Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

kingik 

všechny recenze uživatele

Husk aneb šiju si plátěný pytel přes hlavu do sucha a do kukuřičného políčka. Ptáte se, jak získat stylový ohoz "strašák do pole", před nímž se krčí Guess a Gucci? Není to nic složitého, jen se musí striktně dodržet jistý postup. Je třeba mít malou nehodu, kdy se vám vrána rozmázne o přední sklo vašeho auta. Musí být léto, k nehodě musí dojít u kukuřičného pole, uprostřed toho pole musí stát strašák, za ním musí být zchátralá farma se šicím strojem a před ní musí stát pojízdný Chevrolet. Skupinka přátel s jednou brunetou v jejich řadách tento postup dodržela a odměnou jim je zběsilý boj o život v prokletém kukuřičném poli, v němž se kdysi odehrála tragédie, o níž se dozvídáme prostřednictvím nevysvětlitelných vizí jedné z postav. Režisér Brett Simmons se ukázal jako mistr v budování atmosféry a dlouho neukazuje, co se v poli skrývá. Mozaika se skládá postupně. Docela podstatnou roli v tomto hororu hrají zvuky a bzukot hmyzu, cvrlikání ptáků, nebo šum kukuřičného lánu dosahuje znepokojivých rozměrů, stejně tak i letní atmosféra je docela hustá, neradostná a zlověstná. Herecké obsazení je neznámé a vcelku adekvátní. Nápad s nemrtvými kamarády, kteří si následně jdou nahoru do pokoje spíchnout hadry a zatlučou si hřebíky do prstů, se poprvé ukázal jako nápaditý, ale když už si šel jeden z přátel potřetí zopakovat celou proceduru, tak to vyznělo trošku komicky. A zprofanované vrány na mě působily otravně. Většina filmu se odehrává v noci a poslední dobou tma je pro mě tak nějak neděsivá. To všechno však se neukazuje, jako nějaká výrazná slabina, a horor s minimem keců má grády až do konce ve stylu pokračování příště. Až příště půjdete na kukuřici, tak bacha na zdánlivě neživé strašáky. 100% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů, který těží z prostředí a z dobré hudby, ale výrazně kulhá na samotný příběh i chování postav. Během sledování jsem si pro sebe vymýšlel různé teorie, proč to tak je, jak to celé funguje, ale tvůrci mi neustále moje teorie vyvraceli, až jsem si uvědomil, že to vlastně žádnou pořádnou logiku nemá a ten historický příběh tam byl jen pro plezír, jen aby se neřeklo. Takhle zmrvený děj mě mrzí o to víc, protože ten potenciál tam byl cítit. 40% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Atmosferická laskomina, která vás celou stopáž drží v napětí, lekačky sou slušné a režisér prostě ví jak má dělat horor, bohužel herecké výkony jsou poněkud mizerné a ten konec vás přinejlepším jen nasere, protože se dozvíte jen střípky příběhu a vše zůstane tak nějak nedoladěné a to je sakra škoda, jelikož má film celou stopáž našlápnuto dobře, hlavně se mi líbilo režisérovo vynechání otravného klíšé schématu umírání postav :) Strašáci jsou děsivý, atmosféra maximální, konec nedotažený...škoda.V každym případě lehce nadprůměrná žánrovka na jedno podívání, po které mě v hlavě když už nic jiného zůstane otázka, jestli se zase někdy ožralej v noci až půjdu z knajpy opravdu vydám do pole pro trs kukuřice :) 59%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horory rád nemám, ale tady jsem si chtěl užít. Očekával jsem, že se zasměju blbosti a neschopnosti tvůrců, jenže jsem, k mýmu překvapení, dostal pravý opak. Husk je totiž naprosto perfektní příklad kvalitního hororu současnosti, který má za úkol jedno...postrašit. Efekty určitě solidní, atmosféra fantastická, příběh dostatečně temnej, ale jak to taky bývá, lidi vypatlaný tak, že místo mozku maj snad kukuřičnej klas a průběh naprosto tradiční. Tušil jsem odpad, nakonec jsem ale byl opravdu překvapenej. Dvě hvězdy dávám jenom proto, že je to prostě horor. Nic novýho pod sluncem, ale svojí úroveň to má. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Abnormálně obrovská sračka s neexistujícím příběhem a tragickou atmosférou... Mladí a krásní “náhodou “ havarují u kukuřičného pole starých a ošklivých, poté zmateně pobíhají po kukuřičném poli sem a tam, nechají se pořezat a ušijí si masku, aby mohli vraždit dál... bez logiky a nějakého takového šmrncu. Jediná hvězda je za pěkně ušité masky, jinak stupidita. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama