Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (289)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Two can keep a secret only if one of them is dead." Tenhle seriál jsem si držela v zásobě už pěkně dlouho, protože jsem měla pocit, že by se mi mohl líbit. Oh, omyl, nelíbí se mi. Miluju ho. Tady se najde snad všechno romantika, napětí, holčičí problémy, trochu humoru a hlavně mě po třech sériích neustále dokáže překvapovat a ani na chvíli nenudit. Pro mě je to rozhodně jeden z nejlepších seriálových objevů letošního léta, jen mě teď snad zabije, že budu muset na další díl čekat až ho odvysílají, byla jsem zvyklá na to koukat denně. Jediná věc, kterou bych tomu vytkla, a která mi ze začátku trochu vadila bylo, že jsem myslela, že to bude jako u každého seriálu jedna záhada/jedna série, začínám se občas bát toho, jestli se nakonec vůbec dozvíme kdo zabil Alison. 5* btw. naprosto geniální úvodní titulky. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Není divu, že lidi Krásné malé lhářky neustále přirovnávají k Zoufalým manželkám. Jsou to čtyři nejlepší kamarádky, každá s děsivým tajemstvím a společně řeší záhadnou smrt té páté, zatímco je vydírá záhadný anonym A. Zásadní rozdíl je ten, že Zoufalky jsou břitká komedie a satira, kdežto PLL se berou hodně vážně, a kvůli tomu bohužel stihnou do posledního naplnit všechna žánrová klišé. Přesto, že se na ně příjemně kouká a cast je skutečně sympatický (snad víc než hlavní děvčata těší před kamerou zase vidět Lauru Leighton, Sydney z Melrose Place), mám po pěti řadách dojem, že jsem pěkně promrhal nějakých 90 hodin svého života. Na šestou řadu se ale stejně podívám. PS mužský cast PLL je k ničemu, Ezra, Noel, Ian a třeba Wren jsou od sebe prakticky k nerozeznání, obzvlášť v šerých scénách (kterých je v PLL požehnaně), a tak žádné šokující odhalení nikdy nemá patřičný efekt, protože místo "WTF?!" jen mhouříte oči na obrazovku a snažíte se přijít na to, kdo to sakra je. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi jedovatá roztomilost a podezřívavá atmosféra. Není nijak těžké si zamilovat hlavní hrdinky, protože jsou k sežrání. Příběh je napínavý a musím se přiznat, že u některých dílů ani nedýchám. Nevadí mi, že nás tvůrci stále napínají, ale nemůžu se dočkat odhalení A. Oblíbené postavy: Spencer, Toby, Hanna, Caleb ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak si PLL poradí s dějem v dalších sériích (pokud budou), ale momentálně mě to baví a nemůžu se dočkat dalšího dílu:) Jinak sympatické postavy,napětí u každého dílu..nemám co vytknout:-) EDIT 4.8.2011 Čekala jsem, že druhá série konečně přinese něco nového, nějaký zásadní spád a ono nic.. děj je akorát natahovaný, až to přestává bavit .Neustále se točíme kolem toho samého a místo aby holky konečně ze svých problémů nějak vybruslily, zamotávají se do nich víc a víc a já se přestávám orientovat .Navíc si až podezřele často všímám strojených dialogů a špatného herectví (například u Emily). Třeba se k tomu později zase vrátím,ale protentokrát jsem musela PLL vypnout uprostřed dílu a snížit hodnocení o dvě hvězdičky.. Obrovská škoda nevyužitého potenciálu. Radši si jdu pustit Zoufalky. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Zoufalé manželky pro teenagery. I já se tomuto přirovnání neubráním. Klasická americká vztahovka doplněná o mysteriózní linku, ano, občas člověk převrací oči v sloup a leccos musí překousnout. Hlavní hrdinky se rozhodně nechovají jako šestnáctileté děcka a některé na to ani nevypadají, ale tak co, až budu chtít něco realistického z teen prostředí, pustím si britský Skins. Prostě mě to baví. O nějakých velkých hereckých výkonech se nemůžeme vůbec bavit, ale chemie mezi postavami funguje na jedničku. Občas si říkám, že čas strávený u tohoto seriálu by šel jistě využít mnohem lépe, ale když já chci tak vědět, kdo je "A" a kdo je vrah. Po druhé sérii: Musím jednu hvězdu ubrat, scénář je čím dál tím hloupější a některé věci už se nedají překousnout tak snadno jako v první sérii. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Klady: pěkné holky. Zápory: kravina na pátou a x-té opakování příběhu v nesnesitelné seriálové dikci. Mé hodnocení: 40% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Co bych napsala.. nečekala jsem, že to bude tak dobrý ! Baví mě to od prvního dílu, a i když nemám shlédnutou zatím ani první sérii, věřím, že se jen tak můj názor nezmění. Natočeno tajemně, tak, že se opravdu těším, jsem napnutá, co se stane a zároveň zachyceny normální starosti dívek, které řeší své problémy a mají svá tajemství... a vše propojené do posledního detailu, který se každou chvíli vyzradí. Zvraty, příjemné chvíle, ale i módní přehlídka a prostě pokoukání na ty jejich tvářičky, mi asi někdy stačí, aniž by zrovna říkaly něco chytrýho. Začínám mít ráda hodně postav, příběh je hezky propojený a já nemůžu jinak, než jim držet palce. :) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Středoškolský odvar Zoufalek bez komediální stránky. Stejně jako Gossip Girl nebo třeba O.C. je o zbohatilicých rodinách a jejich problémech, obrovských rozdílech mezi vrstvami, vztazích, neustálém posílání sms. Aspoň podle poslední věty to zní jako opruz, nicméně jde o první sérii, která má určitý nápad, zatím z něj těží a scénáristi se nesnaží ohýbat děj přes koleno (jak tomu bývá u dalších řad), no uvidíme, co dál... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Po první sérii si nejsem jistá, jak tohle hodnotit. Na jednu stranu jsem si v průběhu na postavy docela zvykla a zajímá mě, jak to bude pokračovat, na druhou stranu, příběh si mě zdaleka nedokázal získat tolik jako třeba, když jsem začínala sledovat Gossip Girl nebo The Vampire Diaries. Na čtyři holky v hlavních rolích se sice pěkně kouká, a osobně mám ráda Lucy Hale, ale ani jedna nehraje (aspoň teda v první sérii) moc dobře. Tímpádem tam chybí nějaký ten charismatický herec, který hned zaujme. Snad tedy s výjimkou Caleba - díky bohu za něho, že se tam v druhé polovině seriálu objevil. Doufám, že bude účinkovat i v pokračování. Na to se sice plánuju podívat, ale něco mi říká, že se to s tou hlavní tajemnou otázkou "kdo že vlastně je A?" bude táhnout napříč sériemi, a to by později mohla už být otrava. No uvidíme. 2. SÉRIE: Podobná úroveň jako první série. Místy je to hodně přitažené za vlasy a opravdu málo pravděpodobné (oproti například TVD, kde je minimálně ten děj zasazený do mystického světa plného upíru, čarodějek a vlkodlaků, tady je děj zasazený do naprosté reality a o to míň to vyznívá uvěřitelně). Přijde mi zkrátka šílené, aby "A" viděl/a úplně všechno. Na druhou stranu jsem si na sledování tohohle seriálu docela zvykla, a tak budu nejspíš pokračovat i u následující série... Jen si říkám, jak dlouho to bude ještě trvat, než v seriálu dojde k nějakému pořádnému velkému zlomu. Konec druhé série mi ještě tak zásadní nepřišel a ani mě to moc nepřekvapilo. 3. SÉRIE: Ještě o něco horší než předchozí série. Přijde mi, že tvůrci vaří dost z vody. Místy jsem se ztrácela v ději, je to už na můj vkus moc překombinované a mnoho z toho je opravdu málo pravděpodobné... nehledě na to, že postavy dělají stále ty samé hloupé chyby, což oddaluje odhalení toho, kdo za tím vším je (samozřejmě chápu, že je to vlastně záměr). A proč si ty postavy konečně nepřiznají, že Alison vlastně žije?? (nic ve zlém, ale jak si pořád můžou myslet, že to všechno jsou jen halucinace, když ji náhodou uvidí?). Zkrátka, celé to směřuje ke stále větší nesmyslnosti. Tak jsem si položila otázku, co mě vlastně nutí se na to dál dívat. A musím říct, že bohužel pouze ty sympatické herečky, na kterých to ostatně celé stojí. Především mě baví sledovat Lucy Hale a styl oblékání její postavy (Aria). Plus taky pár zajímavých mužských představitelů - především Tyler Blackburn, a pak nově taky Gregg Sulkin. Abych ale pouze nekritizovala, musím říct, že herecké výkony hlavních představitelek se od první série o něco zlepšily. Jde vidět, že hraní v populárním seriálu je pro ně ve výsledku dobrá herecká výchova.... Když to ovšem shrnu, tak musím přiznat, že na mě zkrátka jen fungují populární trendy tohoto typu seriálu (hezké tváře herců + moderní styl + trocha té napínavosti + sem tam dobrá hudba), přestože o kvalitě děje se rozhodně mluvit nedá... no co už, v tomhle jsem asi prostě běžný seriálový konzument. Nebudu si tu na nic hrát. A nejspíš dám ještě šanci i pokračování. ~(3,2)~ ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Sledovaní seriálu jsem hrozně dlouhou dobu odkládala.. Ale potom, když jsem zhlédla prvních pár dílů, chytlo mě to tolik, že zbytek jsem měla zhlédnut během chvilky. Už teď nedočkavě očekávám další díly a přemýšlím Who is A?! Edit (po 5.serii): Ze seriálu se pomalu ale jistě stavá velká nuda, asi ze zvědavosti dokoukám až do konce, ale vzhledem k velkému množství postav a zápletek se v ději už značně ztrácím.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dobrý seriál v tom, že hoci má teenage formát, prináša tajomstvo a človek môže hádať, kto je ten tajomný "A". Na strane druhej to trvá veľmi, veľmi dlho, kým sa to tajomstvo odhalí. No a medzitým sledujeme, ako dievčatá vo veku 15-16 rokov hrajú oveľa staršie herečky, no a tieto pseudo pubertiačky striedajú milencov ako ponožky, podvádzajú na každom rohu - v celom seriáli nie je jediná postava, ktorá by to neurobila, no a samozrejme riešia coming outy a lesbické skúsenosti. Prvé série sa stali pre mnohých až návykové, ale ako to je skoro s každým úspešným seriálom, potom sa už točilo len preto, aby sa zarobilo. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Hello Upper Rosewood, I have something I want to tell you, but you have to promise to never tell anyone... Do you swear on your life? Jakožto fanda Gossip Girl jsem se s nadšením musel kouknout na pilot a moje pocity jsou smíšené. Postavy zajímavé, ale jednoduché... Z GG jsem si zvykl na modní průpravu v jednotlivých dílech a i tady si rád oblečky slečen (hlavně slečny samotné) prohlídnu, ale to nic nemění na tom, že tu máme další Guilty pleasure seriál... Atmosféra dobrá, ale uvidíme jak se to vymysterizuje dále. ?% [HD] ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi každého filmového a seriálového fanouška při sledování Pretty Little Liars musí napadnout kombinace Zoufalých manželek, Twin Peaks a nějakého seriálu ze střední nebo vysoké - Gossip girl, Beverly Hills apod. A já jsem měl všechny zmiňované seriály moc rád, takže jejich kombinaci nadšeně vítám. Obzvláště si libuji v tajemných příbězích, kdy se pátrá v minulosti, tahají kostlivci ze skříně a vhodně servírují dějové zvraty. Nad nějakým klišé jsem schopný přimhouřit oči. Hodnotím zatím po první sérii a prvním dílu druhé série. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pretty Little Liars jsem začala sledovat někdy v roce 2012 a kdybych ho měla hodnotit v té době, asi bych byla pořád celá vedle a dala mu 100% uplně bez pochyb. Dneska už je tento seriál u 7. série a musím říct, že s každou novou sérií je to nudnější a nudnější a když přijde na celý koncept, ten už byl dávno prozrazen v několika sériích předtím. Takže teď je všechno docela dost předvídatelné a už se ani nemáte na co těšit, protože je to všechno pořád dokola a už to postrádá tu originalitu, s kterou ten seriál uplně na začátku přišel. A je to škoda, vždycky mě tento seriál hrozně bavil, ale dneska už nemůžu hodnotit tak, jak bych hodnotila tenkrát. Dávám 75% a to jenom proto, že i přes to všechno mám určité vzpomínky na tenkrát zmiňovanou dobu a taky proto, že herecké obsazení mi vždy přišlo sympatické a příjemné na koukání. A hudba byla taky vždycky super. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Hned po pár dílech se stal mým oblíbeným. Nejen, že jsem zpočátku nevěřila, že tenhle "teenagerovský" seriál bude mít takový potenciál, dokonce jsem se obávala o velkou podobnost s Gossip Girl nebo o mladší verzi Zoufalých manželek. Místo toho obrovské překvapení po 2 dílech. Konečně seriál s odlišnou zápletkou, který vás nutí sledovat seriál dál a dál. Člověk neví, kdo A je, jelikož scénarísti bravurně kličkují mezi podezřelými, nedávají nám moc vodítek, nejspíš si pak připravujé velké odhalení na konec. Baví mě to moc (!), dokonce i po tolika dílech to má stále švih a spád. Velký důraz tvůrci kladou také na propracovanost a propojenost postav. Oblíbené postavy: Spencer, Ezra ()

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama