Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

Sarinkaa31 

všechny recenze uživatele

První tři série to byl docela dobrý seriál, ale po dalších dílech si jen říkáte jak ty holky můžou být tak hloupý. Poslední série je jen o nastavování, protože ten seriál není nic zajímavého, jen co zase, kdo provedl a na otázku kdo je A nám stejně neodpoví (sice už to řekli asi 5krát a v každé sérii přijde ještě bizarnější teorie, kdo je A ) ()

jenHonza 

všechny recenze uživatele

Zatím sleduji 1. serii a musím říct, že je to opravdu povedené. Dám 4* a uvidím jestli to náhodou další série nepokazí. :) ()

tonowie 

všechny recenze uživatele

zvladol som len par dielov a musel konstatovat, ze rozhodne nie som cielova skupina. Ale byt stredoskolackou tak by to urcite bolo super :) ()

soarka 

všechny recenze uživatele

Už od začátku seriálu je všude tma a nechápu proč si nezamykají baráky. Viděla jsem pár dílů a v každém se někdo k někomu vloupá. Nikdy se na to nepodívám v nějaké souvislosti. Radši. ()

Lady Marcy 

všechny recenze uživatele

Pohodový holčičí seriál . Zápletka je úžasná. Člověk si pořád musí lámat hlavu nad tím, kdo je A a to ho nutí se dívat dál a dál. Mínus seriálu je, že je občas příliš natahovaný. Nejlepší postava Emily a Mona. V seriálu jinak najdeme, akci, napětí, vtipné, romantické scény, skvělé písničky a vždycky mě fascinuje, jak jsou hlavní hrdinky tak úžasně trendy oblečené. ()

kvete.i.vadn 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál sleduju od začátku a vím, že i kdyby měl 50 sérií, nikdy nepřestanu :-) Bojím se u toho, směju se u toho, brečím u toho...krásní lidé, napínavé zápletky a neuvěřitelně přesvědčivá Sasha :-) Pro mě navždy nejlepší americký seriál!!! ()

katherine7 

všechny recenze uživatele

První série: Jůůů super, tohle se mi fakt líbí. Nemám tušení kdo je - A a ani mi to nevadí. Druhá série: Wow, to jsou ale zvraty. ´A-´ odhalena, ale všem je jasné, že to není tak, jak se na první pohled zdá a tvůrci nás pěkně tahají za nos. Třetí série: Atmosféra stále super, ale moc zamotané, že i Marlene se v tom nemůže přece vyznat! Čtvrtá série: Do háje už, kdo je ta/ ten podělaná/ý - A??? A kdo je kdo? Více a více otázek.. žádné odpovědi. Pátá série: Děláte si už pr*el?? Marlene si asi něco šňupla, nebo tohle už není možné.. stále více otázek a stále ŽÁDNÉ odpovědi! Šestá série: Charles.. kdo je Charles? Toť otázka :D Mám dost... Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dále.. ale už teď vím, že to bude rozuzlení jak pojď na mě z boku! 3* za první tři vcelku povedené série. ()

Gyllllis 

všechny recenze uživatele

Prvních 4 nebo 5 sérií bylo úplně skvělých. Ty jsem měla vážně ráda. Ale někdy po páté sérii už jsem upřímně ani nevěděla, o co tam vlastně jde. Stalo se toho tam tolik, že už jsem se v tom hrozně ztrácela a už bylo naprosto jasné, že to jen záměrně natahují, aby z toho dostali víc peněz. Rozdíl mezi první a šestou sérií je opravdu velký. Děj už je v podstatě celkem o ničem, protože k čemukoliv se dopracují a ty už máš dojem, že ses konečně něco dozvěděla, se zase celé překroutí a nakonec to jsou zase jenom spekulace. Jsou tam i díly, ve kterých se nestane absolutně nic. A už si ani nepamatuji, jaké postavy tam všechny byly a co byly zač. Vždyť -A už tam bylo taky několik. S každým dalším dílem si jednoduše čím dál tím víc myslím, že vlastně nic nevím a říkám si, že už se tam může stát cokoliv. Přesto ale většina seriálu byla skvělá a vždy ho budu mít ráda. ()

