Reklama

Reklama

George Harrison: Living in the Material World

  • USA George Harrison: Living in the Material World (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument George Harrison: Living in the Material World mapuje život jednoho z nejslavnějších muzikantů všech dob. Přibližuje jeho dětství v Liverpoolu, éru Beatles, sólovou kariéru i soukromý život. Scorsese zachycuje George Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi světem materiálním a duchovním. Ve filmu se objevují dosud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Ericem Claptonem, Terry Gilliamem, Ericem Idlem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono, Tomem Pettym, Ringo Starrem a Jackiem Stewartem. Všichni mluví otevřeně o Harrisonově výjimečném talentu, ale i o jeho vnitřních rozporech, prudké povaze, experimentech s drogami a náklonnosti vůči ženám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

nascendi

všechny recenze uživatele

Akonáhle niekde vidím meno Scorsese, vybavia sa mi nožničky. Niektoré jeho filmy by si zaslúžili radikálne prestrihanie, iné, ako napríklad tento, iba mierne. Martin Scorsese si skrátka nevie povedať dosť, to stačí. Ale film o George Harrisonovi sa mu vydaril. Priblížil hudobníka, ktorý z pohľadu laikov stál trochu v tieni Paula McCartneyho a Johnna Lennona. Vynikajúceho hudobníka, perfekcionistu, hľadača duchovných rozmerov hudby i života. Človeka, ktorý svojich najbližších i anonymné okolie často prekvapoval neobvyklými, originálnymi postojmi a názormi. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí je George Harrison určitě stále jen jedním z Beatles, který tak trochu stál vždy ve stínu dvou slavnějších kolegů. Pro některé však představuje svou osobností a vývojem, jímž si během trvání skupiny a zejména po jejím rozpadu prošla, toho nejzajímavějšího z nich. Tento dokument se očividně snaží, za pomoci skládanky z nepřeberného množství střípků, ukázat velmi lidský příběh talentovaného hudebníka, odhalit složitosti v jeho povaze a vyjádřit jeho přístup k životu, čímž se, do jisté míry, vymyká běžným portrétům a stává se spíše pozoruhodným výletem do duše. 80% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vyčerpávající dokument o asi nejnenápadnějším Beatlovi, ale o to zajímavějším. George, kapelní katalyzátor třecích ploch svých dvou šéfů Johna a Paula. Osobnost, co s objevením východního náboženství začal hledat sám sebe. Tichý, plachý, milý, zamračený, prchlivý, nevyzpytatelný. Ale hlavně skvělý hudebník, inovátor, výtečný kytarista a ten, kdo složil "My Guitar Gently Weeps", jednu z nejlepších pecek The Beatles. Nenechte se odradit "vražednou" délkou (inu Scorcese, ten krátký filmy neumí), život Harrisona byl natolik zajímavý, že i ve stopáži na ploše 208 minut nemá šanci nudit. A možná že těch minut bylo nakonec i tak málo. Takhle má vypadat pocta jednomu výjimečnému hudebníkovi. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

HBO nám film rozdělilo na 2 díly, takže hodnotím part 1. Pár docela zajímavých rozhovorů a mnou nikdy neviděné archivní záběry byly fain, ale tak nějak z toho nesálalo nějaké hudební nadšení, jaké by u dokumentu takového významu mělo být._Po zhlédnutí i druhé části jsem spokojenější. Důstojná pocta parádnímu hudebníkovi. 7.5/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"If you don't know where you're going, any road'll take you there." ____ Důstojná pocta a velice komplexní (téměř čtyřhodinový) biografický epitaf pod taktovkou Martyho Scorseseho. Přestože jde o veskrze standardní dokumentární portrét s mluvícíma hlavama, George Harrison byl natolik výjimečný člověk a umělec s neskutečně pestrobarevným životem, že neodoláte. Dokument kompletně nereflektuje pouze jeho život, ale taky kariéru u kvarteta liverpoolských Brouků, a zejména pak jeho intuitivní idee o konfrontaci mezi materiálním a idealistickým/spirituálním světem, jejíž balance a rovnováha je riskantně narušena - a tuhle kritiku disharmonie rozvinul již v sedmdesátkách (*varovnej vykřičník!*), a želbohu stále trvá.... Palec hore za komickou vložku s Monty Pythonama - absolutně mě šokovalo, že bez finanční podpory Jiříka by neexistovala kultovní religiózní parodie 'Život Briana' - a především pak kreativní impakt Raviho Shankara, který s Georgem do hudební kultury nesmazatelně vtiskli fundament psychedelického rocku.... Rezoluce? Choďme víc k zubařům, který váš čajíček místo cukříku či slivovice osladí psychotropní laskominou - vůle okusit diethylamid kyseliny lysergové opět nenávratně vzrostla! Tímto vám bonusově doporučuji čtyřhodinovou režisérskou verzi neméně kvalitního a dnes již ikonického dokumentu a generační výpovědi 'Woodstock' od Michaela Wadleigha.... A kdo netrpí obsesí fenoménu jménem Býtlz, je ofiko chodícím potratem a odpadem parazitující na řiti lidský existence. https://youtu.be/HgYq84uXi2Q ____ "Life goes on within you and without you." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Koproduktorkou filmu byla druhá Harrisonova žena Olivie. Ta dodala tvůrcům mnoho dosud nespatřených fotografií ze svých rodinných alb. (Terva)
  • Harrisonova vdova Olivie o filmu prohlásila: "Skoro vlastně nechci, aby lidé ten film viděli. Je to jako ukazovat všem svá nejosobnější místa." (Morien)

Reklama

Reklama