Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Škoda té chvílemi zbytečně béčkově pitomé thrillerové části. Jinak skotské hory vypadají díky kameramanovi úžasně, Melissa George evidentně dostala slušný horolezecký kurz a Karel Roden tu kupodivu není za blba ani za hajzla, což je v zahraničních filmech téměř pravidlo. Je to rozhárané, chvílemi špičkově dramatické, jinde vycpávková vata, ale pozitiva převažují (70%). ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Skotská vysočina disponuje nejedním mohutným skalním masivem a už od nepaměti láká amatérské i profesionální horolezce. My sledujeme partičku amatérů, kteří už se těší, jak jeden pěkný pahorek zdolají. Nemohou však tušit, že na cestě v lese objeví skrýš, ve které brečí tajemné uvězněné děvčátko. Bohužel pro ně náhodné objevení holky neunikne pozornosti nebezpečných únosců a brzy propukne peklo. Kde je hlavní problém filmu? Scénář vážně nemá čím překvapit a ke konci tempo a logika už trochu drhnou. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečný thriller, který nemá za posledních pár let obdoby. Absolutně nechápu, jak může být hodnocení tak nízký. KevSpa, Obitus, Verbal a Dellamorte by zasloužili nakopat do zadnice nebo by takovým chytrolínům neuškodilo se taky trochu proběhnout před odstřelovačem, aby zkusili, jaký je to napětí, když jim tohle nestačí. :-D... Já osobně jsem nadmíru spokojenej. Opravdu jediná věc, za kterou LZE ubrat hvězdičku, je scénář. Všechny ostatní kritiky jsou jen hrstkou trapných keců. Ale chápu, že existují magoři, co si dokazují svoji inteligenci sledováním převážně artových kravin a když narazí na něco svižnýho a krvavýho, tak se jim z toho udělá nevolno, a pak se tu vyblejou do komentáře. Sakra, už mi přijde, že komentuju, jak ten kokot Verbal. Neva, snad mi to moji kámoši odpustí a za tento brilantní thriller dávám naprosto zasloužených 90 % !!! ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ucházející thriller, který zejména v první polovině vyniká úžasnou reálností. První půle odehrávající se ve skotské přírodě je hodně dobrá, práce kamery, střih, tohle vše klape na jedničku. Druhá půlka odehrávající se ve městě už tak dobrá není, ale zase to zachraňují herci jako Karel Roden a Sean Harris. Být film celý, jako první půlka, dal bych mu rád i pět hvězd. Dokonalé záběry, s kterých je doslova cítit chlad řeky, cítíte každý kámen pod prsty horolezců aj. Kamera se střižnou odvedla perfektní detailní práci. Druhá půle bez některých slušných dialogů by byla jen zbrklou střílečkou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)
  • Režisér Julian Gilbey a jeho bratr Will, který se podílel na scénáři, se oba stali vášnivými a zkušenými horolezci, aby mohli natočit tento film. (Kritiq)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama