Reklama

Reklama

Polda a polda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2010, 14 h 32 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Hrají:

Bradley Whitford, Colin Hanks, Jenny Wade, Diana Maria Riva, Kimberly Lynn Campbell, Jenna Burris, A.C. Hensley, Alex Fernandez, Andrew Divoff (více)
(další profese)

Epizody(20)

Na policejním oddělení majetkových trestných činů v Dallasu slouží detektivové Jack Bailey a Dan Stark. Jack by byl rád úspěšný a chtěl by pracovat v oddělení vražd. O tom však jeho nadřízená poručice Ana Ruizová nechce ani slyšet. Starší Dan je samorost, bydlí v karavanu, rád se napije, potrpí si na ženy a má neortodoxní metody vyšetřování. Když jsou přivoláni k případu ukradeného zvlhčovače v domě Eileen, Dan využije čas a sblíží se s ní. Jack najde stopy krve. Ukáže se, že zloděj je v trestním rejstříku za loupeže a jmenuje se Julius Grant. Mezitím se dealer Javier Escalante, který vozí zboží od drogového bosse Romera z Peru, rozhodne, že zmizí i se čtyřmi miliony za kokain. Jede za plastickým chirurgem Bradem Kalfusem, aby mu změnil tvář. Operace se nezdaří a Kalfus si myslí, že je Escalante mrtvý. Naloží ho do kufru vozu a poprosí známého Julia, aby auto odvezl do Mexika. Zaplatí mu deset tisíc dolarů a daruje zamčený golfový pytel, který přivezl Escalante. Když Romero zjistí, že Escalante uprchl, vyšle za ním zabijáka Pedra, vycvičeného CIA… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

jenotlivé díly mi přišli až nechutně protichůdné, jednou jsem se bavil, podruhé si z nudy stavěl Hvězdu smrti z párátek. Časem začne nudit i dějová podoba jednotlivých dílů, tam to chtělo na tom retru ubrat ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

