Reklama

Reklama

Polda a polda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2010, 14 h 32 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Hrají:

Bradley Whitford, Colin Hanks, Jenny Wade, Diana Maria Riva, Kimberly Lynn Campbell, Jenna Burris, A.C. Hensley, Alex Fernandez, Andrew Divoff (více)
(další profese)

Epizody(20)

Na policejním oddělení majetkových trestných činů v Dallasu slouží detektivové Jack Bailey a Dan Stark. Jack by byl rád úspěšný a chtěl by pracovat v oddělení vražd. O tom však jeho nadřízená poručice Ana Ruizová nechce ani slyšet. Starší Dan je samorost, bydlí v karavanu, rád se napije, potrpí si na ženy a má neortodoxní metody vyšetřování. Když jsou přivoláni k případu ukradeného zvlhčovače v domě Eileen, Dan využije čas a sblíží se s ní. Jack najde stopy krve. Ukáže se, že zloděj je v trestním rejstříku za loupeže a jmenuje se Julius Grant. Mezitím se dealer Javier Escalante, který vozí zboží od drogového bosse Romera z Peru, rozhodne, že zmizí i se čtyřmi miliony za kokain. Jede za plastickým chirurgem Bradem Kalfusem, aby mu změnil tvář. Operace se nezdaří a Kalfus si myslí, že je Escalante mrtvý. Naloží ho do kufru vozu a poprosí známého Julia, aby auto odvezl do Mexika. Zaplatí mu deset tisíc dolarů a daruje zamčený golfový pytel, který přivezl Escalante. Když Romero zjistí, že Escalante uprchl, vyšle za ním zabijáka Pedra, vycvičeného CIA… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vyloženě ujetý seriál,který se pokusil o rádoby drsný a přehnaný buddy styl,jenže místy je to zoufale nevtipné.Hlavní kámen úrazu je hlavně nesympatické obsazení snad každého herce od komparzu až po hlavní dvojici.Seriál je přílíš jednoduchý a to hlavně co se dramatičnosti týče což je u komediálních seriálů sice normální,tak zase ale potom čekám že se budu u jejich eskapád válet smíchy a to se bohužel neděje.Díl po díle utíka čím dal pomaleji a pár dobrých gagů a jedna přestřelka vždycky na konci to z šedivého průměru nevytáhne..čekal jsem víc. 55%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Jeden z případů, kdy pozlacená castingová ruka vyhmátla skutečně brilantní duo hlavních představitelů. Bradley Whitford, který se zde za každou cenu stylizuje do old school poldy, sází jednu hlášku za druhou, a to naprosto neodolatelným způsobem! Hanksův synek k němu tvoří skvělýho parťáka a oba dohromady jsou jasným důvodem pro zhlídnutí tohoto seriálu. Úvodní horké nadšení (jeden z nejlepších pilotů, co jsem kdy viděl!) sice postupem času malinko vychladne, přesto jde bez debat o jeden z nejvtipnějších počinů poslední doby. 75-90% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komediální krimi seriál stavěný především na protichůdných generačních povahách parťáků. Jack Bailey je mladý upravený policajt držící se svých zásad a zavedených předpisů a stará škola Dan Stark, který už má hodně za sebou a tak přesně ví jak se kdy zachovat a kdy je třeba se 'vypařit'. Tady se zkrátka střetla 80. léta se současností a tak o spory a humorné situace rozhodně není nouze. Styl vyprávění se zase drží metod 90. let, takže to celé má takový popkornový nádech. Vtipnost jednotlivých dílů je vysoko a i občasné akční scény jsou povedené. Nápaditost je nezpochybnitelná a vše bylo dovedeno do dokonalosti. Mezi těmi všemi krimiseriáli se jedná o příjemné osvěžení, kdy divák má možnost sledovat řešení případů a ještě se u toho pobaví. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Dobře vydařená oddechovka v podobě kombinace krimi-komediálního žánru. Téměř u každého detektivního seriálu po pár dílech či celé sérii styl a prostředí omrzí - tedy pokud vás tedy už dopředu neomrzel samotný krimi žánr tak jako mne již před mnoha lety. Poldu a Poldu jsem viděl v TV jen náhodou a o to více to bylo pro mne příjemné překvapení. Především seriál člověka nenutí tolik přemýšlet a většinou se rád nechá vést dedukcí samotných hlavních postav tj. detektivů, kteří tvoří zajímavou komediální dvojku jenž je v počátcích hodně kontrastní. Vesměs se k velmi zajímavým případům dostávají pomocí jiných drobných případů, které jsou jim přiděleny jakožto detektivům břídilům - zkoumající majetkovou trestnou činnost. V tomto seriálu není téměř nic špičkové - krimi zápletky, humor, vztahy, efekty, leckdy herci.... ale dohromady to tvoří velmi zajímavý celek u kterého je fajn se jen tak natáhnout k TV či PC a skoro vypnout mozek. Velká škoda, že seriál v USA moc popularity nenašel - jinak nevím proč by měl tak rychle končit. Ale jak už tady psali druzí, možná je to i dobře - kdo ví zda by do druhé série byli schopni přijít s něčím výrazně jiným aby to neskončilo jako u většiny jiných detektivek. ()

Bobestom 

všechny recenze uživatele

Detektiv Bailey a Stark. Bailey je mladý šprt, který chce vše dělat podle předpisů. Jeho kolega Dan Stark je jeho přímým opakem a z toho právě vyplívá humor. V každém díle je nějaká geniální nezapomenutelná scénka, která vás donutí se nahlas zasmát. V jedné epizodě jim nechtěli půjčit sledovací zařízení, tak do kufru auta zavřeli hlídaného svědka. :-D :-D Zkrátka tendle seriál mi padnul do noty a spolu s perfektním soundtrackem nemám důvod k horšímu hodnocení! 5* Co se českého dabingu týče - obsazení hlavních postav je dobré (Bouček a hlavně pan Oliva je boží), vedlejší role opět pokulhávají kvůli opakujícím se hlasům v každé epizodě. ;) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama