Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Baví mě to. Celou 1. řadu jsem shlédla v poměrně krátké době, zkrátka nemohla jsem se toho nabažit. Pořád jsem chtěla zjišťovat, co bude dál. Ale je tu jedno slůvko - ale. Ale mám pocit, jako bych to už někde viděla. Postavy mně přijdou hrozně průhledné a děj je velmi, opravdu velmi, povědomý. Je to škoda, protože námět je více než zajímavý. No, jsem zvědavá na druhou sezónu :) ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Dobre no, zprvu se mi to nelibilo, ale ted kdyz uz je serial ve prostred druhy serie me chytla mirna zavislost a ja musim koukat na hrozny maratony... Damn u for keeping me awake all night! ()

Arlet 

všechny recenze uživatele

Tak neskutočne napínavý seriál . Stala som sa na ňom závislá ( ale úprimne , kto by nebol ). Myslím že každý si tento seriál hneď zaľúbi :) ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

První dvě tři série jsou naprosto skvělým mystery seriálem, který ale v dalších sériích těžce upadá a zakončení je snad výsměch logice a pouhé splnění přání určité části fanoušků, mezi kterými se asi nenacházím. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem nějaký seriál, který mě zaujme hlavně kvůli sympatickým postavám. Mám totiž právě rozdívaného Preachera, kde je hlavní postava nesympatický kněz, dále Hannibala, není třeba komentovat a Outcast, kde je zase feťák... A tady jsou všechny postavy sympatické.. ale na druhou stranu, no, ehm... 1. série je nudná, řeší se hlavně vztahy. A to vždy vede k něčemu, co může "A" zneužít. Ale pilot byl zajímavějíší, než zbytek. Finále napínavé. 35%. 2. série O hodně lepší. Více napínavějíší, méně vztahů, více napětí. Ať už kvůly zmizelé doktorky Sullivanové anebo kvůli naháňky "A" v lese. + obstojné finále... Hodně to láká na další díly, hlavně teda vždy těch posledních 40 vteřin na konci každého dílu. 55% Nejlepší mi příjde Spencer :). 3. řada: Oproti 2. určitě pohoršení. 45% 4. řada - Zase lepší, na úrovni 2. řady. Skoro vůbec se neřeší vztahy a jsou zde zajimavějíší a nečekanějíší zvraty než v předchozích řadách. 55% Spencer už není tak sympatická a moje oblíbenkyně je Hanna. Pátá řada se taky pěkně rozehrává. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl výborný seriál, nebýt jedné věci – herců. Nemám nic proti tomu, že v každém seriálu pro teenagery hrají šestnáctileté dvacetiletí. Ale co je moc, to je moc. A to „moc“ je příklad právě Pretty Little Liars. První epizody jsem měla problém pochopit, kdo je kdo, protože spousta hlavních hrdinek vypadá na třicet. A místo, aby se to tvůrci snažili aspoň trochu maskovat, ještě to zhoršují přehnaným make-upem . T.A.Bellisario bylo v době začátku vysílání 25let, proboha. Což je skoro o deset let víc, než kolik je její postavě. A o moc lépe na tom nejsou ani ostatní herečky. Kdyby šlo jednu zmíněnou věc (přehnané líčení/“staré“ herečky), tak by mi to nevadilo, ale když se to všechno sečte dohromady, je to děs. Asi po pěti epizodách mi taky začalo vadit věčné vyděšení hrdinek, kdykoli jim zazvonil telefon, a zkrátka jejich příšerné přehrávání. Takže, jak jsem napsala na začátku – nebýt herců, tak by to bylo povedené. Děj je zajímavý, souhlasím s přirovnáním seriálu k Zoufalým manželkám pro teenagery. Zápletka je originální, postavy pěkně propletené. Po několika dílech jsem ale z výše uvedených důvodů neměla nervy na další epizody. The end. ()

