Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Recenze (231)

Seti 

všechny recenze uživatele

A máme tu další romantiku, v níž se Harry Potter a ošklivka Zoe Kazan snaží nalézt odpověď na otázku, zda může existovat pouhé přátelství mezi mužem a ženou, kteří se vzájemně přitahují po všech stránkách. A toto hledání je nanejvýš sympatické a příjemné. Scénář staví na osvědčených žánrových postupech, jež však ověšuje skvělými dialogy a opírá se o maximálně funkční chemii mezi ústřední dvojicí. Pro mě velmi příjemný filmový zážitek, který po delší době vyčnívá z tucového romantického průměru. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film. Zatímco jiným Radcliffe vadil, mně tu dokázal, jak sympatickým a šikovným hercem umí být a neměl jsem žádný problém s jeho Potterovskou minulostí. Zoe je bez váhání má největší filmová femme fatale, takže tam se nedá o ničem diskutovat. Dialogy vtipné a neotřelé a když odmyslím ten konec, který mohl být trochu nečekanější nebo originálnější, šlo opravdu o jednu z nejsympatičtějších romantických komedií ze všech, které jsem viděl. A co je plus - opravdu jsem se zasmál. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Čo vám drbe? Rozvleklá sračka pretkaná rozhovormi o fekáliách a dvaja hlavní hrdinovia, ktorým to trvá a dopína dlhšie než gerontovi močenie. A to ani nehovorím o recepte na dokonalú nechutnosť, akú môžu vymyslieť len vypatlaní amíci a iní anglosaskí zdegenerovaní incestní nenažraní vošusti. Díkybohu za miestami roztomilý humor a sympatického Radcliffa (nech mu je zem po Grimsby ľahká), inak by som to prežil len s trvalým poškodením mozgu. ()

Tom:) 

všechny recenze uživatele

Docela vtipné dialogy, a sympatická ústřední dvojice nezachrání to, že je to předvídatelná romantika, která nic dalšího nepřináší. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem věřil, že by mě to mohlo uchvátit podobně jako třeba Charlieho malá tajemství, navíc to bylo i vtipnější, ale nakonec si musím myslet, že ty vtipy dělali nějací impotentní lidi, který rajcuje víc to, že jsou mistři slovních hrátek. Pro mě to překombinovali, sklouzlo to u mě trochu do sci-fi, protože takhle asexuálně a odtažitě se po tak dlouhou dobu nechovají mladí lidé, kteří by k sobě měli skutečně patřit. Nejvíc je to líto mně, že tomu nedám vyšší hodnocení, vážně jsem věřil, že jsem na to tentokrát kápnul a budu se dojímat, smát, radovat- zkrátka prožívat všechny ty vzácný pocity z filmu, kterej někdo dokázal stvořit přesně podle mýho gusta. Tentokrát se to nepovedlo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dowse už má zářez v podobě skvělého retra Take Me Home Tonight, ale tohle je ještě o chlup lepší. Takových pohodových romanťáren si člověk prostě musí vážit, protože jich ročně moc nedostane. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Malá konverzačná komédia o vzťahoch a práci, ktorá nie je hlúpa. Nakoniec sa všetko roztriedi do typizovaných situácií, aby sa dalo hovoriť o všeobecných problémoch. Príbeh má však stále rozvíja a nenudí. Zoe Kazan ako Chantry je zaujímavá a dokázala, že i Daniel Radcliffe ako Wallace je pri nej prirodzený a príjemný. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantická komedie, co jsem viděl od Stuck in Love, a to už je nějaké tři roky... Přesně ten film, u kterého už po úvodních deseti minutách víte, že vám perfektně sedí po všech stránkách. S oběma hlavními postavami jsem se rychle a snadno sžil, chemie mezi Radcliffem a pro mě novým objevem Zoe Kazan (píšu si) byla neskutečná. Některé scény byly romanticky omračující, až jsem zapomněl, že jsem se na film díval s lehkou kocovinou. O humor se stará výborný Adam Drive a Megan Park coby bitchy sestra Chantry. Dále tu je povedený soundtrack, celkově realistický vývoj příběhu až na dva malé momenty, které to trochu přehnaly a šly za hranu únosného patosu. Navrch se nám dále dostává i zamýšlení nad láskou a jejími morálními mantinely. Celkově je to díky rozdílným povahám postav ideálně vybalancované mezi romantikou a cynismem. Myslím si, že nezapomenu ani na některé hlášky a opatrně si troufám říct, že mi tahle lovestory nedá ještě nějaký čas spát. Tak schválně, jestli se tu vrátím s updatem a třeba i zařazením filmu do top 10. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

