sport – události, kterými žije celá společnost, rozebíráme bezprostředně s jejich aktéry, experty i našimi korespondenty v telemostech z celého světa. (Česká televize)

Recenze (47)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný zpravodajsko - publicistický pořad v této zemi, který má cenu sledovat. Naprosto skvělá připravenost moderátorů nedává politikům ani jiným mocipánům moc šancí. Na jejich naučené fráze a lži dokážou moderátoři fantasticky reagovat a je z nich vidět že o diskutovaném tématu vědí maximum možnýho. V současný době je moje největší hvězda Martin Veselovský, který dokázal rozebrat třeba Béma takovým způsobem, že na konci bylo jasný co je to ve skutečnosti za lháře. Navíc Martin občas používá skvělou ironii a tím mocipánům ještě víc přitopí. Daniela Drtinová má pro změnu neuvěřitelně přímý tah na bránu a líbí se mě její nekompromisní styl, v Čechách u TV novinářů něco neuvěřitelnýho, opravdu parádní. Jednou tam mocipánům dala takovou sodu, že ti tam už pak jenom seděli a čuměli a Danuška do nich kopala další důkazní otázky a oni se už nezmohli vůbec na nic a jen čekali až pořad skončí. Poslední z tria je Jakub Železný. Jakub má ze všech tří nejgentlemanštější projev, ale to neznamená, že politk či jinej mocipán si u něj nezpotí prdel i pro Jakuba Železnýho platí heslo "šmejdům v tomto pořadu dobře nebude". Uk však nejsou jen o politice a mocipánech. Často se v něm probírá aktuálně významná téma ze všech možných oborů a do studia jsou zvaný odborníci na dané téma a rozhovor je veden tak, že i laik získá mnoho zajímavých informací. Opravdu vynikající pořad a mé obrovské uznání pro trio moderátorů Uk. Tyhle tři považuju za nejlepší televizní žurnály v zemi. Fakt díky za vaší nestranou, objektivní a profesionální práci. A abych tyhle tři mediály ještě více podpořil. Právě na základě odpovědí, chování a odvahy chodit do tohoto pořadu se rozhoduju komu dám svůj hlas v příštích volbách. Takže soudruzi z ODS a Věcí veřejných, pokud opakovaně odmítate pozvánky do tohoto pořadu, beru to tak, že nám lžete a do pořadu nechcete jít, protože se bojíte, ale pamatujte si, Vaše arogance k občanům této země se vám za čtyři roky sečte a i když i ostatní strany jsou taky svině. My vás zase vyměníme a dáme šanci jiným, tak dlouho Vás budeme měnit, dokud se vy nenaučíte brát jako povinnost chodit do těchto pořadů a odpovídat na otázky. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpravodajsko-publicistický pořad v rámci spektra českých televizních stanic, jehož největším handicapem je jeho upozadění zařazením do vysílacího schématu druhého programu veřejnoprávní televize... Většina komentujících tu zmiňuje (vysokou) úroveň moderátorů, já bych ale vyzdvihl především znamenitý výběr hostů, expertů, kteří téměř vždy mají k danému tématu co říci a čím rozšířit rastr komentované události. Sumarizační charakter, komentované zpravodajství, rozhovory s aktéry i experty, analytické reportáže. (Téměř) dokonalá televizní publicistika... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Aktuální, komentované zpravodajství z domova ale i ze světa, ze všech možných oboru a odvětví, bezprostředně vždy s hlavními aktéry a experty. V současnosti považuji tento pořad, spolu s "Hydem parkem" a "168 hodin" za to nejlepší z publicistiky, objevující se na veřejnoprávní televizi. Moderátoři jak kteří, každý z nich má občas slabší chvilku, ale jinak věřím že to jsou profesionálové. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po odchodu ustálené a výborné trojice Martin Veselovský, Jakub Železný a Daniela Drtinová jsou Události komentáře ne poloviční, ale asi tak čtvrteční. Naprosto mě přestaly zajímat. Tento pořad stojí na kvalitě moderátorů, jinak je to naprosto ordinérní pořad srovnatelný s jakýmikoliv rozhovory na ČT24 (ať už se to srovná s Interview nebo i klasickými rozhovory v rámci Studia 24). V moderátorech jsem spatřoval tu často zmiňovanou exkluzivitu tohoto pořadu. Dnes už tomu tak není. Naštěstí existuje DVTV. Škoda jen, že se Jakub Železný zahrabal do Událostí, které by mohl odříkavat i robot a vyšlo by to nastejno. Doplnění o pět let později: v průběhu let se moderátoři vystřídali už tolikrát, že už se v tom nedá vyznat (a když už jsem začal totálně žrát Davida Borka, tak zase další odchod), změnil se celkový formát, čímž se víc setřel rozdíl mezi klasickými Událostmi a Komentáři, dokonce i moderátoři jsou v obou pořadech stejní. Vrátil se Jakub Železný, který má čím dál větší problém udržet objektivní mantinely svého vyjadřování (bez ohledu na to, že s ním souhlasím) a mám pocit, že ti nejlepší vždycky skončí nejdřív (dvojice Písařovicová/Witowská byla skvělá a ani jedna už tam není). Marcela Augustová je sice legenda, ale spíš legenda ukazování volebních výsledků, v rozhovorech je zcela průměrná. No a pak je tu řada mladých moderátorek, na které ještě nemám žádný názor. Nejvyšší laťku tak drží už jen Michal Kubal. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

