Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (249)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spojenie dobrodružného survivalu s mrazivým thrillerom o únoscoch detí. Hlavný záporák mimoriadne odporný a zlý. Scénárista má napozerané a vie prekvapovať. Réžia nevyrovnaná - chvíľu sledujete akoby lacné béčko z Rumunska, chvíľu rafinovanú filmárčinu, pri ktorej atmosfére tuhne krv v žilách. Herci solídni, Melissa George je sympaťáčka. Pozor, nejde o dobrodružstvo na nedeľné popoludnie, ale o kruťáreň, ktorá nikoho nešetrí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádně odpudivá Melissa George navlečená v SEKSY pitkáčích, které jemně podkreslují její otylá, celulutická stehna a tričku, jenž nechává opulentně vyniknout její povislé trojky profesionální dojnice, se na Prachovské skály rozhodně nebojí. Sice obtěžkána horolezeckým vybavením trochu funí do kopce, nicméně aspoň ji mají ti dva bezskrupulózní zloduchové, drápající se za ní ve vycházkových mokasínech značky Salamader, šanci dohnat, ať je trochu veselo. Chytrolíni jsou to ale náramní. Ten fikaný nápad, zakopávat si unesené srbské holčičky v nějaké vysokohorské prdeli sto kiláků od civilizace, se musel vylíhnout v hlavě opravdového müslitele. Tak příště než mě vezmou do věží, postarám se, aby byl můj balónek řádně zelený a budu to třeba snášet líp. Ještěže aspoň na konci štěkne Karel. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené i zahrané, o třídu hůře napsané. Nic nového tu není, ale režisér ví, co chce říct a většinu času to říká sympaticky syrově a napínavě. Oba palce nahoru za výborné záporáky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No konečně zase po dlouhé době něco pořádného v temných žánrech. A Lonely Place to Die má hned několik předností, přičemž tou úplně nejdůležitější jsou sympatické postavy. Tvůrci se k nim navíc chovají dost macešsky - dost rychle a rázně je nechávají umírat. Není to zkrátka žádné nezajímavé maso na porážku, jsou to zajímavé a sympatické postavy, kterých vám je v dané momenty dost líto. Tím má ten film vyhráno, i kdyby už nebyl zvláštní čímkoli jiným. Jenže on je. V první hodině se příběh odehrává v překrásném horském prostředí, v Bluray kvalitě je to fakt žrádlo pro oči. V poslední půlhodince se děj přesune do jedné horské vesničky, čímž se z perfektního survival thrilleru stane neméně perfektní vyvražďovačka, kdy proti sobě jde hned několik skupin postav a umírá se ve velkém. Proplétání se mezi karnevalovým veselím a následná akce v domě je pro mne jednoznačně vrcholem celého filmu, jsem rád, že tvůrci v závěru přírodní prostředí opustil. Jeden z nejlepších žánrových filmů roku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $425,000▐ Prvá polovica tohto spočiatku fajn thrilleru má svoje dobré tempo a napätie, lenže v druhej sa to zvrhne na bezhlavú vyvraždovačku a všetko čo bolo predtým umne budované odrazu stráca akýkoľvek zmysel a v konečnom výsledku sa to stáva len otravnou zlátaninou, škoda. /40%/ ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Podle mě není od věci se zeptat, proč je u žánrovek, jako je tato (partička mladíků vyráží z města do přírody), první půle skoro vždycky lepší než druhá a proč se nakonec vždycky hlavní postavy konfrontují nikoliv s přírodou, ale s člověkem? Ty otázky si vlastně navzájem odpovídají – konfrontace s přírodou je zajímavější než s člověkem, jenže postavit dneska film jen na tomhle nelze, tudíž je třeba si vždycky vymyslet nějakého lidského nepřítele (tuctoví únosci dětí, válečný veterán pozapomenutý v divočině, zdegenerovaná jižanská rodinka ap.). Tenhle lidský nepřítel, který obvykle nastoupí někde kolem druhé půle, samozřejmě zpravidla obere film o většinu dosavadního napětí či atmosféry a zbaví ho tajemna. Otázka zní, jestli má tento problém vůbec nějaké řešení. Možná je problém spíše v samotné kinematografii. Kdyby vznikla o dvě stě let dříve, kdy ještě existovalo plno hic sunt leones oblastí (ještě v 19. století byla řada končin Země docela neznámá a neprozkoumaná, jak je patrné třeba z výtečného cestopisu francouzského mořeplavce Bougainvilla Cesta kolem světa), dalo by se s tím něco dělat. Nebo kdyby vznikla kinematografie o dvě stě let později, až budeme prozkoumávat neznámé planety ve vesmíru, tak by bylo rovněž možné konfrontovat hlavní postavy z filmů s něčím skutečně neznámým. Jenže kinematografie se vklínila přesně mezi tyto dvě epochy, kdy je většina Země dobře prozkoumaná, ale do letů vesmírem je ještě daleko. Filmy ze současnosti jako tento to mají tudíž těžký, protože jsou předem odsouzený tak trochu k nezdaru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDE TO TĚŽŠÍ, NEŽ JSME ČEKALI....... /// Rob, Ed, Alison, Jenny a Alex si vyšli do hor. TO JE ADRENALIN! Krásný místečko bez signálu a civilizace. Kurva, co je to za divnej zvuk.....Jestlipak se nám tady někdo nechce zabezpečit na důchod? TO JE ADRENALIN! Musej se rozdělit. Skupinka – A) čelí smrti v horách a skupinka - B) (pozor! překvapení!...) vlastně taky..... TO JE ADRENALIN! Jsem naplej, když lezou po skále, paranoidně čekám nebezpečí za každým stromem (jejich stromem...). TO JE ADRENALIN! Survival thriller jak vyšitej – kýčovitý obrázky přírody a mrazivý napětí. Nikdo se nechová kreténsky ... jen občas selže zbraň, je rozladěná muška (ale ani já nemám 100% úspěšnost...) a taky - no tak dobře, ale jen trochu...! Pak přichází poslední půlhoďka, z lesa jdeme do městečka a thrillerovej orgasmus je pryč! UŽ TO NENÍ ADRENALIN, ale hafo sraček! Z téměř dokonalýho filmu ,,o přírodě“ za 5*, udělaj *** lacinou tuctovou odrhovačku! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Karla Rodena není nikdy dost. 2.) Chystám se do skotskejch hor. 3.) Thx za titule ,,ricci.s“ a ,,vsbzs“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Hory, příroda, skály, potoky a k tomu naháněčky v lese..... to je moje :-) Navíc sympatické herecké obsazení, napětí.... Bavil jsem se. Jen mne udivilo, kam se ten Karel Roden všude vecpe :-) 80% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je to síce napínavý film s prekrásnou hlavnou hrdinkou (navyše mojou obľúbenkyňou), ale tak trochu som čakal, že to bude TOP thriller roka. Možno najmä kvôli tomu, že sa to odohráva v nádhernom prostredí, a naháňačky po horách a lesoch vždy patrili k mojim najobľúbenejším. Čo však vyzeralo ako parádna adrenalínová jazda v štýle megapeciek ako El rey de la montaña či Vertige (áno, už som mal sto chutí napísať, že po Španieloch a Francúzoch sa konečne zobudili aj Briti), sa v záverečnej tretine zvrtlo, akonáhle sa postavy premiestnili do civilizácie. Potom je to už tradičná, akčná, rukojemnícka kriminálka, pri ktorej po sebe všetci strieľajú a odnesú si to policajti, zločinci, aj civilisti. Akcie je našťastie dostatok, takže nudiť som sa nestihol, akurát to po atmosferickej stránke začalo pekne zlyhávať. Čistý exploiťák by som jednoznačne privítal viac. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina osviežujúco originálna, poteší tiež výprava. A potom to príde. Neviem, čo sa v strižni dialo, ale evidentne nič príjemné. Z deja miznú „konce“ dôležitých postáv (samovražda jedného zo zabijakov, Ed Speelers). Fyzička postáv je absolútne brutálna (jedna postava sa jemne skotúľa z pármetrového kopčeka a po dopade má lebku rozmliaždenú na kašu, ale keď hlavná hrdinka padá z výšky desiatok metrov a ešte ju ako bonus polámu hrubé konáre stromu, nemá ani modrinu pod okom). Obaja únoscovia sú evidentne blbci. Blbé je i nevysvetlenie pre dej vcelku zásadných vecí (ako sa dostali z lesov do mestečka? Odkiaľ macher vedel, že sú na policajnej stanici?). Psychicky v poriadku nebudú ani ľudia okolo otca dieťaťa, ktorým je na konci fuk, že dieťa, kvôli ktorému zomrelo VEĽKÉ MNOŽSTVO ĽUDÍ je v „nejakej“ sanitke, ktorá ide bohviekam. Nelogické správanie postáv (týpkovi je ukradnuté, že nejaký hajzel strelil jeho žene do oka a následne ho nezaujíma, či zomrela alebo ju rieka ťažko zranenú vyplavila na breh). Strih na seba nenadväzuje (chalan padá z kopca, evidentne si minimálne zlomí ruku a záber sa končí tým, ako leží pod kopcom a kričí od bolesti. HNEĎ NA TO nasleduje scéna, ako v pohode beží lesom a nič nemá zlomené.). Absentuje základná logika (prečo najmocnejší mafián v Európe posiela do akcie anonymného podriadeného a dvoch týpkov v kožených bundách?). A Karel Roden? No hej, je tam. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době přichází akční thriller, kde les a hory nejsou jen náhražkou kulis pro lacinou produkci, ale jedním ze zásadních elementů vyprávění. Je pak škoda, že ve finále tvůrci ucuknou a vrátí se do města, kde inscenují sice dobře rozvrženou, ale v zásadě obyčejnou a mnohokráte viděnou naháněčku. První dvě třetiny při tom skvěle pracují s diváckými očekáváními a staví většinu napětí na dynamice skupiny a charakterech jednotlivých postav. Coby evropská žánrovka za relativně málo peněz je "Není kam utéct" rozhodně výtečné. Navíc působivě osvěžuje klasická žánrová schémata celkově bezútěšnější atmosférou, která se projevuje v nelítostných zvratech a náhlých koncích epizodních i hlavních postav. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlé přelety nad skotskou přírodou jsou sice úchvatné, ale zbytek filmu jim bohužel nesahá ani ke kotníkům. Pořád máte pocit, že vše, co se děje na obrazovce by šlo udělat anebo alespoň říci lépe. Takhle postavy pobíhají po lesích, chovají se zcela nelogicky a pronáší věty, které jako by vypadly z mých rychlopovídek. Do toho všeho Karel Roden, který je sice standardně cool, ale vypadá, jako by chtěl mít natáčení co nejrychleji za sebou. A ten závěr. Brr. Technicky perfektní, ale příběh a scénář na hovno. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušný survival, který si neklade přehnané nároky. Pouze zabavit na těch 100 minut a to se mu daří dobře. Jeho největší devizou je bezesporu vysokohorské prostředí lesů, skal a řek, v němž se odehrává klasické drama o přežití. Pěkná hudba, působivá kamera, pár překvapivých momentů, jinak nic drsného. Závěrečná část se však z divoké přírody přestěhuje do rušných ulic maloměsta, kde se nakupí hned několik logických kopanců. Škoda, snímek tak ztratil svoje kouzlo. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ahoyte , to som zase Ja. Naši Ma vykopli vykopať huby v úplnom okolí , tak som si vybehla a tento skoroment píšem tajne , takže ani muk. Keď som po hodinke našla najdubáka , za chrbtom sa Mi krčil KÁrči ROden a pýtal teritória , kde tú qalitu zháňam. Bola som napriek rešpektu mlčnlivo usmiata a potom Mi povedal , že akurát potrebuje spolu s kolektívom pred klapkou odfucklíť pár ľudí a že je to celé v lese , skáče sa aj do vody , pobehuje tam nejaká odvážna samica v cyklistickom strojení, že všetci sú silne drsní a kam má strela trafiť , tam zásadne netrafí....scenár mu prećítal agent v lietadle a že svojou účasťou na projekte si udrží akcieschopnosť na medzinárodnom hereckom trhu. Vraj ho to už nebaví , radšej by absolvoval repetecast s de NIROm , ktorý ho svojho času vyľakal na mraky. Úvod že nevidel ,ale údajne je to ako zmixovaný " CLIFFUCKER" a ku koncu to páchne SNIPESom a celé je to o ničom. Pred closedit je to vraj už úplne zívačka ale zlo si užilo čo bolo treba. Yo a ešte - dnes to funguje tak - frkni tam decko a slza sa vyslzí. Dala som Mu dubáka a rozišli sme sa - v dobrom. Tak utekám domov kým naši dokúpia rožky , aby som vedela , či nekecal - aj tak ho milujem. Majte sa , zaćína snežiť.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Slušný, napínavý thriller o skupinke horolezcov, ktorí v škótskych horách objavia uväznené mladé dievča. Pomôžu mu a vezmú ho so sebou, no onedlho o ich životy začnú usilovať únoscovia, ktorí sa svojej cennej koristi nechcú vzdať. To, čo začína a 2/3 stopáže pokračuje ako vydarený, atmosférický vysokohorský survival, sa v záverečnej tretine prehupne do menej efektívnejšej, zamotanej naháňačky, ktorá do predchádzajúceho diania štýlovo až tak nepasuje, no našťastie nestratí atmosféru a dostatočný spád to udrží nad vodou. Melissa George v hlavnej úlohe je šikovná, sexi a zase raz ukazuje, že status modernej scream queen jej neprischol iba náhodou. Film sa pozerá dobre, nenudí, má pekný vizuál, napínavú, miestami až bezútešnú atmosféru a sympatické tempo, ktoré občas zbytočne kazí naťahovaním menej zaujímavých scén. Tiež finále sa mi zdalo trochu viac predlžované než bolo nutné, ale celkovo ide o vydarený kúsok, i keď nič nevidené či špeciálne vlastne neponúkne. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsem již viděl hrozně moc a tak je to možná o něco těžší se mi zavděčit, ale tento mne bohužel nijak zvláště neoslovil. Postavy byly poměrně sympatické, ale část v horském prostředí mne příliš nebavila. Vylepšením příběhu je konec, kdy jsem se vážně bavil. Jelikož však mluvím pouze o finálních 15-ti minutách, váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdami. 50% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

X - tá variácia o problémoch v prírode. Partia sa vyberie relaxovať do prírody, a vráti sa do zastavaných území okyptená. Dôvodom sú zarastení ozbrojení drsniaci, robiaci si chúťky na nenávidených, civilizáciou zhýčkaných a adrenalínom hnaných turistov. V ich teritóriu nemajú čo hľadať! Také bolo už Boormanovo Vyslobodenie, taký bol Pád do tmy (tam "zlo" predstavovali jaskynní mutanti) a také isté je aj Niet kam ujsť. Koncept takýchto príbehov je v zásade zhodný s názvom posledného: už ani príroda nie je panenským chrámom nerušeného obdivu k rozmanitosti foriem života a iných krás. Už aj tam sídli zlo. Prvá výhrada teda smeruje k ne-originalite základného námetu. Druhá ku konštrukcii príbehu: v neprístupných škótskych hornatinách, vzdialených od civilizácie je prečudesný úkryt uneseného dievčatka. Navyše nejde o obyčajné dievča, ale srbské - spojené samozrejme tým pádom s organizovaným zločinom. Tak sa vygeneruje stret so skupinou drsných ozbrojencov, zastupujúcich záujmy dievčaťa. Druhá výhrada je teda o neprirodzenej prvotnej náhode a z nej sa odvíjajúcej vojny dvoch ozbrojených skupín. Tieto dva spomenuté priesery v dramatickej stavbe príbehu nezachráni ani epizódna účasť Karla Rodena. ()

castor 

všechny recenze uživatele

A tak slibně to začínalo.. Velmi rozdílné pasáže sráží tuhle na první pohled sympatickou thrillerovou záležitost do propadliště filmových dějin. Jedna desetiminutovka totiž překvapí slušnou filmařinou, u další jako by za kameru stoupnul nějaký amatér a nechal herce mezi sebou říkat solidně hloupé dialogy a spolehlivě dal zapomenout na předešlé divácké nadšení. Další desetiminutovka je pak zase úplně jiná. Z hor se navíc (bohužel) dostaneme do právě oslavujícího městečka, kde tempo a napětí začíná neuvěřitelně drhnout. Nevadí mi jednoduché (zato účelné) zápletky, jenže poměrně solidní herci (včetně půvabné Melissy George), nádherné exteriéry a střídání adrenalinových a brutálnějších pasáží ne vždy dělají ten pořádný zážitek. Spíš zklamání, takže se víc hodí ** až ***.. ()

Reklama

Reklama