Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Jasných pět :-) Scénáristu si tímto automaticky přidávám do oblíbených, odvedl pro mě největší práci, nejenže se jedná o snímek lidský a příjemný, především jsou v něm vtipně (jen tak mezi slovy) podané myšlenky a principy, celkem hodně se v tomto směru ztotožňuji s postavou Wallace. Např.:"To je nepodstatný. Princezna nevěsta je pohádka. A láska z pohádek Tě inspiruje k tomu, abys byla odvážná a ušlechtilá, ale v reálném životě je to univerzální výmluva, aby se člověk mohl chovat sobecky. Můžeš lhát, podvádět a ubližovat lidem, ale je to v pohodě, protože si zamilovaná..." Dále pak super rozbor situace, kdy si Wallace vybírá z možností nemorální, záludný, ubohý, 99% upřímný a přenést se... Opravdu pobavilo, stejně jako superkrátká a výstižná návštěva Dublinu :D Věrohodně mi přijde napsaná i závěrečná krizová diskuze v restauraci, kde se opět ukazuje, že ta upřímnost mnohdy situaci nepomůže, neboť vše může být pochopeno jinak... Těžko soudit, jak by příběh skončil v realitě, zda by i v ní došlo Chantry, že lhaní bylo oboustranné a zda by Wallace kontakt skutečně nevymazal a přišel pozdě, ale ve filmu tohoto ražení je podobný konec patrně ten nejlepší :-) Sympatické postavy - Wallace nejvíce filosoficky, Chantry úžasnou schopností vtipně reagovat v konverzaci, zajímavá je i vedlejší postava sestry Chantry, což je v podstatě další dobrá duše tohoto snímku... Doporučuji všem, chytrý film, který pobaví ;-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám Zoe ráda, nemůžu si pomoct. Asi se v těch jejích rolích tak trochu vidím. Tady jsem se musela smát jejímu koupání v rybníku. To jsem totiž celá já a kdo mě trochu zná, tak přesně ví proč:-) Jinak jsem naštěstí zcela oproštěná od srovnávání Daniela s Harry Potterem, takže můžu s klidem napsat, že tady Wallace a Chantry byl moc prima párek, který vám zpříjemní pár minut vašeho života. A teď mě omluvte, jdu totiž vylézt na střechu pozorovat hvězdy a vezmu si sebou bláznovo zlato, protože jsem strašně zvědavá, jak chutná. Za Zoe **** ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je to docela příjemný film, kde vás upoutají oba dva herci v hlavní roli, ale prostě to kazí takové ty klasické romanticko-dramatické momenty, s nimiž se v podobných filmech prostě musíte setkat. Díky tomu to není dostatečně novátorská romantická komedie, na druhou stran je to pořád nadprůměr v žánru. Jen ne o tolik. Docela jsem zvědavý na to, jak Daniel zvládnul "Rohy", protože to by z něj mohlo udělat skutečně zajímavého herce své generace. Zoe Kazan už zajímavá je. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Že jde o adaptaci divadelní hry, napovídají svěží a většinou vtipné a chytré dialogy. Dalším bonusem je obsazení všech postav. Dan a Zoe jsou zlatíčka, kterým nemáte problém tu jejich ťutínovitost uvěřit. A ve skvělém kontrastu pak vyniká především Wallaceho přítel, kterého si vystřihl Adam Driver. Prvních 20 minut filmu jsem se vysloveně těšil na další okamžiky; fakt se to moc dobře poslouchalo a sledovalo. Vypadalo to, že se tvůrci vyhnou klišé většiny romantických komedií a příjdou s něčím... WOW...novým. Jenže pak se ukázalo, že ty dialogy a fajn postavy, figurují v celkem tuctovém příběhu. Že The F Word není originální žánrovka, jakých je jen pár za dekádu, ale "jen" hodně příjemná komedie, se skvělým obsazením. Nicméně tvůrci se mi trefili do vkusu... než situační komedie s házením dortů do ksichtu, mám rád právě podobné verbumfórky, které jsou pro divadelní adaptace typické. Takže já si to užil i s tou kostrou podle hollywoodské šablony a jistě jsem tento filemeček neviděl naposledy. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hned od prvních minut jsem měl z filmu stejně dobrý pocit jako z Perks of Being Wallflower a když se objevila skvělá scéna s Věcí, tak jsem si byl jistej, že se mi to bude opravdu líbit. Navíc jsem se dozvěděl, co vlastně bylo poslední jídlo Elvise Presleyho. Daniel Radcliffe dal okamžitě zapomenout na Harryho Pottera a Zoe Kazan byla taky zajímavá a sympatická. Tenhle žánr očividně svědčí hercům z Harryho Pottera (Perks - Emma Watson) a rozhodně svědčí i mě samotnému. Bavil jsem se, příjemně se mi na to koukalo a nebránil bych se tomu koukat na to znovu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Scénář vznikl na motivy populární divadelní hry "Toothpaste" and Cigars od dvojice autorů T.J. Dawe a Michael Rinaldi. (Neffy)
  • Napriek tomu, že prevažná časť filmu sa odohráva v Toronte, je možné si všimnúť hneď v niekoľkých scénach (00:07:40 – Wallace so synovcom sledujú horor, 01:19:20 – scéna v bare), že postavy nefandia "domácemu" hokejovému tímu (Toronto Maple Leafs), ale paradoxne ich najväčšiemu rivalovi – Montrealu Canadiens. (mclenin)
  • Počas nakrúcania v Dubline strávil Daniel Radcliffe večer na párty s futbalistami Dublin Minor Gaelic v dome, v ktorom oslavovali víťazstvo na All-Ireland Minor Championship. Avšak ďalšie ráno bol na pľaci o ôsmej. (Mathew234)

Reklama

Reklama