Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Recenze (231)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Chantry: "Si tam sám?", Wallace: "Myslíš ako vo vesmíre?" .. Super dialógy, dokonca až moc. Až neprirodzene. Normálni ľudia nerozprávajú za každou vetou gag. Nevadíí, lebo Zoe Kazan; Nevadí, lebo tie gagy sú super napísané. S touto romantikou sa budete cítiť ako marshmallows. 90% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Strašně mě tu překvapil Radcliffe, kterej sem myslela, že prostě umí zahrát jen Harryho Pottera za brejličkama. Musim říct ,,klobouk dolů", s jakou lehkostí, bezprostředně zahrál zamilovaného kamaráda. Vtipnej, přirozenej, ačkoli trošku by měl vylézt na sluníčko, je bledej jak kdyby zrovna spatřil v sobě Voldemorta. Jinak fakt super filmek, milej, dospělej, ale lehce koketující s pubertální nerozvážností. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprostá pohodovka. Na nic nehraje, je milá, vkusná, s naprosto skvělou muzikou. Prostě ukázka dobře napsané, zahrané a zručně zrežírované komedie. Daniel byl sladce roztržitý a Zoe, ta kupodivu hrála celkem normálně a přirozeně. Dohromady spolu tvoří ten naprosto ideální pár, co se ze začátku jen kamarádí. Ale jeden nikdy neví, jak to nakonec celé dopadne, že ano? Přece jen,co kdyby..... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jajáj, mňa toto strašne bavilo. Daniel ma neskutočne prekvapil, parádny bol. Zoe tradične výborná, Adam zamilovaniahodný, muzika veľmi pozitívna, dej odsýpal ... fakt krásna romantika - odporúčam. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Radcliffovi kúzelná palička nejak nepomohla. Kto ale robil casting na tento film? Do romantickej "komédie" dajú ako hlavnú herečku s ksichtom jak po autonehode, absolútne nesympatická a škaredá. Takže máme tu pár Radcliffe- Kazan, dvojica, ktorej nikdy nebudete držať palce. Ďalšie postavy na prd- priateľ slečny Kazan, ktorý by nezahral ani mrtvého v truhle, Radcliffova matka s účesom Majky z Gurunu a ktorá vyzerala od neho len o pár rokov staršia (kto vie, možno už americká produkcia prišla na našich opálených spoluobčanov a že deti môžu mať deti). V podstate jediná dobre vyzerajúca herečka bola Radcliffova bývalka, ktorá dostala priestor tak dve minúty. Bravó! A k tomu scénar napísaný na kolene. Situácie, ktoré mali byť vtipné šli vyslovene do trápnosti. Myšlienka filmu zakopaná pod zem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Drtivou většinu stopáže příjemná romantická indie komedie jakých jsou tuny. Pohodové divadelní herectví a taková ta pravá filmařina od srdce. Postavy jsou sympatické a Radcliffe i když pořád vypadá jako Harry Potter hraje velice dobře. Bohužel ze sympatických postav se změní většina v pořádné debily a vrchol všemu nasadí Zoe Kazan, jelikož její postava ztratí sympatie po nepochopitelném držkování na pláži a korunu všemu nasadí její rozhovor s Wallacem v restauraci kdy předvede další scénu, po které bych ji nejen přestal milovat, ale nakopal jí do prdele. Konec se svatbou už byl totálně mimo. Má to celou dobu našlápnuto dobře, ale z hlavní hrdinky se vyklube příšerná píča. 65%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Uvolněná studie vztahu mezi mužem a ženou, s věčně nezodpovězenou otázkou - má přátelství šanci ustát svoji výchozí pozici? Tak to by mě taky zajímalo... A i když ani další z pokusů o jednoznačnou odpověď nevyšel, díky příjemným konverzantům a vcelku vtipným promluvám se zklamání nekoná, ač koncem jsme se už malinko protrapnili, což lze přičítat vedlejšímu účinku žánru, takový desátek na oltář romantiky... Daniel Radcliffe je každým dalším filmem přesvědčivější (jen pokud by své pokusy o široký úsměv chtěl uplatňovat častěji, radila bych konzultaci s čelistním chirurgem) a na Zoe Kazan si teprve zvykám, ale mám obavy, že pokud dramaticky nezmění svůj projev, dřív, než si ji stačím oblíbit, nebudu jí moci vystát. Jinak - to by člověk nevěřil, kolik výkalů měl Elvis Presley v tlustém střevě, když zemřel... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický filmeček, na kterým bych vyzdvihl moji oblíbenkyni Zoe Kazan a také pěkné zpracování. Naopak bych trochu zkritizoval Radcliffa, kterýmu tato role moc nesedla. Druhou hvězdičku pak snižuju za scénář. Jako na vysoké škole se pohybuju už nějakých 6 let a neznám nikoho, kdo by se bavil takovým způsobem jako tomu bylo ve filmu. Myslím, že to bylo přehnaný. Ale co se atmosféry a pocitů týče, tak to vlastně funguje velmi dobře. Silné 3 hvězdy :))) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento film bol ako jazda na húsenkovej dráhe. Raz hore, potom zase hneď dole. Na jednej strane strašne ukecaný, až som si miestami hovorila, že by už fakt mohli ubrať. Na strane druhej ma však tie rečičky aj bavili a hlavne herci nezabúdali na neverbálnu komunikáciu. Miesta, v ktorých v nich mal prebiehať vnútorný boj s tým čo hovoria a to čo si myslia či cítia boli krásne čitateľné. Čiže skvele zahrané. Tento štýl herectva mám naozaj veľmi rada. Potom tu boli tie obrovské kontrasty, keď sa neustále striedali scény plné klasického klišé a scény výsostne originálne a krásne spracované. Chvíľami ma to teda strašne bavilo a bola som unesená a chvíľami som obracala očami a krútila hlavou. Jednoducho film plný kontrastov, ktoré z neho však robia niečo výnimočne milé. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Oni furt jen kecaj a kecaj. Nic jiného se neděje, jen ze začátku je tam občas zařazená animovaná sekvence, aniž by bylo jasné proč. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takovej schovanej filmeček tenhle What If je a jaká se z toho vyklubala příjemná konverzačka, až by nebylo od věci si některý ty fráze zapamatovat a v příhodným okamžik je použít :-) Teda ne, že by se tu pronášela nějaká životní moudra (chraň bůh), ale na dvojici Chantry-Wallace se zatraceně příjemně kouká, Radcliffe každou svou další rolí potvrzuje, že škatulku "Harry Potter" odhodí dřív, než byste řekli famfrpál ;-) Plus skvělý soundtrack, plus krásný Dublin, plus pro mě, hororovýho fanouška, velký poster Sinisteru na jednom z dublinských autobusů :-) Fajná záležitost, ale Fool's Gold vypadal ale hodně nechutně, jen o něco méně, než okurky v trojobalu... :-) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ninety nine per cent honesty is the foundation of every relationship... so bloody true! --- Kecka Wallace by se uživil daleko spíš jako stand-up komik než coby tahoun jinak sotva vyčnívající romanťárny. Jako pěst naoko tam občas působil, fakt že jo; a přitom se ani žádný "protiklady se přitahují" nekonalo. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Až teď mi došlo, že jsem Daniela nikdy neviděla v jiné roli než v Harrym Potterovi. Je to příjemná změna ho vidět v romantickém filmu. Výběr hlavních rolí byl skvělý. Zoe se mi líbila už ve snímku Rubby Sparks a tady mi přišla ještě lepší. Chvílema na mě film byl trochu moc upovídaný, ale to je jen malá vada na kráse. Děj byl pojatý originálně. 70%. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