jediná pořádná relace zaměřená na dění (hlavně politické a ekonomické) v Česku kterému ostatní pořady depilují kotníky na štaflích ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a profesionální moderátorský tým Událostí, komentářů (Železný, Veselovský, Drtinová) vytváří nejlepší publicistický pořad v rámci všech našich TV stanic. Podle mého gusta se mu nic nevyrovná, ani ve výhodnější čas vysílané Otázky Wenouše Moravcovic. Nevynechám byť jediný díl. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Publicistický pořad, jenž nemá v ČR konkurenci. Aktuální témata od moderátorů, kteří ví, o čem mluví a nemlátí tak jen zbytečně prázdnou slámu. Nekomerční, věcný, přesto (nebo právě proto) o to zajímavější. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Právě tenhle vynikající pořad sleduji, dá se na něj pozorně dívat, ale mít ho zapnutý i jako kulisu. Téměř si na něj zvykám už způsobem, že na něj denně čekám. I když občas mě znechutí, že se tam neustále střídají někteří politici v dosti krátkých časových odstupech. Na některé obličeje jsem už doslova alergický, tak je snad po volbách už na obrazovce neuvidím vůbec. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

O několik tříd lepší než Televizní noviny (pod jakýmkoli názvem, v jakékoli podobě, jakémkoli čase i na jakékoli stanici). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Přestože bych vůči pubicistice ČT určíté výhrady, tento pořad skutečně má svou úroveň a dá se považovat za skutečné seriozní. Víc takových. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Úžasní sympatičtí moderátoři. Opravdu se mi líbí, jak jsou skvěle připraveni na své hosty a témata. Svými přímými a jasnými dotazy dostávají své hosty (konkrétně politiky) do úzkých, až ti na jejich osoby a nezávislost začínají ze strachu a své hlouposti útočit. A protože komentátoří jsou často mnohem inteligentnější než tito hosté, a především na rozdíl od nich mají čisté svědomí, výpadům na ně se smějí. To mě tak hřeje u srdce :-) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy viděl Newsnight např. s Paxmanem, tak asi tuší, kde brala ČT inspiraci. Pravdou je, že většina komentářů událostí je povedených a člověk si dokáže rychle udělat obrázek o pozvaných hostech. ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Když to zrovna nemoderuje Železný, tak Události komentáře považuji za jeden z nejlepších publicistických pořadů u nás. Ale na díly s Železným se nedá dívat. Ten chlap vůbec není moderátor. Sorry pane Železný, ale na vaše názory není nikdo zvědavý, tak je přestaňte vtírat nám i vašim hostům a nechte je mluvit. Tím spíše, že děláte rozumbradu a všeználka naprosto u jakékoliv problematiky, i o té, o které vůbec nemáte ani páru. ()

Reklama

Reklama