What If není vůbec špatný konverzační film. Mám ráda Z. Kazan a D. Radcliffe byl kupodivu také velice příjemným společníkem. Určitě je tahle romantika vtipná, nenásilná a spoustu věcí je tady perfektně vystižených. Přesto je však pro mě The First Time tím výraznějším snímkem. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Průměr, průměr, průměr. Pro mě zklamání, film nepřinesl nic nového, co už by jsme v rom.kom neviděli. Ale Daniel to zahrál dobře, to uznat musím. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Koukám tu na scénaristu Elana Mastaie, má za sebou scénářů že to spočítáte na šesti prstech, samé srajdy, ale tenhle film?-To klobouk dolů. Takhle suprově napsaný scénář se fakt nevidí. Zoe Kazan byl důvod proč jsem to pouštěl, v In Your Eyes byla skvělá, tady taky. Ten Radcliffe, s ním je to horší, a moc kamarádi spolu nejsme, ten jeho pysk, no,.. ale jako dvojka s Zoe spolu sednou. Vlastně jim to klape moc dobře. Plno vtipných situací, scén, opravdu vtipných. Je to opravdu zvládnuté, a hlavně, je to originál, v rámci žánru vybočuje a dělá všechno lépe. Ten film funguje. Jeden z nej v rámci žánru, dialogy které baví, jsou vypointované, dost dobrých hlášek. Některé scény jsou takové autentické, a divák samotný se v nich i najde. Moc dobrá věc tenhle filmek. A je škoda že je tak neviditelný, neznámý,.. nebýt Zoe asi bych na něho nenarazil. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Spíš 3,5 hvězdy. Ale ono je tak málo dobrých filmů, že ráda přidám. Předvídatelná romantická komedie, která neurazí a mnohde rozesměje. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Milý snímek, který zaujme svými zajímavými dialogy a propracovaným příběhem. Nemůžu říc, že by mě What if nějak přímo překvapil, je to taková milá oddychovka u které se nejspíše nebudete válet smíchy po podlaze, ale pokud máte rádi tyhle romantické komedie, tenhlě snímek rozhodně bude bavit. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Příjemná konverzační jednohubka, která pro jednou nebere vztahy jako hru na černou a bílou. Radcliffe v roli ztraceného intelektuála předvádí dobrý výkon a tak divákovi usnadňuje znovu prožít to jemné jiskření počínajícího milostného vzplanutí. Za mě 75 %. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan je snad něco jako novodobá Meg Ryan, mohla by být opravdovou hvězdou romantických filmů, ale věřím, že její potenciál je o dost větší. Hlavní ale je, že je prostě krásná a působí strašně mile... Asi jsem se platonicky zamiloval :D Daniel Radcliffe se celkem obstojně snaží shodit ze sebe nálepku s přídomkem: "Navždy Harry Potter?" Jsem zvědav jak se bude jeho herecká kariéra dál vyvíjet... Film samotný je veliká romantika, ale natočená s citem a vtipem, což je poměrně velký kumšt, když se chystáte točit něco na téma, které bylo před vámi nesčetněkrát zfilmováno. Takže pane scénáristo a pane režisére: Bravo! Verdikt: 4* a 80 %. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Divně se xichtící Radcliffe, Věc a klasicky roztomilá Zoe Kazan s klasicky roztomilým nahým zadkem na pláži. Druhá příjemná víkendová jednohubka za tento víkend. ()

Reklama

Reklama