Reklama

Reklama

Vzestup peněz

(seriál)
  • Velká Británie The Ascent of Money

Obsahy(1)

Šestidílný dokumentární seriál provázený profesorem Niallem Fergusonem popisuje historii vzniku různých finančních nástrojů jako jsou například dluhopisy, aby nám pomohl pochopit vznik poslední finanční krize. (IXOXI)

Recenze (8)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem se o to zajímala jen kvůli náročnému předmětu na vysoké, který se mimochodem stal mým oblíbencem, ale po shlédnutí pár dílů jsem to sledovala s nadšením. Bylo zajímavé sledovat, jak se různé finanční nástroje vyvíjí a formují. ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Tak by me zajimalo, jestli si po vypraveni tohoto uzasneho harvardskeho profesora jeste nekdo mysli, ze ekonomie je nudna veda? Ascent of Money by mel byt povinnym minimem kazdeho moderniho vzdelaneho cloveka. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa teším, že existuje tento dokumentárny seriál, ktorý nikdy nezostarne, vzhľadom k tomu, že história sa neustále opakuje. Mám v úmysle kúpiť knihu od Nialla Fergusona už dávnejšie, takže ma len príjemne prekvapilo, že ho tu vidím. Na základe poukázania na históriu vzniku niektorých finančných nástrojov nám rozhodne pomôže pochopiť určité dnešné situácie vo finančnom svete, ktorý je úzko prepojený s politikou a mocou, čiže na čom v princípe stojí náš dnešný civilizovaný a "moderný" svet, v ktorom žijeme. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Nebýt profesora na vysoké škole, nejspíš bych se k tomuto seriálu nikdy nedostal. Ale po jeho objevení jsem každý díl shlédl mnohokrát, a i když je zde vysvětleno všechno dostatečně podrobně, rozhodně bych uvítal i další díly a díl o opcích trošku upravil, bylo to příliš informací a málo detailnějších rozborů. Přesto skvělý seriál a téměř povinnnost pro kohokoliv, kdo studuje na ekonomické škole nebo se má pohybovat ve financích. ()

Trias 

všechny recenze uživatele

Doporučuji souběžně číst knihu, která vyšla letos (2011) od Arga. Zde naleznete výrazné rozšíření a prohloubení mnoha kauz a historických příkladů, i když - přiznám se - místy to pro mě bylo (nejsem studovaný ekonom) dosti těžké (a dovolím si tvrdit, že nebudu výjimka). ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

1. Díl: Sny lakomce, 2. Díl: Spoutání dluhopisy, 3. Díl: Nafukování bublin, 4. Díl: Riskantní podnik, 5. Díl: Bezpečná investice, 6. Díl: Chimerika. 85. HODNOCENÍ. ()

Bazilich 

všechny recenze uživatele

Ferguson jde v tomto seriálu bohužel dost po povrchu a často se uchyluje k pouhým tvrzením bez toho, aby je podložil argumenty a fakty, což je čím dál tím patrnější, čím víc se blíží k současnosti. Po zajímavém prvním dílu kvalita výkladu dost upadá. Nakonec se vlastně (pokud pár obecných frází nepovažujete za vysvětlení) nedozvíme ani to, na co nás zpočátku lákal - osvětlení příčin proč došlo ke krizi v roce 2008. Nicméně kvůli zamyšlení a inspiraci (hlavně jako odrazový můstek k dohledání kauz a věcí, které Ferguson sotva nakousne nebo úplně dezinterpretuje) stojí za to seriál shlédnout, ale moc od toho nečekejte. ()

Reklama

Reklama