Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (542)

kingik 

všechny recenze uživatele

"Dej sem ten šek jsem řek", anebo s tebou udělám krátký proces. Mladý messenger musí vždy svědomitě doručit svěřenou zásilku na místo určení, a to i v tom případě, když se mu na pověsí na paty nekompromisní a hazardu propadlý policista mající zálusk na tučný šek. V newyorských ulicích je však dopravní špička téměř permanentní záležitost a kličkovat s kolem mezi auty není žádná slast. Nyní jde mladému kurýrovi dvojnásobně o život. Klady: Film nasadí vysoké tempo a zvolní se jen v několika "odpočinkových" pasážích, originální námět, Joseph Gordon Levitt je relativně stále neokoukaný herec, Michael Shannon je nepříjemný záporák až běda, zdařilý hudební doprovod, nápaditá práce s dynamickou kamerou v dopravním provozu, technicky náročné finesy s byciklem. Zápory: neatraktivní ženské osazenstvo, nepříliš funkční zasazení děje do reálného času, nebezpečně vyhlížející pády z kol, které se většinou obejdou bez větších následků zranění. Mé hodnocení: 80% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který je fakt dobře natočený, ty kamerové hrátky jsem si užívala, plno režijních nápadů, rychlé tempo, u kterého se tak divák nestihne nudit. Ale ten scénář, to je něco příšerného a já to nedokázala překousnout, tady skutečně nešlo říct mozku, ať vypne a jen si užívá akci. Celé je to strašně špatně napsané, a když už postavy sesedly z kola, tak nedokázaly vyřknout jedinou větu, u které by se divák nemusel zašklebit. V závěru už jsem měla jen pocit, že si teď ze mě někdo pořádně vystřelil. A filmu nepomohla ani má velká slabost pro Josepha Gordon-Levitta. Pro mě velmi špatný film. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní že film zrežíroval zasloužilý scénárista - když přitom zápletka a vůbec scénář celkově je na Rush Hour jasně největší průšvih. Resp. spíš průšvih jediný, protože film jinak šlape do pedálů doslovně i metaforicky od první vteřiny, a až do konce se mocně nakopávaný dynamickou režií nezastaví a nenudí. Jen kvůli prostoduché a značně pitomé zápletce místy tak trochu drhne, vyvolává udivené kroucení hlavou, a zbytečně se protahuje - tak primitivní děj by se pohodlně vešel do jediné hodinu trvající akční scény a spokojenost by pak zavládla mnohem větší. Celkově - naspeedovaná jednohubka která víceméně vše zajímavé ukáže už v traileru. 6/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka, ale více od Premium Rush nečekat. Začátek vypadal zajímavě, ale vše postupně ztrácí šťávu. Potom hrozné kiksy ve scénáři. Hlavní hrdina má dovést rychle balíček, ale má na to cca 1.5 hodiny? Mezi tím se stihne vrátit a dalších mnoho věcí se odehraje? Přišlo mi to dosti nelogické a nemluvím o zlomených žebrech, kde Levitt skákal na kole, jako by byl naprosto zdravý. Pokud si chyb všimnu i já, je to hodně špatné, a proto s hodnocením nemohu vysoko.. 5/10 = 53% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě efektně a svižně natočená, nenáročná akční podívaná o těžkém životě doručovatelů na kole v hektickém prostředí, zalidněného New Yorku. Zvláště pak, když se jeden z nejodvážnějších snaží doručit zásilku, po které pase, zkorumpovaný polda. Žádné sofistikované dílko divák čekat nemůže ale film je natolik svižný a zábavný, že veškeré přemýšlení hodíte na hlavu a hlouposti hlavního záporáka se budete spíše smát, než jí brát za chybu scénáře. Velice příjemné překvapení. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při honičce Wileeho (Joseph Gordon-Levitt) s příslušníkem NYPD nabourá policista do otevřených dveří vozu taxi a přeletí je. Vozem je Ford Crown Victoria, který ale nikdy nebyl vyráběn s bezrámovými okny. Pro účel filmu proto museli filmaři horní část dveří uříznout. (Baldic)
  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)
  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama