Reklama

Reklama

Událost

(seriál)
  • USA The Event
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
USA, (2010–2011), 15 h 29 min (Minutáž: 40–44 min)

Tvůrci:

Nick Wauters

Kamera:

Feliks Parnell

Hrají:

Jason Ritter, Sarah Roemer, Ian Anthony Dale, Željko Ivanek, Blair Underwood, Laura Innes, Scott Patterson, Taylor Cole, Bill Smitrovich, Lisa Vidal (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Sean Walker (Jason Ritter) je obyčejný mladík, který plánuje požádat snoubenku Leilu (Sarah Roemerová) o ruku na výletní plavbě po Karibiku. Před odjezdem dokonce získá požehnání jejího otce Michaela Buchanana (Scott Patterson). Dívka však náhle a bez vysvětlení z lodi zmizí a podle záznamů se zdá, že na ní ani nikdy nebyla. Sean po ní začne pátrat a narazí na spiknutí, které mu přeroste přes hlavu. Americký prezident Elias Martinez (Blair Underwood) připravuje propuštění skupiny 97 zvláštních vězňů, zadržovaných na tajné aljašské základně Mount Inostranka. Prezident se o existenci zařízení dozvěděl těsně po své inauguraci a po setkání s vůdkyní uvězněných Sophií (Laura Innesová) se i přes odpor tajných služeb a ředitele národní rozvědky Blakea Sterlinga (Zeljko Ivanek) rozhodne seznámit s jejich existencí svět. Když se chystá vystoupit s prohlášením, objeví se letadlo připravené k sebevražednému útoku. Letoun však zčistajasna zmizí z oblohy a záhada začíná… Emociální thriller plný spiknutí je vyprávěn na přeskáčku za pomoci flashbacků a z pohledu mnoha postav. Seriál využívá podobné metody jako Ztraceni, 24, Flashforward nebo Akta X. Scénář vznikl už v roce 2006, ale zelenou dostal až na konci roku 2009. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

V současné době žánrová klasika, snaha napodobit LOST je zjevná už po prvním díle. The Event má akorát spoustu neduhů, přes které se dá těžce přejít. Většina herců hraje špatně, akce je málo, ale čeho je nejvíce, to jsou WTF momenty. Je jich přesně tolik, abyste si řekli, že ten další díl prostě vidět musíte. I přes další neduhy mi ta jedna série stačila. Tam, kde jsem chtěl, aby třeba Flashforward pokračoval, u The Event jsem byl rád, že skončil. Nástřel na možnou druhou sérii tu každopádně je, ale nejsem si jistý, jestli bych o ní stál! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Máme za sebou 10 epizod první série a možná je na čase přihodit pár řádek z ještě horkých dojmů. Události se odehrávají v několika liniích, které směřují ke společnému cíli. Nebudu prozrazovat více, jen shrnu pár drobností, které mě zaujaly...zajímaví herci, otázka mimozemské civilizace mě vždycky lákala, slušná akce a různé množství záhad, únosů a konspirace. Jak se zdá, všeho je tu dostatek, počkáme si tedy, jak to všechno půjde dál... A jsme téměř u konce, zbývá poslední díl a napětí by se dalo krájet. Nemůžu se dočkat dalšího dílu a tak by to mělo být vždycky! ....a máme to za sebou. Opět nemůže chybět závěr, který v nás vyvolá spousty myšlenek, názorů a rozporů, ale o tom jindy a jinde. Seriál je to slušný, s několika vyvedenými postavami a místy slušným napětím. 70% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

#30 Takže co to tu vlastně máme ? Nesympatického hlavního hrdinu. Sympatickou zápletku. Sympatické vedlejší postavy - jak by vypadal Obama, kdyby měl koule / správně chladnej šéf národní bezpečnosti / charismatická ufonka coby lídr opozice - k lidem / neskutečně sexy žoldačka / srabáckej více prezident, kterýmu máte chuť strašně ubalit, aby se skácel a už nevstal atd. Hodnocení: první polovina seriálu *** / druhá polovina seriálu ***** -> tudíž za ****. Bohužel další série se nedočkáme (ani mnou touhle dobou už podepsaná petice nejspíš nepomůže), finále bylo výborné, tak jak se na takový seriál sluší a patří. Předpoklady pro skvělou druhou sérii by tu i byly, bohužel to ale nestačí, takže nezbývá než si počkat na příští seriálovou sezónu a zkusit si picknout něco ambicioznějšího. Kdo to ale chce zkusit, určitě do toho jděte - já nelitoval. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +hodně zajímavý námět, je to napínavé, akční a nepředvídatelné, velmi vás zaujmou herci, jmenovitě Željko Ivanek (kupodivu v kladné roli), Sarah Roemer (která už zaujala dříve), charismatický Blair Underwood a ani Jason Ritter nebyl vůbec špatný (především pak jeho postava), efekty vypadají dobře na to, že seriál neměl velký rozpočet -ovšem je to škoda v tom směru, že efektů mohlo být daleko více, občas některé dějové linie jsou zbytečně natáhnuté, a taky mě mrzí, že to nemá a nejspíš nebude mít druhou řadu/// Přesně jak jsem uvedl v záporech, zřejmě malá sledovanost zapříčinila stopnutí seriálu po první sezóně. Což je obrovská škoda, protože potenciál tu díky námětu, postavám a hercům byl. A navíc závěrečný cliffhanger vám nechá ústa pěkně dlouho otevřená, protože závěr je epický a monumentální. Přesně takový jaký si tento seriál zaslouží./// Celkem 82%/// ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

24 hodin + Ztraceni + Flashforward + V + Akta X - Jack Bauer - Fox Mulder - větší odhalení = celkem a poctivě dělaná scifi záležitost. Pokud přečkáte (a já vás vyzývám ignorujte je) první díly, kde se neustále objevují flashbacky (takto chaoticky a nezajímavě nebyly použity ani ve Ztracených), pak se seriál rozjede a co díl to skvělé zvraty a scény. Velká škoda, že seriál pak skončí jak skončí. Pokud by se objevili aspoň mimisérie po konci této série, dosti bych to uvítal. Za mě 2 - ()

Galerie (527)

Zajímavosti (2)

  • 13.5. 2011 televízna stanica NBC zrušila vysielanie seriálu kvôli nízkej sledovanosti. Naznačila tiež, že možno bude pokračovať inde. (Maslord)

Reklama

Reklama