Reklama

Reklama

Film o filmu: Dědictví aneb Kurvahošigutntág

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1992, 16 min

Recenze (8)

kingik 

všechny recenze uživatele

Není od věci připomenout si natáčení české porevoluční komedie s prvky satiry, kdy původně to bylo zamýšleno obráceně. Do kin se totiž chystá napjatě očekávané pokračování už ovšem pod taktovkou jiného režiséra. Na place toho léta páně 1991 vládla uvolněná nálada, Bolek Polívka měl mladistvější vizáž a Věra Chytilová všechny pořádně spražila pokud se někdo opovážil o nepatrný decimetr vychýlit z její striktně vedené a dokonale načasované režie. Dokument o natáčení si mohl dát větší práci s odkrýváním jednotlivých scén, zasvěcením diváka do nich a nejednou u mě převládal pocit jakoby přítomnost dokumentární kamery nebyla až tak vítaná. Vzniklo navození dojmu nesměle "okukujícího" diváka pozorujícího natáčení zpovzdálí. Moc jsem se tedy nedozvěděl jak vznikaly jednotlivé scény a kupodivu herci dlouhé scény skoro nekazili. Jelo se v jedné, nevzrušivé rovině. Příznivci moravských exteriérů můžou být spokojeni. Příznivci komplexních dokumentů z natáčení už podstatně méně. Mé hodnocení: 40% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tady bylo možno slyšet o tom, co se dělo, když se asi nejlepší polistopadové komedie točila. Co si kdo myslel o režisérce? Jak ona viděla hlavního představitele? A co o režisérce V.Chytilové říkaly ženské z Olšan a okolí, co v tomhle filmu hrály? Vše je v tomhle dokumentu o filmu. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Obyčejné, nic zvláštního neukazující, a i když je to o nejlepším porevolučním filmu u nás, přesto se to víc jak na 3 hvězdy nezmohlo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Je až prekvapujúce aký obyčajný a nudný je tento dokument v porovnaní s filmom. 55% za tých pár informácií z natáčania, ktoré som sa dozvedel. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Chytilová a Polívka, to bylo prostě vždy úžasné tvůrčí spojení dvou, na první pohled, zcela odlišných charakterů, propojených smyslem pro humor a ochotou se vzájemně nezakousnout. Dědictví aneb Kurvahošigutntág je vtipné a zcela nadčasové jen díky této spolupráci. Dokument, jako prostý záznam úseků zkoušení a vymýšlení na place mi zcela vyhovuje. .......PS "pokračování" Dědictví (2013), kde už žel chyběla Polívkovi ostrá Chytilová, to nemělo vůbec smysl točit. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Hodně slaboučké. Většinu materiálu tvoří filmové scény z pohledu štábu, takže nic nového a zajímavého. Hvězda navíc za Káju a paní Pantůčkovou. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Uplne o nicom... Keby aspon naznak nejakeho vyvoja alebo aspon atmosfery... Jedine, kvoli comu nedavam odpad, su asi dve alebo tri vystrihnute (doplnene) sceny. A ze to ma dokonca lepsi zvuk, nez original film. ()

Reklama

Reklama