Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (289)

Otakara 

všechny recenze uživatele

Zatím 3 hvězdičky. Příběh zajímavej, jsem zvědavá, kam se to rozvine. Některé herečky (zvláště představitelka Emily) moc neumí hrát, ale dá se na to zvyknout. Naopak představitelka Alison je přímo dokonalá. Nejen, že je strašně krásná (což je ale u americkejch seriálů normální), ale hraje Alison fakt výborně. Na to, že jí je 15 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) si počíná neuvěřitelně suverénně.... Jsem zvědavá, co přinese 2.série. 2.série zatím dost slibně rozjetá :) Většína scén by ovšem nebyla tak strašidelná, když by si holky občas rozsvítily v pokojíčku :D ()

Dorotha 

všechny recenze uživatele

Pretty little liars je seriál, ktorý klame stredoškolským prostredím a vďaka hoci charakterovo sympatickým, ale mladunkým hlavným hrdinkám posobí ako gossip girl/beverly hills ALE má neuveriteľnú atmosféru s nádychom trileru a napätie ktoré ma pripútalo k stoličke.. je to trochu "scifi" ale nie je to dôvod prečo filmový priemysel tak milujeme ?.. ()

Schmittka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co k tomu říct. Prostě mě to baví! Být v kůži některé z dívek, tak si hodím mašli. J eto napínavé.. akční a romantické zároveň. Má to všechno, co mám ráda a konečně seriál o něčem, co ještě v žádném jiném seriálu nebylo. Hudba je senzační. Hned po každém dílu si písničky musím stáhnout. Každou z holek má u mě nějaké plus a mínus. Některé mám radši, některé mi do oka moc nepadly. Musím přiznat, že některé scény mi připadly trochu trapné.. Ale koukám se na to prostě ráda a pokaždé se nemůžu dočkat dalšího dílu! ()

Two.Swallow 

všechny recenze uživatele

Dá ze říct, že se řadím k naprostým "žroutům" téhle podívané. Jednak pro ten neustále se natahující děj, pro čtyři hlavní hrdinky, které svým vzhledem vyplní všechny případné chybky, ale hlavně pro to téma. Konečně po éře všech zfilmovaných knih, které už mě s každým dalším dílem opravdu ženou k nepříčetnosti, přišlo něco, kam se necpou krvesajci ani čarodějnice, kde není žádná nadpřirozenost - jen A., jehož/jejímž záměrem je hlavně trápit ony hrdinky, které spojují jednotlivá tajemství. S herci jsem vcelku spokojená, např. Holly Marie Combs mě překvapila a potěšila a vcelku vyvážila nechuť k Sashe Pieterse, ztvárňující mrtvou blbku ve vzpomínkách ostatních. Takže, přes všechny kritiky mě tohle krácení večerního nudného času vážně baví. ()

QueenOfSpade 

všechny recenze uživatele

Veľmi návyková záležitosť. Prvú sériu som zhlta v priebehu dvoch dní a rátam dni do januárového pokračovania tej druhej. Dej perfektne odsýpa, udržuje si permanentné napätie a nečakané zvraty. Štyri malé klamárky sú sympošky, hlavne Spencer a Arya, z vedlajších postáv mi imponuje Toby. Zatiaľ zaslúžených päť hviezd. ()

Trillian 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně napínavá záležitost. Tenhle seriál vás chytí, i když si první díl pustíte s tím, že vám se to rozhodně nestane a na nějaký 16ti letý přemoudřelý nány koukat nebudete. Budete. :) ()

Lea.h 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu jsem se už ani nevím jak dostala v době, kdy začínal, a od té doby se od něj prostě nemůžu odtrhnout. Celý děj je tak zamotaný, chvíli si myslíte, že víte, kdo je "A" a potom se ukáže, že to tak vůbec není. Doporučuji :) ()

BlairW 

všechny recenze uživatele

Už jen 2 díly a dozvíme se, kdo je A! Tento seriál patří do nadprůměru, až jsem byla překvapená jak mě chytnul. U každé epizody sedím napjatá a vždy dopadne jinak, než se zdá. I like it! Edit 28. 12. 2012 - Tak a povolili 4 sérii. Už mě to přestává bavit. Kolik sérií ještě budeme řešit, kdo je A? Už je v jejich týmu polovinu Rosewoodu. Polovina druhé poloviny je mrtvá. A ten zbytek jsou ustatní obyvatelé a lhářky. Stejnak A bude Ezra a všichni budou mít po srandě. Edit září 2014 - Máme za sebou 5 a půl série a A byli snad už všichni. ()

