Reklama

Reklama

Čekárna

(studentský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Čekání. Většina lidí ho nesnáší. Někteří lidé si ho užívají, protože jakmile skončí, tak jsou jimi očekávané okamžiky mnohem dražší. Co se však stane, když čekání nemá konce? (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímky skýtají nekonečnou spoustu možností, jak se s kratší či delší stopáží vypořádat či jakým způsobem se děj bude ubírat. Čekárna je na studentský "kraťas" velmi zdařilým dílem, který zvláště ke konci až hraničil s profesionalitou. Ze začátku možná poměrně amatérské a lehce zdlouhavé, s ubíhajícím časem však stále se zlepšující a navnaďující diváka na vyjasnění, které možná zcela přečká vaše prvotní dojmy a očekávání. Nápadité, skvělá práce s kamerou a překvapivá pointa. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Argh, další z filmařů, které osvítil Art svatý a snaží se o hluboké myšlenky, ačkoliv nezvládají cestu, jak k těm hlubokým myšlenkám dojít. Předně, film má nějakých pět minut a z toho tři minuty jsou tak věrnou interpretací syntetické nudy, že jsem začal nudit taky. A to je tak nějak problém, když ona nuda tvoří tři pětiny stopáže. ARGGHH. Filmová řeč obrazu je tu dosti mizerná (ale netočil to student filmové školy, nýbrž student informatiky), takže se to dá s hmouřením všech devíti očí ledového obra Glurrrmighalla dá odpustit, ale bohové, ono to jako celek zoufale nefunguje. [ Fakulta informatiky masarykovo univerzity ; zadání a ročník neznámý ] ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kraťas s překvapivým, velmi originálním koncem. Ale i přesto bych řekl, že tomu něco málo chybělo, aby to bylo na plný počet. Ale ten nápad se musí nechat, super! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V komentu je na spojlerováno..... Výbornej nápad, neotřelá a nečekaná pointa, hlavní představitel skvěle zahrál, ale i přesto jen 2* i když lepší.Sráží to rozjezd, o 1 a půl minuty bych to stáhnul a vizuální prvky bída, strašná bída.Lepší a věrohodnější krev sem vyráběl na střední, smrtelná zranění mizerně namaskovaná, to je prostě do očí bíjcí, scéna s pistolí se dala natočit sakra lépe a třeba i zdůvodnit a určitě bych něčím, i přes tu skvělou pointu vylepšil konec, nějakým výraznějším prvkem, než jen sesunem po dveřích k zemi.Nápad je to skvělý, ale režisérsky těžce nezvládnutý a potenciál hodně zabitý.Ovšem pořád je to jeden z nejzajímavějších studentsých filmů, ale prostě mě štve, jak to ti studenti flákaj, si myslej že jim to budem zobat zruky i tak, ale že se to i s jen trochu menší námahou dá natočit mnohem profesionálněji už je nesere.To je rozdíl mezi studentem a amatérem, vždycky byl a asi vždycky bude.45%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka !!! Je to jednoduché, je to srozumitelné, je to parádně odehrané, ale především je to síla - na české amatérské poměry nevídaná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Použiji slova autora „Festival jsme sice nevyhráli, ale snad se vám to bude líbit.“ - a divíte se? Dalo by se říci, že tento amatérský kousek není úplně nejhorší, má určitě zajímavou myšlenku, ale chtělo to lepší přístup k samotnému obsahu / ději. Začátek nudný – každopádně i já nesnáším čekání v čekárně, ale ještě víc nesnáším lidi, co si klepou nohou – ty bych rovnou zabil sám. Potom přijde vyústění příběhu a zase se tu objeví obrovská rezerva ve všech směr. Atmosféra mohla více gradovat, make up těch ostatní lidí mohl být lepší – zvláště u toho posledního, atd… Čím se dostávám i k jednomu ze zdejších komentářů (od uživatele Jazzzz) - „Proboha co si jako myslíte, že tomu chybělo?“ - dost velice podstatných věcí, aby se dalo mluvit o dobrém amatérském / studenském snímku. Každopádně úplná tragédie to není! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů,jaký u nás v poslední době vznikl a to si bohužel myslím.Tento krátkomentážní snímek má dobrý smysl a závěr mě velmi překvapil.A mile.Doporučuji shlédnout,protože zabitím šesti minut toho doufám moc neztratíte. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Proboha co si jako myslíte, že tomu chybělo? Ano chybělo tomu ještě dalších 80 minut zbytečných záběrů, take vám chybělo asi dalších deset písní napsaných jenom pro tento film, chybělo vám další 20 postav, které by z filmu udělali nepřehlednou taškařici, také vám chyběl sem tam nějaký vtip a ohromné množství dialogů. To všechno Vám chybělo k tomu, aby se z tohoto kvalitního, přehledného a koukatelného kraťasu stal průměrný, obyčejný a ničím výjmečný film, kterých je tuny. Jeden z nejlepších kraťasů co jsem kdy viděl. (nehodnotím jen děj a zápletku, ale hru s kamerou, zvukem, střihem) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

To neustálé tikání/zpomalování/zastavení hodin je geniálním momentem snímku. Ono to tedy sice není moc k tématu, protože film nejspíš ukazuje pár posledních momentů, představ, co mozek vyrobí před svou smrtí, ale nedá mi to, abych při této příležitosti nenapsal: tak třeba mě nejvíc odrazuje od sebevraždy strach z toho, že po smrti ještě něco je, že život nekončí. Kdyby měl člověk jistotu, že pak není nic, byla by smrt jednoduchá. Ale takhle? Nejhorší variantou je, že ve vesmíru existuje spravedlnost. V tom případě totiž až na výjimky čeká každého člověka po smrti strašné utrpení. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Docela odvážný počin, který je na studentské poměry technicky dobře zvládnutý. Celkový dojem výrazně kazí nepříliš děsivá místnost s nevhodnými letáčky a minimální stylizace postav ("masky" na konci se povedly, ale myslím tím zejména příliš obyčejné oblečení apod., které diváka opravdu nevyděsí). Pointa je docela dobrá, nicméně divák si musí spoustu věcí domýšlet a příliš se bát nebude.*** Ve zkratce: Kdo si počká, ten se dočká. ()

Reklama

Reklama