poster

Co bude dnes k večeři? (TV pořad)

  • Česko

    Kašpárku, vař!

Reality-TV

Česko, 2010, 15 min

Režie:

Marek Benda

Kamera:

Martin Benoni

Střih:

Michal Novák
(další profese)
  • Lukoboss
    *

    R. Kašpárek je bezpochyby dobrej (šéf)kuchař, ostatně Michelinská hvězda pro jeho restauraci tomu odpovídá. V TV ale nemá co dělat, když mluví, jak mluví, chová se, jak se chová. Resp. když umíš vařit, ještě to neznamená, že s tím můžeš do televize. Občas jsem se u toho fakt smál, ale to asi nemá s vařením nic společnýho.(6.6.2016)

  • Lachtaan
    ***

    Než se Radek Kašpárek vyšvihnul na světlo světa MasterChefem, vařil kromě reálného prostředí i v tom televizním kdysi dávno na Barrandově, ještě v časech, kdy se na tuto stanici dalo v pohodě dívat i několik hodin denně. Abych ale šel s pravdou ven, Co bude dnes k večeři? jsem viděl několikrát jen proto, že jsem ještě jako žák prvního stupně základky čekal na večerní Animáček.(7.2.2020)

  • Phobia
    *

    Je to pořad o vaření, budu se tedy pohybovat v patřičných příměrech: zapomeňte na dokonalý pokrm, co se rozplývá na jazyku a ještě po letech na ten gurmánský zážitek budete sentimentálně vzpomínat a polykat sliny. Ba není to ani poctivé, jednoduché, dobré jídlo, jaké si uklohníte doma a v nabídce restaurací ho nenajdete. Byli jste někdy pár dní v nemocnici? Krmili vás tam šlichtou, co stačila k přežití, ale vaše chuťové pohárky se nespokojeně ošklíbaly? Tak přesně k těmto výtvorům lze přirovnat "Co bude dnes k večeři": mdlý až mrtvolný projev kuchařů je zakončen prezentací vždy zaručeně delikatesní speciality (no zpochybněte to přes TV obrazovku), kdy mě nepřestává fascinovat, jak na talíř naaranžují tři zrnka rýže, dvě vrabčí sousta nedopečeného masa, zaházejí to trochou plevelu a pyšně ukazují na kameru! Přinést mi v restauraci něco takového, naběhnu do kuchyně a narvu to kuchaři do špic! Ale teoreticky se podle tohoto pořadu třeba dá uvařit něco chutného, takže dávám 31%. EDIT: Po roce jsem na pořad párkrát znovu narazila a zjistila, že vehementně inklinuje ke sračce. Něco tak necharismatického a toporného, co si tam hraje na kuchaře, se jen tak nevidí a neslyší... Ty vole, zlatej Babica! 15%(23.2.2011)

  • verbal
    odpad!

    Neska si zrobime k večeři cosy fak kurva dobreho, more. Menuje se to Ciganska kachna na pomerančich, je to levne, chutne a vyživne jak sviňa a naučila mě to moja mama, když sme eště bez davek živořili v Čiernej nad Hornadom. Pro zakladni suroviny se načerno čtyrycetosmičkou vypravime do Kuflandu, bo tak je to nejlevnějši. Před Kuflandem je taki stojan na kola, jo, tež to su rychle prachy, jak mate dobre štipački a ochotnu zastavarnu, ale naš pořad je tematycki jiny a esli vas to zajima, na tym samym kanale bude večer cyklorevi. No, krom kol k temu stojanu totiž duchodci přivazuju i kachny, ti do Kuflandu nesmi, bo tam pry už maju vlastnu sekanu. Vybereme jakusi středni, tak do čtyřiceti v kohoutku, vetši byvaju tuhe. Nejlepši su ty strakate, ale može byt i hněda a velmi dbame na to, aby měla ocas nahoru, bo jen tak mame natuty jistotu, že je jedla. Kachnu rozhodně nepodřežeme hned před obchodem, bo tam chodi gadžu pokokot a može z teho byt bordel. Ne, jak ju odvažeme, hodime hned do pytla a tak dvakrát nebo třikrat s nim jebneme o zem, aby neštěkala. Při odvazovani sme opatrni, bo ty male kurvy su často agresivni, a mohli by nas pohryzt. A šup na osmačtyřicitku a hura zpatky dom vařit. Sandra, Eržika, Esmeralda a Aranka mezitim v obyvaku nachystaju ohniště, Imreho, Deža, Milana a Dušana s Chuanem Armandem pošleme do zeleniny nakupit pomeranče, bo maju nejrychlejši nohy z cele familie. Než uteču temu sekuryťakovi, dukladně kachnu vykuchame a stahneme. Nechame hlavu, bo to pak vypada efektně jak cyp. Na kachnu je nejpodstatnějši česnek. Banda časneku! Kurva, Sandra, more mindž, kaj mam, do piče, ten česnek??!! Že ty si zas vařila šampon na filcky??!! No nic, vy tu našu žrat nebudete a recept mate na chanov.cz. Kachnu česnekem celu potřeme, prošpikujeme a od řiti ju napichneme na rožeň, až špica vyleze z huby. A vubec nevadi, že ty černe piče přinesly ze zeleniny místo pomeranča řepu, bo cely přirodopis měly uplavicu a srali na školu. Pomeranč je jen pro krasu, napichneme ho na konec rožňa a narveme kachně do huby. Grilujeme dvě až tři hodiny na mirnym ohňu. Podavame bez přiloh a žereme rukama. Vidite, sem vam říkal, že to bude lacine a chutne! Navic ma kachna velku vyhodu, bo jak ste v domacnosti čtyři dospěli jako ja, Sandra, stryc Horvat z Košic a jeho třinactileta milenka Esmeralda, vůbec se nehadate, kdo dostane stehno! A ze středni kachny se dosyta nažere i všech jedenact našich, jejich a společnych andilku! ***** Po Babicových sprostotách a Jedovkách Ládi Hrušky jsem myslel, že žádný kanál už do větší žumpy nevyústí. Ejhle, mýlil jsem se, a máme tu Vaření s kofolou. Jsem docela zvědav, kdy televize pokrokově uvede speciál Auto-moto-revue o rychlé demontáží autorádií nebo po sportu zařadí ještě zprávy ze sběrny!(8.11.2014)

  • Linda.csfd
    *****

    Jak by řekly moje kolegyně: "Pornokuchař" Radek je nejvíc! Není to žádný strojený projev, ani naučený scénář, tady se prostě krutopřísně vaří. Při sledování tohoto pořadu vždy začnu mít pocit, že vaření může být i zábava a přestávám se bát chodit do kuchyně. :D Jeho nadšení je nakažlivé, tak je prostě fajn sledovat někoho takhle zapáleného. Není malých rolí a nevytuněných porcí. A na konci - když Radek zvedne talíř a usměje se, zjišťuji, že i já se na obrazovku usmívám jako blbeček. :)(10.9.2013)