Elizabethx 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a kvalitní seriál asi tak do konce 5. série. Když se přijde na to, kdo je A, seriál měl prostě skončit tím, že se rozjedou. Uvidíme, co přinese 7. série, ale 6. mě moc neohromila. Spousta změn a jsem jediná, komu tak vadí ty sms ve vzduchu a smajlíci? Uvidíme, co ještě v 7. sérii autoři vymyslí, doufám, že se vrátí k tomu, co drželi dříve. Přes to - škoda. Díl, kde se vyřešil příběh A by byl dokonalým závěrem. Ale jistě - musíme přeci chrlit další série a vydělávat další peníze. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Nekdo mi tenhle serial doporucil a tak jsme zacali koukat. Ze zacatku oddechovka, ale kazda dalsi serie jen natahovala uz tak natazenou zapletku. Ale rekla jsem si, ze vydrzim! Musim vedet, kdo je A! Tak jsem koukala a koukala (ok, nekdy jsem u toho klimbala) a konecne vim, kdo je A (nebudu se rozepisovat o tom, ze mam pocit, ze scenaristi sami do posledni serie nevedeli, komu A hodi na krk a jestli vubec neceka za rohem zase nejaka dalsi serie). Takze Acko uz znam, ale tolik promarneneho casu za to nestalo. ()

dennieko 

všechny recenze uživatele

Tak poslední díl to opravdu nevylepšil. Začala jsem na to koukat, když mi bylo jako holkám v první sérii. Je pravdou, že pro tento věk se to hodí, ale potom už asi ne...Absurdita opravdu v posledních sériích bila do očí. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě prvních pět sérií. Spíš čtyři. Člověk z toho prostě vyroste. A překombinovanost přestane bavit. Doporučuji mladším 12+. ()

Jstr79 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostý dno. Nechápu tohle hodnocení ... Otřesný scénář, dementní dialogy a v hlavních rolích trapně přehrávající herecký ansámbl. Ve zkratce je to o tom, že parta holek soutěží 150 dílů o to, která z nich je největší dylina. Toť vše, víc nečekejte! ()

kritička 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak tento film ohodnotit. Je zcela evidentní, že se snaží společnost, který tento film vytváří, zapůsobit na diváky seriály, které jsou už divácky úspěšné - Tajemství loňského léta, Zoufalé manželky a Gossip girl. U jednotlivých seriálů vás zaujme neobvyklý styl, jakým je děj psán. Ať už je to zabíjení vybraných osob rok poté, vyprávění děje mrtvou manželkou nebo psaní textovek. Je zde evidentní pokus spojit všechny tyto tři zvláštnosti do jednoho. Celkem se bojím, co se z toho vyvrbí, protože ani jedna z postav mi není vyloženě sympatická, člověk se tam nemá s čím ztotožnit. Celkově se mi ten seriál ale líbí právě díky zvláštnostem, které už jinde zabraly. Uvidíme, zda se později mé hodnocení sníží nebo zvýší. Zatím dávám průměr - za 3. ()

E.Company 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za pěkné a mladé hlavní představitelky. Seriál spíše pro teen obecenstvo. Dva díly první série mi stačili a víc jich snad ani vidět nechci. :) ()

IKOLA 

všechny recenze uživatele

Celé tajomno spočíva v obdržiavaní sms správ od mŕtvej kamarátky. Niekedy má tendenciu poslať až tri správy za diel. To je potom vzrušenia. Samozrejme najškaredšie dievča je hlavná postava a zaľúbi sa do nej mladý pekný profesor literatúry(akoby nikdy žiadny učiteľ ,do ktorého sa niekto zaľúbi, nemohol učiť niečo iné), ktorý s ňou strávi asi 10 minútový pokec. Samozrejme behom tých minút vidí , aká je hrdinka iná a vyspelá a bla a bla...Nie je to seriálové dno, ako oddychová záležitosť to funguje, ale nech si nikto nerobí ambúcie, že uvidí aspoň závan niečoho skutočne zaujímavého, alebo nebodaj skutočných emócií. ()

BlackShade 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že po přečtení anotace k filmu mě nijak dějová linie nezaujala, ale vzhledem k letní pauze mých oblíbených seriálů, jsem si přece jen řekl, že to zkusím. No a teď, po shlédnutí zatím nejnovějšího dílu musím opravit své první mínění. První díl je pomalý, a nabízí pomalý rozjezd. Ovšem už od druhého dílu se začínáte zapojovat do děje, začínáte vnímat osudy hlavních hrdinek a přemýšlet nad tím jak to asi skončí a co vězí za tou velkou záhadou. rovněž musím uznat, že při sledování některých dílu v noci v tmavém pokoji mi párkrát po těle přeběhl mráz, a že jsem byl párkrát pěkně vyšokovaný změnou která se tu a tam vyskytne. A nesmím zapomenout zmínit, že mimo zajímavých povah hlavních hrdinek, mě zaujala postava Tobyho, která se během děje pěkně rozvíjí a nabízí nám nové pohledy a nápady, myšlenky na rozluštění hlavní záhady, hlavního tajemství. Přirovnal bych ho k Damonovi z Vampire Diaries. Mé pokušení dát seriálů 5 hvězdiček zmařilo přece jenom to, že se mi to líbí míň než Vampire Diaries a jiné seriály. ()