The Good Guys je velmi chytře resuscituovaná parťácká kriminálka, težící z protikladných povah hlavních postav. Detektiv Bailey ze všeho nejvíc připomíná snaživého šprta (když se chce na počátku vyhrabat z oddělení pro majetkovou kriminalitu), drží se předpisů a rozumí si s moderní technikou. Stark je něco mezi zchátralým seladonem a Big Lebowskim až na tu maličkost, že občas i pracuje. Buranským chováním a vyšetřovacími metodami zamrzl v 80. letech 20. století. Samotné případy jsou často natočeny s flashforwardy, které výborně pracují s prvkem očekávání a následných situací, které díky tomu nastávají. Pak je tu samozřejmě skvělý humor včetně Starkových geniálních vyšetřovacích metod, ať už se honí za kradeným zlhčovačem, údajným úchylákem, nebo jen trousí po pozemcích zabavené zbraně či roznáší mezi podezřelými chřipku... Na jednu stranu je mi líto, že seriál prožil jen jednu sezónu, ale alespoň mu nehrozí rozpliznutí do vícero sérií a rozmělnění toho, čím jsou The Good Guys tak originální a chytlaví. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva detektivové z oddělení majetkových trestných činů Bailey a Stark (Colin Hanks & Bradley Whitford), mezi nimiž je téměř generační rozdíl patrný už na první pohled, se každý den potýkají s podsvětím a chytáním darebáků, přičemž používají neortodoxních metod, užijí si i nějakou tu legraci, akci, při níž jde o život a případně schytají kritiku nebo pochvalu od své sexy šéfové (Jenny Wade). S dvojicí Colin Hanks & Bradley Whitford se seriálový divák nemusí vůbec nudit, pokud akceptuje fakt, že seriály o policistech už stěží přinesou kopec originality, ale zajímavé spojení výše zmíněných herců přece jen má něco do sebe, včetně jejich originálního špičkování či hláškování. V seriálu je prostor pro celou řadu až absurdních situací, kdy chytání zločinců neprobíhá v až tak vážném duchu a děj občas nechronologicky přeskakuje do nedávné minulosti, aby v probíhající přítomnosti ukázal, co se přihodilo té které postavě, případně co ji vedlo k tomu, že se zachovala právě tak, jak se zachovala. Tenhle postup je například dobře známý z filmů Quentina Tarantina a jistou inspiraci tímto tvůrcem lze spatřit i zde s tím rozdílem, že není kladen důraz na krvavé scény. Z mé strany důrazné pokárání směřuje především k technickému provedení akčních scén. Určitě není potřeba ještě v současnosti vidět u automobilových honiček rušivou zadní projekci. Akční scény jsou tak nějak svojí atraktivitou celkově chudé a nijak precizně vycizelované. Seriálový divák, jenž neklade přehnané nároky na technickou preciznost akčních scén a vybroušené dialogy, by měl být s originální dvojicí poldů a jejich případy nadmíru spokojený. Jednotlivých epizod se ujali protřelý seriálový režiséři, jako například Chechik, Frakes a další a většinu běžných diváckých požadavků se vesměs podařilo naplnit. 80% ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Oldstylovka o policajtech, kteří mají nekovenční přístup a problémy s pravidly. Špatný to není, ale podobných tu před 25 lety bylo dost a popravdě mi nic nového nepřináší. Mně pilot stačil. Ale umím si představit, že se na to bude leckdo dívat odpoledne v televizi jako třeba na Hardcastla a McCormicka, Knight Ridera apod. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vyloženě ujetý seriál,který se pokusil o rádoby drsný a přehnaný buddy styl,jenže místy je to zoufale nevtipné.Hlavní kámen úrazu je hlavně nesympatické obsazení snad každého herce od komparzu až po hlavní dvojici.Seriál je přílíš jednoduchý a to hlavně co se dramatičnosti týče což je u komediálních seriálů sice normální,tak zase ale potom čekám že se budu u jejich eskapád válet smíchy a to se bohužel neděje.Díl po díle utíka čím dal pomaleji a pár dobrých gagů a jedna přestřelka vždycky na konci to z šedivého průměru nevytáhne..čekal jsem víc. 55%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA COOL = 24.6.2011 (R: PRIMA COOL = 6.1.2013)+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ Plus = 4.7.2013, réžia českého znenia (PRIMA COOL 2011) = ZUZANA TABERYOVÁ - Každá epizóda sa drží pevnej "mustry". Parťáci idú vyšetrovať nejakú banalitu a tá sa postupne vyvrbí do zásadného a nebezpečného prípadu. Toto však rozhodne nie je na škodu, pretože scenáristi dej prešpikovali vražednými hláškami detektíva Starka, ktorý má pomerne svojrázne vyšetrovacie metódy a jediné čomu dôveruje je vlastný inštinkt. :-) Mimochodom upútavky na PRIMA COOL sú "boží". (13.6.2011) - Z neznámych pravdepodobne načisto zcestných dôvodov premenovala JOJ tento seriál namiesto obligátneho POLIŠ A POLIŠ na BAD BOYS. Chvalabohu ako som zistil podľa ukážok, ponechala pôvodný - absolútne dokonalý - český dabing. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Jack Bailey a Dan Stark řeší ty nejpodřadnější zločiny, které se kdy udály: majetkové trestné činy. Ale co když se tyhle ,,zločiny" ukážou nakonec jako ZLOČINY? Vyklube se z toho skvělá zábava. A z detektivů Jacka a Dana skvělí baviči. Tihle dva jsou docela smolaři, když zkouší vyšetřit takový případ, jsou schopni napáchat 100x větší škodu. Usměrnit je zkouší kapitánka Ana Ruizová, ale nijak se jí to nedaří. Pomáhá také podvodníček Julius, každá pomoc se hodí. A jisté pomoci se poldům dostává i od právní zástupkyně Liz Traynorové, mimochodem Jackovy ex. Skvělý krimi kolotoč zábavy. 100% ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Klasický americký seriál kde je jeden zlý a druhý hodný policajt... Jenomže herci se k sobě vůbec nehodí a na zlého si herec jenom hraje a je to vidět... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Jeden z případů, kdy pozlacená castingová ruka vyhmátla skutečně brilantní duo hlavních představitelů. Bradley Whitford, který se zde za každou cenu stylizuje do old school poldy, sází jednu hlášku za druhou, a to naprosto neodolatelným způsobem! Hanksův synek k němu tvoří skvělýho parťáka a oba dohromady jsou jasným důvodem pro zhlídnutí tohoto seriálu. Úvodní horké nadšení (jeden z nejlepších pilotů, co jsem kdy viděl!) sice postupem času malinko vychladne, přesto jde bez debat o jeden z nejvtipnějších počinů poslední doby. 75-90% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Niekde na rozhraní cool retro nálady a trošku prestrelenej buddy komédie...akčne je to zvládnuté dosť dobre, humorovo to chce asi zmenu...ale použitie AC/DC stálo za to.. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Na to, že v tomto seriály má prstíky Matt Nix, ktorý je zodpovedný aj za Burn Notice, sú Good Guys pre mňa trošku sklamaním. Taktiež mi chýba charakter, na ktorom by moje unavené oko mohlo spokojne spočinúť. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho, že přísloví "Jaký otec, takový syn" ve filmovém businessu neplatí. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Po pár episodách mi ti dva přitostli k srdci. Buranský Stark a idealista Bailey se spolu snaží řešit případy, jeden nevědomky ovlivňuje druhého a mají toho společného víc, než by tušili. Grilovací omáčky, sympatičtí herci, cynický humor a řešení ze staré školy mi sedí a je to naprostá pohodička, má to tempo a hlavně - na nic si to nehraje. Zábavný seriál, který si jede v 80's stylu a jakých je málo. ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál,skvělé postavy obou hlavních hrdinů a skvělá hudba.Strašně mě baví ty flashbacky, v každém díle je spousta akce a to od krimi komedie čekám. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Skvělá komediální kriminálka, která mne po dlouhé době skvěle baví. Hodně odlehčené a moc to seriálu pomáhá... "Pořád jsem pod přísahou?":-D ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Něco, co se tvářilo, že je strašně drsné, ale vlastně strašně srandovní, je jen k smíchu a rádoby tvrďácké. Nechápu jak to může mít přes 70 procent. ()

Reklama

Reklama