mul.berry 

všechny recenze uživatele

Otřesnej seriál. Nechápu, proč na to koukám (ale nějak se mi nedaří přestat ;) ). Každopádně téměř všechny postavy nesnáším, stejně jako primitivní a vážně se tvářící zápletku. Tohle byla jedna ze zbytečných přísad do celosvětového seriálového kotlíku na vaření. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Neočekávám od teen seriálů podobného typu (intriky, vztahy) přílišnou propracovanost a logiku. Chápu, že jde o převážně o to zabavit diváky, ne překládat propracované dramata bez černých děr ve scénáři. Vydržel jsem celou první sérii, a i když je herecký tým docela sympatický a schopný, technické zpracování dobré, ostatně i některé nápady ujdou, tak prostě ty neuvěřitelný dějový nesmysly a "zvraty" nemůžu přehlídnout a říct si "vždyť je to jen american teen drama". Prostě ne. Pokud si tvůrci chtějí hrát na nějaké velké tajemství, které se má odhalovat, měli by si ho alespoň pořádně promyslet! A ne měnit celé dějové linky co tři díly, jen aby se jim to hodilo pro nějaký další mind fucking zvrat. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Nikdy som neverila, ze ma este nieco podobne v zivote zaujme, pravda je taka, ze sa chcem dozvediet co bude dalej. Vela situacii v seriali je viac ako nepravdepodobnych, napriek tomu som sa rozhodla, ze to cele zozeriem a s navijakom a budem to pozerat dovtedy kym sa nedozviem, kto sa skryva pod magickym pismenkom A. Prva seria: 70% ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Zúfale manželky a lá high school? Niekedy však riadne pritiahnuté za pačesy, s naťahovacou tendeciou ako týždeň pred výplatou, ale miestami sa na to výborné pozerá! Hodnotené po abolútnom A.D. finále. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl slibný, vypadalo to na zajímavý seriál odkrývající tajemství. Jenže v dalších dílech se už nic neděje. Holky řeší svoje vztahové či rodinné problémy, sem tam dostanou SMSku od tajemného A, který z čiré logiky musí být nadpřirozená bytost, aby věděl všechno a dostal svoje hlášky všude možně. Holky místo aby pořádaly na svého trýznitele hon nebo vymyslely past, jenom tupě zírají a tváří se vyděšeně - pokud to dřevěné ksichty hereček dovolují. Někdo to přirovnává k Zoufalým manželkám, ale tento seriál není ani vtipný ani napínavý. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Gossip girl meets Desperate housewives. Po několika dílech zatím nadšení.. Jen doufám, že to nesklouzne stejným směrem jako GG, kde se po jedné až dvou sériích tvůrci vykašlali na celou sms drbnu.. ()

studo 

všechny recenze uživatele

Prirovnaniam k malým zúfalkám je to asi oprávnené, čo sa týka cliffhangerov a celkového dramatického pojatia (ktoré je niekedy až príliš moc) tak to v súčastnosti pripomína aj také vampire diaries a celkovo zápletka podobná napríklad prvej sérii veronicy marsovej... Napriek tomu sa na to dobre kuká, cast je skutočne fajn, tie baby sú k zožratiu. Možno keby sa to nebralo tak vážne a okrem suchého humoru by sa k tomu niečo pridalo, bolo by to bezchybné... chýba tomu krv a sex ale nemôžem chcieť od ABC Family byť zrazu HBO, či Showtimom. Každopádne mega úspešné seriály ako napr. despertky či greyska vynikajú/li aj v tom, že dej vedeli odľahčiť... ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Jsou mladé, bohaté, krásné, mají styl, jsou obletované, žádané, skoro ideální! Jenže, ony lžou a mají moře tajemství. Nedivím se, že je zde někdo, kdo se rozhodl je zničit. Takovouhle partičku holek bych ve svém okolí mít nechtěla. Jsou zlé a myslí si, že můžou všechno! Fandím A! Jen ať je zničí, vždyť si zaslouží, aby jim někdo trošku srazil hřebínky ;) A když se přitom mohu kochat těly jako jsou Toby, Caleb, Wren, Ezra, Darren, tak tím lépe :) Z děvčat Hanna a Aria. Za mě pětka a těším se, co bude dál. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi ze začátku dost zalíbil, byl dost napínavý a stylový. Ale musím uznat, že poslední série už je slabší. Nicméně zůstanu věrná. ()

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama