Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Recenze (231)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOŽNOST ČÍSLO TŘI. TRPĚLIVĚ ČEKEJ. BUĎ SE KVŮLI TOMU ODLOUČENÍ ROZEJDOU A NEBO NE, A ONI SE VEZMOU, BUDOU ŠŤASTNÍ A TY BUDEŠ STÁT MIMO, A NAKUKOVAT K NIM. POTICHU TOUŽIT, BŮHVÍ JAK DLOUHO. …" /// Wallace je týpek se zlomeným srdcem, kterej inspiraci k lásce hledá v pohádkách (Romantik? Cynik?). Navíc se dokáže stýkat s ženskou, aniž by dostal stíhačku do hangáru… Film postavenej na budováním atmosféry, milejch dialogů s lehkým ftipem a romantickým věřte-nevěřte. Srdce romantika vocení i nepatetickej závěr, kterej (možná) nažene do nejednoho voka kroupu. A přitom takovej vobyčejnej příběh. Nevobyčejně podanej a zahranej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hru "Toothpaste and Cigars", autorské dvojice T.J. Dawe, Michael Rinaldi, neznám. 2.) Hledám návod na léčbu bolavýho srdíčka. 3.) Thx za titule ,,docky87“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám Zoe ráda, nemůžu si pomoct. Asi se v těch jejích rolích tak trochu vidím. Tady jsem se musela smát jejímu koupání v rybníku. To jsem totiž celá já a kdo mě trochu zná, tak přesně ví proč:-) Jinak jsem naštěstí zcela oproštěná od srovnávání Daniela s Harry Potterem, takže můžu s klidem napsat, že tady Wallace a Chantry byl moc prima párek, který vám zpříjemní pár minut vašeho života. A teď mě omluvte, jdu totiž vylézt na střechu pozorovat hvězdy a vezmu si sebou bláznovo zlato, protože jsem strašně zvědavá, jak chutná. Za Zoe **** ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu mi vlastně nejvíc vadil Radcliffe, který byl bezpochyby nejslabším hercem (ten jeho děsivý harrypotterovský úsměv je hrozný) a pak také hlavní hrdinka, která si tak trochu ve své sobeckosti uzurpovala právo na dva muže, přičemž od toho jednoho vyžadovala, aby byl jen její přítel a bylo jí celkem jedno, jak se cítí on. Ale jinak moc hezký film. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hodně svěží vítr na poli romantických komedií překypující originálními nápady. V rámci komediálních vložek je pro mě pád z okna jedním z vrcholů. Celá pasáž začne celkem nevinně, pak se z ničeho nic neskutečně vyhrotí a následuje komické finále. Dlouho jsem si u tak vypiplaných scén nemlaskal jako tady. Chemie mezi ústřední dvojicí funguje, Zoe je roztomilá a dialogy chytí za srdce i zaryté cyniky. Na Allanovu svatbu bych šel hned a hlavně bez donucovacích prostředků, které jsou k tomu normálně potřeba. Bohužel si nejsem jistý, zda tvůrci počítali s tím, že film bude pro jistá hovada sloužit také jako precedens k dělání do zadaných holek. Ale co si budeme povídat, kdyby zadané nebyly, tak za to asi nestojí, není-liž pravda? Kvůli své lenosti jsem s touto aktivitou před lety skončil, některé si totiž hrají na jeptišky i pár týdnů (???), ale právě tady jsem si uvědomil, jak moc je to vlastně zábavné a napínavé zároveň. Něco mi říká, že se východočeský Ryan Gosling brzy vrátí do této zvrácené hry plné naivních kluků a znuděných holek. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Měla jsem ho ráda tak moc, že se ani nechci vyspat s jeho kamarádama, abych mu to vrátila. Teda udělám to, ale neužiju si to.“ Naprosto parádní romantická komedie (jen s pár vážnějšími místy), v níž je poměr humoru a romantiky/vztahovosti namixován v takřka dokonalém poměru. Těch hlášek (pronášených navíc nejen hlavní dvojicí; btw, Daniel mě mile překvapil už ve druhém filmu mimo HP a pro Zoe asi začínám mít trochu slabost) a vtipných situaci (setkání s bejvalkou, zkoušení v kabince, opilý telefonát a mnoho dalších) je opravdu hodně a ani směrem k závěru jich (jak to bývá u jiných žánrovek) zase tak moc neubývá. Podobně je to s množstvím postav a situací, ve kterých se jistě mnoho diváků najde. Nesedlo mi snad jen to vypadnutí z okna (+ sanitka) a závěr, který byl na můj vkus až zbytečně moc rozmáchlý („střechu“ bych osobně dal hned po „předávání dárků“), proto dávám plný počet s přívlastkem „slabší“ „Takže tvoje rada je být buď nemorální, záludnej nebo ubohej.“ – „Když to takhle řekneš, tak to nezní jako dobrá rada.“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato je to spíš hezká osmička, ale konci se daří vydolovat emoce, všichni jsou naprosto přesní (Radcliffe v poslední době hrozně ruluje, Driver stabilně super, Zoe rozkošná) a Dowse nešetří nápady, takže si tam klidně jednu anticynickou pěticípici přihodim. "Sleeping feel-good film of the year" ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, hledání nejlepšího (feel-good) filmu vůbec právě skončilo. Naprosto neuvěřitelný zážitek, fantatická hlavní dvojka (Radcliffa už jsem viděl v hodně filmech, ale tohle je jeho naprosto nejlepší role), nesmrtelné hlášky ve kterých vládne zejména obrovitý Adam Driver a celkově 90 minut, které uplynuly tak rychle, jako kdybych koukal na patnáctiminutový kraťas. Naprosto pohlcující...10/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další upovídaný kus plný energie. Možná má okoukaný námět, ve kterém opisuje klasické atributy komediálních romancí pro mladé, zpracování je ovšem nesmírně fajn. Tuhle dvojku „jakože budeme kámoši“ spojuje prořízlá pusa, smysl pro kousavý humor i bystré poznámky. Samozřejmě některým nemusí sedět to, že mluví, jako kdyby denně přespávali na akademické půdě, přesto je chemie mezi potencionálními milenci uvěřitelná. Pár chybek a umělých popostrčení v ději tvůrcům odpustíme a můžeme se kochat tím, že obrýlený čaroděj Daniel Radcliffe má po potterovské éře sakra dobrý čuch na neotřelé role. Má to asi jako Elijah Wood. Oba jsou navždy spjatí s jednou až hystericky populární postavou, oba si (Radcliffe pečlivěji) vybírají, do čeho půjdou. Frodo třeba Maniakem šokoval coby šmírák v zaplivaném městě skalpující své oběti, Harry si užil role v žánrovém mišmaši Horns nebo ve velmi funkční duchařině Žena v černém. Nyní se vypořádává (už rok) z rozchodu s přítelkyní. Vzala mu chuť do života i do pokračování studia medicíny. Introvert nyní po roce potkává Zoe Kazan (napsala Ruby Sparks), která by mohla být TOU. Jenže má přítele. A není to úplný ňouma, kterého půjde snadno vystrnadit z role. Základ je ohraný, ale tvůrci ho pojí hodně silnými dialogy a liniemi, což se jim potom příjemně vrací. A vůbec nevadí, že jsou mnohdy potrhlé. Mají uvěřitelné jádro, jsou citlivé a výborně zahrané. A v tom to asi celé je. Je to obyčejné a možná proto tak příjemné. Velká pochvala pro scenáristu Elana Mastaie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já snad toho Radcliffa začnu v jeho post-potterovské kariéře ještě žrát. Čuch na nenápadné, ovšem žánrově vybroušené pecky, mu evidentně nechybí. Jasně, celá zápletka je strašně předvídatelná, jednoduchá a celý už jsme to viděli několikrát zpracovaný. Jenže už dlouho jsem to neviděl zpracovaný v tak scenáristicky nápaditém a upřímném kabátku, v němž se zábavně kulometnými dialogy rozhodně nešetří. Mezi Radcliffem a Zoe to navíc skvěle funguje. Normálně by to asi bylo za silné čtyři hvězdy. Kvůli efektu totálního překvapení a faktu, že už jsem se dlouho už žádné romantické komedie tak nepobavil, ale tu pátou prostě dát musím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wallace: tak zní jméno kluka, který nejenže konečně zabil Harryho Pottera, ale navíc naučil Radcliffea výborně hrát! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemna v prvej polovici až vynikajúca indie romantika. 8/10 s valentískou prirážkou.a trochu to pripomía 500 days of Summer, aj keď to nie je tak dokonalé ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Občas některé vtipy hraničí s lehkou mentální retardací a trapností, avšak celkově tato romantická komedie působí příjemným dojmem, dobře se sleduje a příjemně se u ní relaxuje. Potěší Radcliffe (Harry Pottera jsem naštěstí neviděl, takže jsem neměl důvod v něm vidět tuto postavu více než úvodních snad 10 minut) a Zoe Kazan. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Harry Potter a Ben Solo. Milá konverzačná komediálna lovestory. Keď si dvaja ľudia "sadnú" a začnú rezonovať a iskriť, je to vždy zábava. Kto by toto tiež nechcel zažiť? Dúfam, že dabovaná verzia príliš nezhodí pôvodný zámer a pomôže niektorým zle rozumujúcim anglicky, ešte viac oceniť ľahké špičkovanie a dobre napísané dialógy. Daniel Radcliffe je každým ďalším filmom presvedčivejší a na Zoe Kazan si ešte len zvykám, ale mám obavy, že ak dramaticky nezmení svoj prejav, skôr, než si ju stačím obľúbiť, nebudem ju môcť vystáť. Skvelé je to ako po stránke komédie, tak po stránke romantiky. A nebola by to správna snímka bez starostlivo namiešaného hudobného mixu, ktorý sa v tomto prípade podaril nadmieru. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro každého fanouška zdravé výživy a konverzace o hovně, o obém se tu dozvíte věci, které už nikdy nedostanete z hlavy. Pokaždé, když usednu na mísu, začnu přemýšlet o množství nestrávených výkalů v Elvisově střevech. Pokaždé, když do sebe začnu cpát salát s nízkotučnou mozzarellou, fantazíruju nad tím, jak asi chutná Bláznovo zlato. Tenhle film mi dal duševně víc, než by se na první dojem zdálo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná, oddychová romantická drámička doplnená o pár humorných scénok. Na mňa to fungovalo, bavil som sa hlavne na Radcliffovi a Zoe - ich osobitý herecký prejav v spojení s humorne ladenými dialógmi a pár hláškami navodil celkom fajn atmosféru. Ako dvojke im to klapalo náramne. 70/100 ()

Reklama

Reklama