Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ahoyte , to som zase Ja. Naši Ma vykopli vykopať huby v úplnom okolí , tak som si vybehla a tento skoroment píšem tajne , takže ani muk. Keď som po hodinke našla najdubáka , za chrbtom sa Mi krčil KÁrči ROden a pýtal teritória , kde tú qalitu zháňam. Bola som napriek rešpektu mlčnlivo usmiata a potom Mi povedal , že akurát potrebuje spolu s kolektívom pred klapkou odfucklíť pár ľudí a že je to celé v lese , skáče sa aj do vody , pobehuje tam nejaká odvážna samica v cyklistickom strojení, že všetci sú silne drsní a kam má strela trafiť , tam zásadne netrafí....scenár mu prećítal agent v lietadle a že svojou účasťou na projekte si udrží akcieschopnosť na medzinárodnom hereckom trhu. Vraj ho to už nebaví , radšej by absolvoval repetecast s de NIROm , ktorý ho svojho času vyľakal na mraky. Úvod že nevidel ,ale údajne je to ako zmixovaný " CLIFFUCKER" a ku koncu to páchne SNIPESom a celé je to o ničom. Pred closedit je to vraj už úplne zívačka ale zlo si užilo čo bolo treba. Yo a ešte - dnes to funguje tak - frkni tam decko a slza sa vyslzí. Dala som Mu dubáka a rozišli sme sa - v dobrom. Tak utekám domov kým naši dokúpia rožky , aby som vedela , či nekecal - aj tak ho milujem. Majte sa , zaćína snežiť.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina osviežujúco originálna, poteší tiež výprava. A potom to príde. Neviem, čo sa v strižni dialo, ale evidentne nič príjemné. Z deja miznú „konce“ dôležitých postáv (samovražda jedného zo zabijakov, Ed Speelers). Fyzička postáv je absolútne brutálna (jedna postava sa jemne skotúľa z pármetrového kopčeka a po dopade má lebku rozmliaždenú na kašu, ale keď hlavná hrdinka padá z výšky desiatok metrov a ešte ju ako bonus polámu hrubé konáre stromu, nemá ani modrinu pod okom). Obaja únoscovia sú evidentne blbci. Blbé je i nevysvetlenie pre dej vcelku zásadných vecí (ako sa dostali z lesov do mestečka? Odkiaľ macher vedel, že sú na policajnej stanici?). Psychicky v poriadku nebudú ani ľudia okolo otca dieťaťa, ktorým je na konci fuk, že dieťa, kvôli ktorému zomrelo VEĽKÉ MNOŽSTVO ĽUDÍ je v „nejakej“ sanitke, ktorá ide bohviekam. Nelogické správanie postáv (týpkovi je ukradnuté, že nejaký hajzel strelil jeho žene do oka a následne ho nezaujíma, či zomrela alebo ju rieka ťažko zranenú vyplavila na breh). Strih na seba nenadväzuje (chalan padá z kopca, evidentne si minimálne zlomí ruku a záber sa končí tým, ako leží pod kopcom a kričí od bolesti. HNEĎ NA TO nasleduje scéna, ako v pohode beží lesom a nič nemá zlomené.). Absentuje základná logika (prečo najmocnejší mafián v Európe posiela do akcie anonymného podriadeného a dvoch týpkov v kožených bundách?). A Karel Roden? No hej, je tam. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za nesmyslným českým názvem (šmarjá, vždyť oni tam furt někam utíkají a mají na to nejmíň celé Skotsko!) se skrývá průměrný thriller o bandě horolezných turistů, cizojazyčně blábolícím smráděti z lesa a tlupách ozbrojených zlounů. S vykreslením charakterů si nikdo nedal zrovna velkou práci, takže budou divákovi prakticky všichni dokonale u prdele. Třeba takový Roden byl pro děj asi stejně důležitý jako vemeno pro motýla. A tak tam všichni ti nezajímaví lidičkové běhají po lesích a pahorkotinách, padají ze skal, střílejí se, podpalují, vyhazují z oken, zkrátka všemožně a s různou úspěšností si vzájemně ukládají o život. V první půlce jde ještě o nepřekvapivý standard, ve druhé se režisérovi scénář jaksi rozpliznul (asi jak na něm usnul s upoceným ksichtem) a výsledným dojmem jsou rozpaky. Mohlo to být horší, mohlo to být lepší, ovšem kupodivu mě to udrželo při vědomí prakticky celou stopáž a za to přidávám nějaká ta promile nad průměr. 58% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době přichází akční thriller, kde les a hory nejsou jen náhražkou kulis pro lacinou produkci, ale jedním ze zásadních elementů vyprávění. Je pak škoda, že ve finále tvůrci ucuknou a vrátí se do města, kde inscenují sice dobře rozvrženou, ale v zásadě obyčejnou a mnohokráte viděnou naháněčku. První dvě třetiny při tom skvěle pracují s diváckými očekáváními a staví většinu napětí na dynamice skupiny a charakterech jednotlivých postav. Coby evropská žánrovka za relativně málo peněz je "Není kam utéct" rozhodně výtečné. Navíc působivě osvěžuje klasická žánrová schémata celkově bezútěšnější atmosférou, která se projevuje v nelítostných zvratech a náhlých koncích epizodních i hlavních postav. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spojenie dobrodružného survivalu s mrazivým thrillerom o únoscoch detí. Hlavný záporák mimoriadne odporný a zlý. Scénárista má napozerané a vie prekvapovať. Réžia nevyrovnaná - chvíľu sledujete akoby lacné béčko z Rumunska, chvíľu rafinovanú filmárčinu, pri ktorej atmosfére tuhne krv v žilách. Herci solídni, Melissa George je sympaťáčka. Pozor, nejde o dobrodružstvo na nedeľné popoludnie, ale o kruťáreň, ktorá nikoho nešetrí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)

Reklama

Reklama