Tess.s 

všechny recenze uživatele

Zozačiatku to vyzeralo ako jednoduchý seriál pre teenagerov, no čím som bola na vyššej časti, tým ma to zaujímalo viac a viac. Prvé časti dosť zaváňali klišé - Aria + učiteľ, Spencer + priateľ jej sestry, Emily + Maya, Hanna ako typická americká blondína. No postupne sa to dobre rozbehlo a začala som to vnímať ako akčný a správne mysteriózny seriál s ideou. Najviac sa mi páči, že aj keď na konci 2. série nám "A" naservírujú ako na striebornom podnose, nič nie je také ako sa zdá a záhada stále pokračuje. Čo sa postáv týka vzťah Spencer + Tobyho je najlepšia kombinácia A s odstupom času musím vyzdvihnúť styling a tiež hudbu!! ()

kriss1313 

všechny recenze uživatele

Keď som dopozerala Glee a Once Upon a Time, hľadala som niečo ľahké s čím by som vydržala do septembra. Náhodou som našla knihu PLL ktorú som ,,zhltla" a hneď aj začala pozerať seriál. Pilotný diel ma veľmi prekvapil pretože sa v ňom odohrala celá kniha. Prvá séria sa mi veľmi páčila. Návrat Iana, Jenna, Toby...pri poslednom diely som mala celý čas zadržaný dych. Ešte napínavejší bol 1.diel 2.série. Ianovo zmiznutie..dievčatám už išla ,,A" poriadne na nervy. A vo vyvrcholení season 2 sme sa to všetci dozvedeli. Myslím že tvorcovia pripravili pre všetkých obrovské prekvapenie. Čo mi pomaly začína vadiť je Aria a Ezra. Ich vzťah je síce romantický ale sú spolu od 1.dielu do posledného. Tiež ma mrzí že niektoré postavy sa v seriály objavili na pár dielov a potom ich A ,,zlikvidovala" Obľúbená postava: Spencer 100% ()

ES13 

všechny recenze uživatele

Super seriál, na který jsem přišla jen tak náhodou, že o něm byl plný facebook. Všichni psali o Pretty Little Liars a já jediná nevěděla o co go. Říkala mi o tom seriálu i kamarádka, která teda na něj nekouká, ale ví o něm. No a tak slovo vzalo slovo a stáhla sem si první díl. Po shlédnutí se mi stalo něco podobného když sem uviděla ,,The Vampire Diaries", hned jsem stahovala díl druhý, poté třetí a dál to znáte. Seriál je suprově propracovaný, skvělé herecké výkony a hlavně se mi na něm líbí ta tajemnost se kterou jsem se dlouho u nějakého seriálu nesetkala. Palec hore :) ()

Sasancca 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu jsem byla okamžitě vtáhnuta do děje a nemohla jsem se dočkat dalšího dílu. Záhady a vraždy, to je moje :) Člověk přijde s jednou teorií, která je vzápětí vyvrácena. Jen doufám, že seriál nebude uměle natahován. Jen by mu to uškodilo. ()

Minoka 

všechny recenze uživatele

První série: Velmi chytlavá podívaná, strhující děj, neustálá tajemství, ale hlavně - na obzoru byla šance, že se na konci série dozvíme pravou tvář A. Všem, co seriál ještě neviděli a teprve se chystají se na něj podívat, doporučuju zapomenout na všechny fanpages o tomto seriálu, akorát by vám pokazily tu tajemnou auru kolem záhad v PLL. Druhá série: Trochu hodně slabší než jednička, nicméně stále dobrá podívaná. Kdo si PLL doopravdy zamiloval, zklamán nebude. Třetí série: První díly - nuda, nuda...s přibývajícími díly a blížícím se polovičním finále, se PLL dostávají zpátky do svých kolejích...a poloviční finále? Jep, takhle to má vypadat ;) ()

Brambuuu 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, který ve mě vyvolává snad všechny pocity,.. Každý díl doslova hltám, u některých scén napětím přestávám dýchat, chvílema se přihloupě usmívám.. Nesouhlasím s názory, že je to pouze "teenagerovský" seriál.. Bude mi třicet a i já bych se mohla "platonicky" zamilovat, díky výbornému obsazení herců...:-) Za mě 90% ()

Ornella 

všechny recenze uživatele

Asi jsem věčná duše teen seriálů, ale od prvního dílu přemýšlím, kdo by mohl být hlavní záporák. Bohužel, většina mých tipů už je po smrti. Co se týče seriálu samotného, přináší notnou várku napětí, výborného obsazení a skvělé pointy. Pokud se na PLL nebudete dívat kvůli ději, rozhodně vás k obrazovce připoutá hlavní cast složený z dívčin, jejichž osudy jsou nápadně podobné těm ze Zoufalých manželek (nedivím se, že jsou tyto seriály k sobě často připodobňovány) a které oplývají kromě krásy také řadou tajemstvích, která jsou nám postupně předkládána na zlatém podnose. Co přinese 3. série? Uvidíme, nechávám si hvězdičku pro skutečné perly. ()

Kessa 

všechny recenze uživatele

První série je opravdu povedená, jako detektivka pro "náctky" ucházející. Akorát čím déle to sledujete, tím více klišé nacházíte. Škoda, nicméně 4* so zaslouží. ()

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama