Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rjúsuke Minami je velmi talentovaný kytarista, který se vrátil po studiu v New Yorku do Japonska se svou sestrou Maho. Tady potkává Jukia Tanaku, kterému nikdo neřekne jinak než Kojuki. Kojukiho Rjúsuke zaujme, rozhodne se tedy proto, že začne hrát na kytaru jako on. Rjúsukeho sen je mít kapelu, se kterou prorazí a na jednom pódiu si zahraje s přítelem z New Yorku. Nakonec se mu podaří sestavit pětičlennou kapelu. Splní se mu jeho sen? Uspějí? Ale je tu ještě jeden problém, který si Rjúsuke přivezl z Ameriky. (Zíza)

(více)

Recenze (12)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Anime jsem neviděla, takže nebudu srovnávat. Sata Takerua jsem tu málem nepoznala (přece jenom v Rookies vypadal úplně jinak i jeho osobnost byla jinde) a jsem za to ráda. Řekla bych, že je i dobře, že jsme ho neslyšeli zpívat, přesto to zanechává zklamání. Nejsem totiž nijak zdatná v tom domýšlet si zvuky (tady zpěv). Ze začátku jsem měla dost problém s hudebním stylem kapely Beck, ale časem se to zlepšilo, já se začala pohupovat do rytmu a užívat si to (třeba se zlepšovali mílovými kroky, kdo ví, já jsem v tomhle dřevo a zase tak moc to nepoznám). Nejsem fanynkou Hira, nikdy jsem si nemyslela o něm víc, než že je pěkná tvářička, ale tady byla chvíle, kde mě přesvědčil, že je i herec. Prostě v té chvíli mě přesvědčil a nevím proč, píchlo mě z ní v žaludku. Obyčejná scéna, kde říká "Sh-sh-shit". Zajímavé. Těšila jsem se na Mukaie, ale moc jsem ho nedostala, navíc blonďaté vlasy mu moc nesluší (toliko asi k důvodu, proč jsem koukla na film...). Zamilovala jsem si tady Shiori (dříve už jsem ji viděla v Shokojo Seira a Majo Saiban, odkud jsem si ji zapamatovala jako hezký obličej, nic víc, ale tady se prostě dostala do mého žebříčku oblíbených hereček), její postava nebyla vůbec protivná, naopak velmi roztomilá. Vcelku film příjemně plynul, přesto je stopáž na můj vkus trošku dlouhá. Ale bylo to fajn. EDIT. 26. 5. 2015: Snižuji hodnocení, dnes jsem na to koukla podruhé po 4 letech a zjistila, že přestože to není špatný film, rozhodně si 4* nezaslouží. Kupodivu mi tam nejvíce vadilo, jak všichni byli hotový z Kojukiho hlasu, který divák ani neslyšel, že úplně zapomněli, že jsou na rockovém koncertě. Pěkný hudební film plný pěkných držtiček. Tak. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Koyouki jednoho dne zachrání psa jménem Beck a tak se seznámí s Ryosuke. Od té doby se jeho nudný život změní k nepoznání... Anime jsem neviděla a mangu nečetla, možná na to jednou dojde, protože ten příběh byl dobrý. Ale dost mi tam vadilo několik věcí, tragicky vypadající a pro mě hrozná postava Hira Mizushimy (sympatie, které jsem k němu pociťovala po Mei-chan definitivně opadly), přihlouplé věčné používání mééén v oslovování, jako že jsou cool, drsně trapnej amík Sykes a vlastně celá ta zápletka s prostřílenou kytarou. Ale co bylo úplně nejhorší a finále to totálně vygradovalo byla absence Koyoukiho zpěvu a to přesto, že Takeru Satoh má vážně krásný jemný hlas, ale zřejmě zpívat neumí, což posoudit nedokážu, protože se mi nedostalo ani hlásky! Možná to byl umělecký záměr, možná to je super a můžu využít svou představivost a doplnit si ten nejkrásnější hlas ever, ale to prostě nechci - chci slyšet konkrétně tohohle Koyoukiho! A je mi vlastně jedno, jestli nebude úplně dokonalý. Takže jsem vytočená chvíli uvažovala o tom, že dám odpad, ale vážně to není špatný film a i obsazení skupiny Beck je vlastně dost cool, ale... A sice je super, že tam je písnička od Red Hotů a Oasis, ale proč probůh, proč? ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Téměř dvě a půl hodiny dlouhá live action verze skvělé mangy a neméně skvělého anime se sice vydařila, nicméně trpí jedním zásadním nedostatkem. A tou je muzika, která se zásluhou kapely Beat Crusaders povedla v anime na víc než výbornou (víc nebudu prozrazovat, abych nespoiloval). A vzhledem k tomu, že právě hudba je stěžejním tématem tohoto filmu, chtě nechtě nemůžu dát plný počet hvězdiček, který by si jinak zasloužil. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

V podstatě dokonalá adaptace dokonalé mangy a anime. Skvěle se podařilo vybrat ty nejlepší momenty, s jemností ubrat vedlejší dějové linie a dát dohromady zcela kompaktní film. Celý film provází neuvěřitelná detailnost - ať už jde o podobu hlavních, vedlejších i zcela epizodních rolí (rváči na začátku) nebo o stejné oblečení či exteriéry a interiéry (např. festival na konci obklopený hustým lesem). Dokonce se ve filmu objevily i jemné narážky z mangy na wrestling (wrestlingové masky na tričkách). Co se týče hudby, tak ta je opět úžasná. Soundtrack z anime je o něco lepší, ale ve filmu je mnohem rozmanitější, uslyšíme i Red Hoty nebo Oasis. ... Říkám si, že tenhle film je množná až příliš dělaný pro fanoušky mangy/anime. Já osobně jsem tak obrovský fanda, že se od toho nemůžu oprostit a neumím si představit, jak film může působit pro někoho, kdo o předloze v životě neslyšel. Já si užíval každý detail, každou scénu, která byla neuvěřitelně věrně interpretována nebo skvěle upravena pro film. A jak potom můžu hodnotit tak detailní a tak kvalitně natočenou adaptaci něčeho, co definovalo mé mládí...? Let's rock. (10/10) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Natočiť film o hudbe bez toho, aby v ňom bolo jedného speváka čo i len raz počuť spievať - navyše, keď to majú byť takto kľúčové scény... Hudba hrá, on otvára ústa, dokonca mu bežia aj titulky, že čo vlastne hovorí, ale spev nikde... Proste nech si divák domyslí ten najúžasnejší hudobný zážitok ako dokáže... Originálne, no hold, asi nemám takú dobrú predstavivosť... Film to je celkom dobrý, herci sympatický, hudba v poriadku - lenže ja si ho zapamätám práve kvôli tomuto nedostatku... Škoda... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Mizushima Hiro mluví výborně anglicky, protože od svých šesti do dvanácti let žil s rodinou ve Švýcarsku, kde navštěvoval mezinárodní lyceum. (JamieSmith)

Reklama

Reklama