Reklama

Reklama

12 Let Hitlerovy vlády

(seriál)
  • USA 12 Years Without Pity
všechny plakáty
USA, 2009, 6x66 min

Režie:

José Delgado

Scénář:

José Delgado

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Adolf Hitler - pravděpodobně největší zločinec v lidské historii, člověk, který má na svědomí 40 milionů lidských životů a nesmírné utrpení dalších milionů lidí všech kontinentů, včetně vyhlazení téměř celé židovské populace v Německu a v okupovaných zemích Evropy. Jaký byl Adolf Hitler ve svém soukromí a v úřadech, jež zastával? Jaký byl před tím, než se dostal k moci a jakým byl po té, co ovládl celé Německo a nakonec i velkou část Evropy? Co bylo hnací silou jeho činů? Kde je pravda, co jsou jen mýty, které se kolem jeho osoby nakupily v průběhu času a jaké lži o něm vymysleli a šířili jeho příznivci i odpůrci? Jaké lži, mýty a pověry o sobě šířil on sám? Na tyto otázky se pokouší odpovědět seriál "Dvanáct let Hitlerovy vlády", sestavený z historických dokumentů, z nichž mnohé jsou unikátní. Dokument se zabývá obdobím let 1933 až 1945. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Z množství podobných dokumentů k tomuto tématu, které jsem viděl, jeden z těch zajímavějších - potěší absence mluvících hlav (žádní historici, pamětníci - jen archivní záběry). Zcela nevhodná je doprovodná hudba. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Už moc více se po tolika dokumentech o tomtéž dovědět nemůžeme. I tak se zde však objevují neznámé a zajímavé dataily a zvláště také několik charakterizujících osobitých citátů. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zpracování je docela OK, ale obsahově to není nijak zevrubnější než cokoliv jinýho, co je ale smutnější, místama tam uvádí chybné informace, což je průser. Například, že Hitler začal bombardovat Londýn natvrdo, to není pravda. Byla to náhoda, která znamenala obrat ve letecké bitvě, protože Němci omylem shodili v noci a při špatným počasí bomby na Londýn, na což Britové odpověděli bombardováním Berlína, což Hitlera rozzuřilo a tak vznikla bitva o Londýn. Paradoxně znamelala obrat, protože ostatní britská infrastruktura byla takřka zničená už, což od tohoto odvedlo pozornost. Další věcí je třeba totální promíchání použití Těžkýho Gustava a Dory, kde si to autor spojil v jedno a mluví pouze o Doře a uvádí její použití tam, kde byl použit Těžký Gustav.....tohle znalý člověk odpustit nemůže, tak "jen" za 3. 69% Za sebe doporučuju jako ucelené věci spíš toto a toto. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Hitler, bezesporu největší zločinecká svině, která na této planetě kdy žila! Nicméně je Hitler bezesporu zároveň i největší demagog, který kdy na téhle planetě žil! Je neskutečné co on, svými myšlenkami a idejí dokázal světu provést a fascinující je také to, jak měl všechny omotané okolo prstu! Tento dokumentární cyklus zároveň poodhaluje i některé detaily Hitlerova soukromí, tak i různá strategická plánování. Rozhodně doporučuji. | 1. část (85%), 2. část (85%), 3. část (80%), 4. část (80%), 5. část (80%), 6. část (80%) > Průměr: 82% (4*) | ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obrovské penzum informácií, prakticky nič nechýba, chronologicky to ide takmer deň za dňom, máme tu skvelé archívne zábery. Jediným nedostatkom bola katastrofálna hudba, ktorá niekedy pripomínala, ako by mala byť vo veselohre, na bále, vo Hviezdnych vojnách, nejakej telenovele, len nie v tak závažnej téme. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy snad ani nemůžou být špatné, pokud ovšem není historie záměrně překrucována, jak bylo zvykem v době rudé a naštěstí dávno minulé. 12 let Hitlerovy vlády nám v hromadě dokumentů ukazuje vzestup a pád jednoho z největších zločinců všech dob. Ty obrazy jsou šílené a člověk se ptá, jak je možné, že se něco takového mohlo stát ... I když jsem viděl už poměrně hodně dokumentů z té doby, byl jsem překvapený novými pohledy a skutečnostmi, které jsem neznal. Perfektní dokument pro ty, kteří chtějí vědět jak to tenkrát bylo a jak je dobře, že plány toho parchanta zkrachovali na jeho vlastní blbosti. Jen těch zbytečně ztracených životů ... 5 hvězdiček - 100% a to jednoznačně ... ()

Reklama

Reklama