(Londýn 24. 8. 2014) - Takový milý, nijak nepřeslazený film, ve kterém hraje dobrá hudba, 99 % herců je vyšší než Daniel Radcliffe a až na pár přemrštelých scén (vyhození z okna, spontánní cesta do Dublinu) si není na co stěžovat. Teda možná ještě na ten konec, kde se pravé rozřešení dozvíte až z animovaných titulků. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

A.C. Newman. Poznáme všetci jeho sólovú dráhu, alebo aj jeho zárezy v jednej z perfektných Indie skupín The New Pornographers. Ale nebol to on, čo ma dostal k tomuto filmu. Je to sympaťák Radcliffe, ktorého herectvo si naozaj užívam a roztomilá Zoe Kazan. To dievča má hádam všetko. Červené spodné prádlo, perfektný zmysel pre humor a ponúkne vám spacák aj keď ste obidvaja nahý. Čo viac do pohody potrebujete? Jasné - nadávajte, že takéto filmy sú na jedno kopyto a že vôbec nepotrebujeme žiadnu takúto blamáž ak tu máme skvelé a často krát nedocenené francúzske filmy. Jasne že sa nekoná druhé Keď Harry stretol Sally, ale fuck you ak si myslíte, že romantická komédia nemôže byť dobrá. Dakedy potrebujete len niečo príjemné. Nič viac. A What if je veľmi príjemným filmom. Je pravdou, že ku koncu upadá a celú tu nadsázku z prvej hodiny trocha utlmuje, ale aj tak je to vec, ktorá rozhodne svojmu žánru hanbu nerobí. A Dowse sa očividne lepší. Takže idem si spraviť Bláznovo zlato, pribrať ako také prasa a idem si kuknúť znova niečo pri čom sa moje srdce usmeje, keď sú už tí vozíčkari zatvorený doma, keď prší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Len 2 hviezdičky nedávam za kvality filmu, ale za to jak ma celá tá východzia situácia ohľadom milostného trojuholníku srala. Neviem či ona bola sebecká alebo naivná, že aj keď s niekym chodila, tak chcela mať kamaráta s ktorým si kedykoľvek o čomkoľvek pokecá. Celý čas som mal chuť ju prefackať. Jej frajer ma sral tým, že sa jej poriadne nevenoval a až na jeden rozhovor mu bolo jedno, že sa priatelí s nejakým evidentne nadržaným chlapom. No a najviac ma sral ten kamarát, ktorý celý čas jak chudáčik čakal, či ju konečne nezíska. Aj keď sa väčšinu času správam jak flegmatik, tak v jeho situácii by som miliónkrát vybuchol a vykričal, či má sakra o mňa záujem a keď nie, tak dovi dopo. Jediný kto ma bavil bol jej bratranec v podaní Adama Drivera. Jak som ho doteraz neznášal, tak odkedy som ho videl v Marriage Story, tak mi zrazu pripadá strašne charizmatický a v tomto filme má aj skvelé hlášky. Ale tá baba z terminátora mi aj tu pripadala jak babochlap. Výsledkom je taká mladícka vzťahová Allenovka s miestami šialenými komickými scénami u ktorých som si niekoľkokrát myslel, či sa nejedná o predstavy, jak boli prehnane nepravdepodobné a ústrednou zápletkou, ktorá sa mi nepáčila. 4/10. ()

Reklama

Reklama