gejby89 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál som narazila na kamošku, ktorá sa pridala do fans stránky na FB... Kukám, že kam sa to priadala, že podľa názvu to ani neznie dobre (pretože dosť sa pri rozhodovaní, ktorí sierál pozerať, rozhodujem hlavne podľa názvu, teda zo začiatku, až potom prejdem na popis), a potom som sa jej pýtala o čom to je, a podľa jej rozprávania sa mi zdalo, že to bude hlúposť, ale skúsila som a neoľutovala som. PLL ma chytili hneď od začiatku, a predtým, než sa dostanem k celkovému ohodnoteniu, tak musím nadviazať na komentáre podo mnou, 4 baby anorektičky? Tak tomuto celkom nechápem, podľa mňa sú to dievčatá, ktoré majú normálnu postavu, nie sú to žiadne vychrtliny, je sa pri nich na čo pozerať.... A presne súhlasím s komentárom, že na škaredých a tlstých ľudí by sa nikto nepozeral, aj keď ma pri tom napadá, že ma dosť rozčuľovalo pri reklamách, že sú tam len štíhle a chudé dievčatá, ale je to presne v tom, že keď vidím nejakú škaredšiu, tak sa na to nedá pozerať. Každopádne, mne sa dievčatá páčia, každá má niečo do seba, len sa mi veľmi nepáči Aria, podľa mňa je čudná. Najradšej mám Emily a Hannu :). Ale okrem toho, že dievčatá sú veľmi pekné, a že si všímam rovnako aj, ako sú poobliekané, tak ide hlavne o ten dej. Ten dej ma dokáže diel po diele dostať, niekedy pri tom ani nedýcham, a pri koncoch niektorých častí priam otváram pusu, že čo iného zase nový diel priniesol :). A prirovnávanie k Zúfalým manželkám a Gossip Girl? Neviem, z GG som si tuším pozrela polku prvej série a potom si hovorím, že stiahnem si to, ale vykašlala som sa na to... A Zúfalky, no k tomu sa radšej ani nevyjadrujem, ale každý má iný názor. V PLL sa mi páči hlavne to napätie, ktoré sa objavuje vždy pri novom diely, a keď už si myslíte, že by ste mohli prísť na to, kto je "A", tak vás prekvapí, a obráti k úplne inému uvažovaniu o tom, kto to vlastne je. Zápletky dobré, prekvapivé a nečakané konce a neviem ešte, čo viac k tomu by som dodala. Aha, viem, pekne skombinované páry :). A vlastne zabudla som, okrem toho mi strašne vadí Alison, tá herečka je hrozne škaredá podľa mňa a rovnako aj Jenna. Ale tak však nemôžu byť všetci takí krásni, ako hlavné hrdinky, no nie? A Ezra, jaaaaj, to je sexoš :))). No a okrem toho popravde sa trochu bojím, že budú to odhalenie, kto je vlastne "A" odhaľovať až do konca seriálu a bojím sa, že tam je to riziko, že by to fanúšikov mohlo prestať baviť, ale nevadí, nechám sa prekvapiť, čím nás ešte tvorcovia prekvapia :). Na fanstránke som čítala, že majú byť až 4 série, tak uvidíme... Škoda, že teraz cez leto odvysielajú len 12 častí druhej série, a potom čakať do jari... však to neprežijem :D. Ešteže tí Amíci vymýšľajú stále nové seriály, a ešte že je internet, inak by som neviem čo robila, lebo v tej telke je fakt veľké prd. ()

Otakara 

všechny recenze uživatele

Zatím 3 hvězdičky. Příběh zajímavej, jsem zvědavá, kam se to rozvine. Některé herečky (zvláště představitelka Emily) moc neumí hrát, ale dá se na to zvyknout. Naopak představitelka Alison je přímo dokonalá. Nejen, že je strašně krásná (což je ale u americkejch seriálů normální), ale hraje Alison fakt výborně. Na to, že jí je 15 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) si počíná neuvěřitelně suverénně.... Jsem zvědavá, co přinese 2.série. 2.série zatím dost slibně rozjetá :) Většína scén by ovšem nebyla tak strašidelná, když by si holky občas rozsvítily v pokojíčku :D ()

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama