Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Praha - Svatý Václav, praotec Čech a Jan Amos Komenský jsou členy nebeské komise. Rozhodují o tom, kdo se dostane do nebe, a kdo ne. Když ale Komenský chce jako další členku komise prosadit Boženu Němcovou, dojde ke konfliktu. To vše se odehrává na jevišti během hry, pod kterou Jára Cimrman připsal, že je vhodná k národním oslavám 28. října. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Teda to koukám, netušil jsem že ČT má v archivu i obrácenou alternaci. Aneb dnes večer odvysílána varianta, kde přednášející ze zde hodnocené verze hráli a hrající naopak přednášeli.

EP2012

EP2012 (hodnocení, recenze)

Síček: Pan Čepelka je perfektní, nejen jeho Babička, ale všechny jeho ženské role jsou dokonalé! Není nijak obscéní, nevyznívá to teple (což obzvlášť jako gay oceňuji, protože karikace ženských postav vyznívá buď vulgárně a transvestitevně, nebo se to musí umět a umí to málokdo...).

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Fedra: No, to je vlastně pravda :-) Tak reviduji: ,,bez otců autorů"... :-)

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Já viděl v Třeboni divadelní představení, které bylo bez Svěráka úplně (a logicky bohužel i bez Smoljaka) a bylo mi z toho dost smutno. Komenského hrál Čepelka, nebyl špatný, ale bez otců zakladatelů už to prostě není ono...

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Sestavička se Svěrákem je lepší, ale u Smoljaka v semináři zase tolik věcí nevyzní a pár point se dokonce i ztrácí...

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

Dle mého se Svěrákem v roli Komenského. Ani ne tak kvůlí Svěrákovi, ale hlavně kvůli skvělému Weigellovi, který je mnohem lepší Hus než Penc.

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Nvm jestli je lepší verze se Svěrákem v semináři nebo se Svěrákem jakožto Komenským ve hře...

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

zlabus: Každopádně vesele hraje v různých televizních seriálech, kde upoután na vozík není...a bál bych se tvrdit, že za tím snad stojí nějaké CGI efekty :-)

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

Radek: To co zmiňuješ o Kašparovi samozřejmě vím, ale zároveň vím o vleklých problém Hraběty s klouby. Už před čtyřmi roky chodil o holi.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

mi-ib: Jde právě o tu kolegialitu...myslím, že Jan Kašpar při děkovačce také určitě nikdy nevstal (a to mé srovnání nemá mít parametry hodně černého humoru, je myšleno vážně).

mi-ib

mi-ib (hodnocení, recenze)

to jo, ale spis nas zaskocilo to, ze z nej nevstal ani pri děkovačce.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

zlabus: Není a nikdy nebyl. Ten vozík je použit záměrně kvůli alternaci, jelikož pan Kašpar od své nehody invalidou je a Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak psali cíleně pro něj role, při nichž jezdí na vozíku - viz Švestka a horolezec Sváťa Pulec či zvědavý invalida a principál Jirka Karásek v Záskoku. Jan Hraběta to pak ze solidarity alternuje i s tím vozíkem...

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Úplně jiný Cimrman. Po prvním shlédnutí jsem byl na rozpacích. Mám dát pět, nebo čtyři hvězdy? Dal jsem čtyři, ale s každým dalším shlédnutím asi změním hodnocení na pět. Cimrman vyžaduje zasvěceného diváka a tato hra obzvlášť. Díky DVD s oběma hlavními tahouny, vychutnávám jejich osobitý styl. Každý hraje úplně jinak ale oba skvěle. Škoda, že se ktéto hře hodí verš se Záskoku: TAK KONČÍ NAŠE KOMÉÉÉDIE.......

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Ač jsem dal 5 hvězdiček a nedal bych jinak protože cimrman je pro mě životní záležitost. :o) Tak musím nechat že České nebe je prostě jedno velké ALE ..... Zub času si vybral svou daň a je vidět že herci už opravdu nejsou nejmladší a pro některé herce může být další představení poslední viz. Smoljak. a bez něj už je to prostě něco jiného ať si říká kdo chce co chce. Celá hra je na jednu stranu pro mě humorná protože "typische" humor pro cimrmana se nezapře :o) a jak jsem již psal 5 hvězd. Ovšem ten konec a to i slza ukápla protože jsem si opravdu uvědomil že tato hra je poslední.Teď už je opravdu konec a tak jako končí různé filmy a seriály tak skončil i náš oblíbený cimrman a musím nechat důstojnější konec udělat nemohli. Sám za sebe ovšem musím říct že ještě dlouho budu České nebe rozdýchávat i přesto že se mi moc líbilo.

lamin

lamin (hodnocení, recenze)

S tím Hrabětou mě to taky zarazilo, když jsem se díval na google, tak jsem našel fotku ze hry České nebe a tam normálně stál.

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

S každým dalším zhlédnutím/poslechem lepší a lepší. Akorát mám dotaz. Netušíte někdo zda je Hraběta upoután na vozejček? Docela mě překvapilo, že při děkovačce z toho křesla nevstal. Vím o tom, že chodil o holi a měl problémy s kyčlemi.

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

2 LS 22.09.2010 08:12: Jj, myslel jsem to stejně... Opravdu by mě zajímalo, jak to někdo může ve své filmotéce již mít...

Eso95

Eso95 (hodnocení, recenze)

joo táák já myslel že myslíte filmotéku Dmolijaka. pardón

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

Pro: Eso95 - Já osobně to myslela tak: Jak nějaký uživatel téhle databáze může vlastnit originál dvd, které ještě nevyšlo. Odhaduju, že kolega tomasul to myslel taky tak. Jinak doufám, že to v tom listopadu opravdu vyjde a že si s tím Ježíšek nějak poradí ;-)

Eso95

Eso95 (hodnocení, recenze)

hoši asi takhle jako herec to mít ve fílmotéce nemůže ( dovčil su nasratý že umřel) ale on byl hlavním scénáristou všech her tak mu sakra tu čest neberme dyť kolik on toho tam udělal.. MOC čaute

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Docela by mě zajímalo, jak někdo může mít ve své filmotéce něco, co ještě nevyšlo... ????

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

Souhlasím s uživateli Kulmon a Fedra, ale hlavně mě zaráží, jak to může mít někdo ve filmotéce (notabene originál), když to ještě nevyšlo. Já chci taky :-( Sama mám audio, bavím se u toho, ale ten obraz mi trochu chybí.

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

Fedra

Fedra (hodnocení, recenze)

To už je v prodeji dvd nebo se zatím hodnotí "pouze" hra v divadle?

Reklama

Reklama