Tvůrci:
Tom DonaghyHudba:
Sean CalleryHrají:
Rob Morrow, Maura Tierney, Eamonn Walker, Anthony Ruivivar, Sean Wing, Stephanie Lemelin, Ellen Gerstein, Christine Adams, Andrea Gabriel (více)Epizody(13)
Pilot (E01)
Thicker Than Water (E02)
Judicial Discretion (E03)
True Confessions (E04)
When Cougars Attack (E05)
Liars (E06)
Uncanny (E07)
Cold Case (E08)
Young Love (E09)
Perfect Witness (E10)
Lost in Translation (E11)
The State Calls Kathryn Peale (E12)
The End (E13)
Kancelář státního prokurátora, kterou vede Kathryn Pealyová, a soukromá advokátní kancelář pod vedením bývalého přítele, Jimmyho Brogana, se střetávají u soudu v případu vraždy. Jimmy zastupuje obžalovaného učitele, Kathryn sama vede případ za obžalobu. Každá ze stran má svůj svérázný způsob, jak předložit pravdu a fakta porotě tak, aby porota rozhodla v jejich prospěch. (TV Nova)
ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 29.2.2012 (4.3.2012) ()
Jednotlivé příběhy a zápletky sice nejsou kdovíjak kvalitní, ale tenhle seriál stojí na ústřední dvojici, mezi kterou to jiskří a navíc jsou to oba sympaťáci. Taky se mi líbí, že člověk nikdy dopředu neví, jak se který případ vyvine, protože občas vyhraje obhajoba, jindy zas obžaloba. Rob Morrow, Maura Tierney a Eamonn Walker jsou vynikající. 70% ()
Tenhle seriál by ode mne býval získal čtyři hvězdičky kdyby mi však hlavní ženská postava nebyla tak strašně nesympatická. A kupodivu tentokrát na vině nebyla moje menší averze na postavy v brýlích (ne slunečních :D) a přílíš krátkovlasé ženské postavy :D. ()
Po prvních dílech hodnotím jako zdařilejší výkon, díly mají švih i nápad, mezi ústřední dvojicí bublá napětí.....otázkou zůstává, kolik dobrých nápadů scénaristi ještě budou mít, než všechny díly splynou v jeden.... ()
TV seriál ze soudního prostředí nijak nevybočuje od ostatních podobných počinů. V každém díle je případ, na jedné straně prokurátorka, na druhé obhájce a divák sleduje soudní mašinérii, dokazování a hájení všeho co stojí za zváženou. Hlavní postavy epizod jsou v soukromí výborní přátelé, ale v soudní síni to mezi nimi vře jak na bojišti. A není divu, vždyť každý hájí to své. Ve výsledku to však pro diváka vůbec nepředstavuje nudu, ani sebemenší zášť. Každá epizoda má svoji atmosféru, tempo a švih. Postavy jsou sympatické, pokud je však divák na neutrální půdě. Příběhy jsou odvyprávěny srozumitelně a i výprava je přijatelná. S případů dokonale vyznívá soutěživá nálada, a tak se diváci mohou doma u televizorů sázet, kdopak případ vyhraje dneska. A co je nejdůležitější, vůbec to nenudí. ()