Reklama

Reklama

ČT Live - Laura a její tygři

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2006, 60 min

Obsahy(1)

Záznam části koncertu z pražského Lucerna Music Baru. Svátek Laury oslavila skupina Laura a její tygři v pražském Lucerna Music Baru. Na koncertě, který natáčela Česká televize, připomněla kapela 20 let od svého založení. Spolu s hosty Janou Amrichovou, Ilonou Csákovou a Martinem Poštou zahráli a zazpívali to nejlepší z repertoáru kapely. Celý koncert vyvrcholil vygradovaným finále, ve kterém se k Lauře a jejím tygrům připojil Czech Big Company a Tam Tam Orchestra, aby společně vytvořili big band a zahráli některé z hitů kapely v netradičním pojetí.
Překvapením večera bylo bezesporu vystoupení dětského sboru Koťata. Malí umělci ve věku od 6 let pod vedením sbormistryně Evy Koupilové nacvičili koncertní program „Jsme z jednoho města", ve kterém v laurovské image tančí a zpívají písničky připravené ve spolupráci se skupinou Laura a její tygři. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na počátku bylo slovo." Na přelomu osmdesátých a devadesátých let tento ansámbl spolehlivě roztancovával slepé, hluché i beznohé v narvaných sálech a já byl jedním z těch, kteří měli nohy často výš než hlavu. Později však docházelo k personálním změnám a rytmus ztrácel tak dlouho na síle až se z Laury, k mému zděšení, stala estrádní kapela Novy. Proto jsem od tohoto koncertu příliš neočekával. Vystoupení začalo amatérskou prezentací laurovského potěru, což sice bylo milé, ale tu správnou atmosféru to rozhodně nenavodilo. Až odchodem mládeže a zejména příchodem Lenky Nové začal koncert pozvolna získávat grády. Ve chvíli, kdy pódium zaplnily bývalé opory kapely Jana Amrichová, Ilona Csáková a Martin Pošta, se však začaly dít věci. Šoumen Pošta svým hlasovým, mimickým i tělesným projevem dal jasně najevo, co současné Lauře nejvíce chybí. Přestože celek troubil o poznání méně svižně než zamlada, tak v závěrečných kouscích Nebudeme a Bezcenná slova již nikdo nešetřil síly a pálil do publika takové hromady energie, že jsem divákům záviděl odchod ze sálu domů. A ač bílá košile, černá kravata a černé kalhoty v dávné minulosti tvořily nedílnou součást mého šatníku a některé okamžiky tohoto koncertu byly nezapomenutelné, tak celkově nedokážu pátou hvězdu v hodnocení vykouzlit. Nicméně pro připomenutí je to tady - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/20654215096-ct-live/. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Na této kapele jsem byl jistě (tuším od roku 1985 ještě jako Radio) 15 - 20x s různými střídajícími se zpěvačkami i bez Pošťáka. Tento koncert mi ovšem přijde méně energický, než jsem byl zvyklý koncem 80. let. ()

Reklama

Reklama