Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsem již viděl hrozně moc a tak je to možná o něco těžší se mi zavděčit, ale tento mne bohužel nijak zvláště neoslovil. Postavy byly poměrně sympatické, ale část v horském prostředí mne příliš nebavila. Vylepšením příběhu je konec, kdy jsem se vážně bavil. Jelikož však mluvím pouze o finálních 15-ti minutách, váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdami. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atraktivní exteriéry, sympatičtí herci a neupadající tempo dělají z Lonely Place To Die nadprůměrný thriller, který strčí do kapsy většinu hollywoodské produkce. Pochopitelně potěší i Karel Roden v jedné z vedlejších rolí, ale jestli někdo v mých očích celý film ovládl, tak to byl Sean Harris a jeho vrahounský lasičkovitý ksicht. Spokojenost veliká. 80% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mám chuť dát plný počet, ale asi to nepůjde. Dvě třetiny filmu jsou naprosto perfektní, neskutečně mě to chytlo, tohle je přesně to, co mám nejradši. Úchvatná příroda, horolezectví, partička lidí se vydá na obyčejný výšlap s cílem zdolat nějakou tu horu, ale rychle je všechno jinak a začne se odehrávat naprosto strhující podívaná s famózními scénami. To, co nám tu tvůrci (režisér, kameramam, zvukař) předvádí je úplně neuvěřitelný, nepřeháním, naprosto odzbrojující, skvěle natočené scény plné napětí. To se vidí málokde, kdo by to od takového snímku čekal. Závěrečnou třetinu filmu bych ale přivítal spíše v jiném rytmu, to už mi zase tak nesedlo. Sice to není nijak špatný, ale s naháněčkami v lese, lezením po stěnách nebo bojem o život v horské řece se to vůbec nedá srovnávat. Perfektní survival thriller trochu pokazilo závěrečné dění, které bylo na můj vkus až moc akční a až moc krimi. Po 30 Days of Night a Triangle další pecka s Melissou George, jak to ta holka dělá, její filmy jsou skvělé. Jako by točila filmy mně na míru. :-) Tip: Koukněte na to v nějakým BDRipu nebo BRRipu, stojí to za to, jinak to nemá moc cenu. A taky bych doporučoval nekoukat na trailer, jít do filmu bez něj je určitě lepší, čeká vás tak větší překvápka... 80% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Podle mě není od věci se zeptat, proč je u žánrovek, jako je tato (partička mladíků vyráží z města do přírody), první půle skoro vždycky lepší než druhá a proč se nakonec vždycky hlavní postavy konfrontují nikoliv s přírodou, ale s člověkem? Ty otázky si vlastně navzájem odpovídají – konfrontace s přírodou je zajímavější než s člověkem, jenže postavit dneska film jen na tomhle nelze, tudíž je třeba si vždycky vymyslet nějakého lidského nepřítele (tuctoví únosci dětí, válečný veterán pozapomenutý v divočině, zdegenerovaná jižanská rodinka ap.). Tenhle lidský nepřítel, který obvykle nastoupí někde kolem druhé půle, samozřejmě zpravidla obere film o většinu dosavadního napětí či atmosféry a zbaví ho tajemna. Otázka zní, jestli má tento problém vůbec nějaké řešení. Možná je problém spíše v samotné kinematografii. Kdyby vznikla o dvě stě let dříve, kdy ještě existovalo plno hic sunt leones oblastí (ještě v 19. století byla řada končin Země docela neznámá a neprozkoumaná, jak je patrné třeba z výtečného cestopisu francouzského mořeplavce Bougainvilla Cesta kolem světa), dalo by se s tím něco dělat. Nebo kdyby vznikla kinematografie o dvě stě let později, až budeme prozkoumávat neznámé planety ve vesmíru, tak by bylo rovněž možné konfrontovat hlavní postavy z filmů s něčím skutečně neznámým. Jenže kinematografie se vklínila přesně mezi tyto dvě epochy, kdy je většina Země dobře prozkoumaná, ale do letů vesmírem je ještě daleko. Filmy ze současnosti jako tento to mají tudíž těžký, protože jsou předem odsouzený tak trochu k nezdaru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

3 roky se snažim sehnat tenhle film a když se mi to konečně povede, ptám se sám sebe, jak můžete vy idioti tuhle dementní sračku přehodnotit na neskutečných 63%.Film sice nabídne spoustu působivých scén, jenže demence scénáře a negolické jednání postav je tak příšerně iritující, že v půlce filmu už sem chtěl sehnat email na režiséra Gilbeyho a napsat mu, že je to prostě jen obyčejný kretén.Tohle mohlo napsat snad jen retardované hovado.Čekal jsem, že to b ude úplně o něčem jiném, nechápu, proč tam ti dva únosci zabili ty lovce a vzali jim zbraně...únosci a mají jen nůž :D Takových scén je ve filmu tuna, borka spadne ze 40 metrů a pak běží jako Lola o život.Když zdrhá, uteče místo někam do ulic...do domu...ono vůbec to přesunutí z hor do vesnice bylo jak vystřižené z mongloidova průvodce impotentním scénářem. Finiš jedná velká zhovadilost, hlavně že kvůli nějaké giboidní malé děvce umřelo 10 nevinných lidí a nikdo nenese zodpovědnost.Prostě film, ve kterém je úplně všechno strašně špatně, scénář, logika, herci..prostě zlo. Roden zase 10 minut.....proč on tyhle štěky bere.....zklamání na té nejvyšší úrovni.10%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)
  • V závěrečné scéně, kdy se v prostorách kuchyně Alison (Melissa George) zoufale brání před svým pronásledovatelem, je možné zaznamenat proměnlivou sadu kuchyňských nožů přichycenou na magnetickém madle. Během jenotlivých kamerových záběrů se jejich počet mění. (Conspi)

Reklama

Reklama